Гълъб Донев: Пари в бюджета за мерки няма!

Още през март е било ясно, че е нужна актуализация на бюджета
29 май 2021 09:50, Петя Славова
338
Гълъб Донев: Пари в бюджета за мерки няма!
Снимка: БГНЕС

Всяка една мярка, която обновяваме, тя съответно ще бъде финансово обезпечена. Пари в бюджета за продължаване на съществуващите мерки няма. Това заяви пред БНТ служебният социален министър Гълъб Донев. По думите му още през март е станало ясно, че трябва да има актуализация на бюджета.

"Ще направим всичко възможно с малки преформатиране на мерките да търсим възможности за подпомагане на заетостта и бизнеса, но в същото време и да правим програма, която да подпомогне възстановяването на българския бизнес и поддържане на заетостта, така че икономиката да премине от затворено и неработещо състояние към една икономическа активност, така че да направим един плавен преход от затворено положение към работеща икономика", каза министър Донев.

Още по темата

По думите му туризмът ще бъде основният акцент в работата на правителството и всички усилия ще са насочени "към насърчаване на българския сектор, към това да бъдат привлечени повече туристи към черноморските курорти, да бъде осигурен и безопасен достъп на чужденци за туризъм по българското Черноморие".

30 000 ученици от първи до 11-ти клас ще летуват една седмица в български курорти на пълна държавна издръжка.
"С тази мярка се цели онова, което беше пропуснато в дистанционното обучение, да бъде до някаква степен наваксано в тези ученически лагери", каза Донев.

Договаря се и намаляване на цените на плажните принадлежности и ползване на безплатни такива за туристите.

 "Договорена е вече на реципрочна основа посещенията на румънски и български граждани от двете страни на границата да става без изискване за отрицателни тестове, т.е. свободно придвижване, както и връщане обратно в държавата по произход да няма карантина. Това ще облекчи в голяма степен туристопотока", каза още Донев.

Ще продължи и мярката за дофинансиране на седалките в самолетите

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


338
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
0
 
17
 
! Отговори
младите да знаят преди 2 години
дойдат ли комунисти на власт парите изчезват , държавата фалира и почва да се приватизира .
212
0
 
6
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
СПОКОЙНО. ЕДИН ДЕН ЩЕ ВИ ВЗЕМИМ МЕРКИТЕ БЕЗПЛАТНО
211
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До пенсионер Герб са разчели да стигнат докато те са на власт,затова не искаха да актуализират бюджета.
210
2
 
9
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
До 281. Ами да бяха направили редовно правителство бе, каскет. Какво им пречеше, имаха огромно мнозинство.
209
9
 
3
 
! Отговори
До 232 преди 2 години
ГЕРБ използват Държавната Банка за развитие на малкия и средния бизнес за да отклонява 2 млрд. лева към бизнеси на Пеевски,които са големи бизнеси! Никаква глупост не е това,а истина, която не се отрича от ГЕРБ.
208
0
 
13
 
! Отговори
Маг Минчо преди 2 години
А бе тези министри защо постоянно ходят като нинджи? Вече им научихме имената и че ще ядат бой след 40 дни,е ясно и въпреки маските пак ще ги познаем. Ами поне по-малко глупости да вършат и говорят, че времето бързо лети..
207
2
 
13
 
! Отговори
пенсионер преди 2 години
е как преди месец имаше , дойдохте вие на власт и сега няма ?!
206
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 228. Абсолютни глу.пости си написал.
205
8
 
3
 
! Отговори
До Ами как преди 2 години
Ами в последния парламент Герб бяха правителство в оставка, само те можеха да актуализират бюджета, а не Гълъб Донев!
204
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как да направи Герб актуализация на бюджета,като искат да провалят служебното правителство за да спечелят изборите и да продъжлжат да раздават държавните пари на Пеевски и Русия.
203
2
 
14
 
! Отговори
Ами как преди 2 години
да има бе, Гълъбчо майчин! Ако бяха актуализирали бюджета в последното НС, вместо да правят цирковете на Майчето и Дончевица, щеше да има! Сто пъти им казаха! Кой е виновен???? Сега си гледайте изборите и не преигравайте, че ще ви мерят с камъни накрая!!!
202
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То няма пари защото ГЕРБ и Бойко са подпомагали гооемите бизнеси на Пеевски с държавни пари от Банката за развитите на малки и средни предприятия. Как да има пари,като 3 млнр. са заровени за турски поток. Дори БСП не са били такова про-руско правителство като Герб.
201
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гълъбе, Гълъбе, през март не се прави корекция на бюджет, по който се работи от януари. ГЕРБ ви казаха, че пари са осигурени до края на юни. Да бяха направили правителство протестърските партии, което веднага да продължи работата за държавата. Все ГЕРБ ви е виновен.
200
10
 
3
 
! Отговори
ГЕРб=БСП преди 2 години
Бойко Борисво член на БКП, имитатор на Тодор Живков, негова охрана, ерго - Бойко Борисов какъв е ако не комунист. Точно по комунистически източва парите от банките към фирми на Пеевски.
199
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато дойдат комунисти на власт,все така се получава - няма пари,банки фалират, и все империалистите виновни...От 1944 една и съща я пеете, Гълъбо!
198
0
 
8
 
! Отговори
БКП/БСП=МАФИЯ.... преди 2 години
РУМЕН РАДЕВ - ЧЛЕН НА БКП ОТ 1986.........ИЗБРАН ОТ БСП /БКП.........................................ЕРГО, РУМЕН РАДЕВ - КАКЪВ Е...??
197
12
 
4
 
! Отговори
КЛИКАТА БОЙКО/ПЕЕВСК преди 2 години
Кликата Бойко/Пеевски е с ясен модел. Пеевски плаща кюлчета на Боко,който отклонява милиарди държавни пари,които са предвидени за малкия бизнес в големите бизнеси на Пеевски.
196
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 215 Ама защо 2 млрд. лева са раздадени на Пеевски и приближени до властта ГОЛЕМИ фирми бизнеси, банката е създадена за подпомагане на малки и средни бизнеси! Това е нарушение на смисъла на тази банка, това са държавни пари и те не може да се прахосват за големи бизнеси, Бойко е слуга на Пеевски и раздава държавните пари за негови фирми!
195
1
 
10
 
! Отговори
КЛИКАТА-РАДЕВ/ЧЕРЕПА преди 2 години
РАБОТИ ПО СЦЕНАРИЯ 1996 Г............ ФАЛИТИ НА БАНКИТЕ....ЗАГУБИ НА ГРАЖДАНИТЕ........... КРЕДИТНИТЕ МИЛИОНЕРИ ПЕЧЕЛЯТ-БОЖКОВ-ЧЕРЕПА, БОБОКОВИ, БАНЕВИ, АРАБАДЖИЕВИ, СТАЙКОВИ, ПРОКОПИЕВ, ПЕЕВСКИ, ДОГАН.............................................................. САМО ЕВРОПА И НАТО...... МОГАТ ДА СПРАТ СЦЕНАРИЯ.........
194
0
 
10
 
! Отговори
До 215 преди 2 години
Хайде новия фин министър като е толкова ербап да вземе да раздаде на малките предприятия кредити, ала с неговия подпис. Защото човека дошъл от САЩ и си мисли, че тукашните фирмички всички могат да вземат кредити, понеже честно и почтено си изписват и приходите и разходите. Но ние знаем, че заплати се плащат под масата, осигуровки се крият, написват се разходи. А банките искат документи за да ти дадат кредит. Нека министъра раздаде парите с негов подпис, че той да отговаря за невърнати кредити