След опит за кражба люлка се счупи, докато на нея има деца

Вандали са я повредили, за да вземат 20 - 30 лева
19
След опит за кражба люлка се счупи, докато на нея има деца
Снимка: Хамид Шукри

Инцидент с детска люлка в Гоце Делчев – съоръжението се чупи, докато в него има деца. Пострадали няма.
Люлката е тип „въртележка“. Инцидентът е станал преди няколко дни. Хамид Шукри качва 15-годишното си дете с аутизъм и епилепсия на съоръжението. Бащата разказва, че люлката пада пред очите му.

„Имаше и още две дечица на люлката, те успяха бързо да избягат, но той е с малко по-забавени рефлекси и го затисна люлката. Получи пристъп след този инцидент, а пристъпите продължават, а не ги беше получавал отдавна – 5 години“, заяви Шукри пред bTV.

Според бащата неизправността се е появила по-рано, но е била неглижирана. Той призова институциите за по-отговорно отношение.

„Вечерта, както всеки път, са искали да откраднат парите в люлката, които са между 20 и 30 лв. Понеже не могат да достигнат до касата, отвиват крепежните елементи, при което нарушават конструкцията на самата люлка. Оставят я така“, каза Георги Вангелов, управител на фирмата, която поддържа съоръжението.

Вангелов обясни, че люлката е направена от здрави материали. По думите му една седалка издържа около 300 кг.

Според него до инцидента се стига заради вандализъм. „Изключително много съжаляваме за инцидента, съжаляваме, че детето е паднало. Надяваме се да е добре. Всичко, което прави е за населението на Гоце Делчев. Направен е чудесен парк, има на няколко места поставени детски кътове. Преди няколко месеца разрешихме поставянето на първата люлка от този тип. Видяхме интереса на децата и родителите, затова си позволихме да разрешим поставянето и на тази. До момента не сме имали такъв инцидент“, посочи директорът на дирекция „Общинска собственост" Благомир Томов.

Той потвърди версията на собственика на съоръжението, че до инцидента се е стигнало заради опита за кражба. Томов допълни, че в парка има денонощна охрана, като служителите трябва да наблюдават и съоръженията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
5
 
! Отговори
северен парк преди 2 години
В парка с наши пари се изгради площадка с фитнес уреди монтирани са десетки камери пак с наши пари куци и слепи охранители бдят как вандали всичко чупят и крадат.
10
4
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЛЪЖАТ!!!! МОНТИРАЛИ СА Я НЕКАЧЕСТВЕНО!!! ИМАШЕ СНИМКИ ПРЕДИ И СЛЕД!/ СЪДЕТЕ ГИ ПЪК ТЕ НЕКА ДОКАЖАТ, ЧЕ ДРУГ Е ВИНОВЕН!
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 7Това, че статията е написана изключително неразбираемо е ясно, но че и четящите не влагат грам мисъл в това което четат вече е проблем.Навремето в училище имахме "четене с разбиране" в първи клас. Четеш текст и после си напрягаш мозъчето да го разбереш. Ама явно ти си го пропуснал.Да ти обясня - люлката е от тези които работят с монети. Пускаш левче и се връткаш 2 мин. Някой *** е решил, че може да разбие касичката за да вземе левчетата и е счупил люлката. Сега разбра ли?
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В големите градове в момента, де що има тревна площ, тревите са станали по и над 1 метър. Кърлежи, змии и всякакви твари бродят из тях. Аз се чудя всичката тая пап*ач от въпросния етнос, защо не е извикана да почва да работи и да коси тревите, защото оставам с впечатление, че общините нямат достатъчно хора. А не да ми работят по 10 дена в месеца и то по половин ден и да чакат помощи. А в малките населени места направо не ми се мисли, няма оправия и всеки избягва този проблем от политиците.
7
0
 
3
 
! Отговори
. преди 2 години
Мис Бръмба е виновна!
6
2
 
17
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Ц. започват да стават все по-сериозен проблем, както се вижда, не само за българите, но и за българските турци вече. Турците поне работят, изкарват си прехраната, не разчитат на социални помощи. Работещите ц. са по-малко от 10 процента от всичките. Останалите по цял си чоплят носа и нищо не правят. Но тъй като все пак трябва да се дъвче и да се гълта, се чудят какво да разрушат и оплячкосат.
5
0
 
13
 
! Отговори
Waffen SS преди 2 години
Ще прочистим майка България от....!
4
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ква люлка кви 2 лв? За какви касички става въпрос? И защо някой оставя парите в тях?
3
1
 
8
 
! Отговори
някой преди 2 години
Заглавието кърти, 5 пъти го четох и нищо не разбрах.
2
0
 
16
 
! Отговори
полковник Колев преди 2 години
Вандали!? знаеме ги кои са и кои ги покровителствуват....Дийде ли денят,ще се справиме с тях веднъж завинаги
1
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво ще направи хунтата на Радев срещу *** престъпност? нека позная - нищо