Ще бъде ли обезопасен пътен участък, където загинаха абитуриентка и спътникът й?

Автомобилът на младежите се е забил в спрял тир
1 юни 2021 16:22, Ния Христова
32
Ще бъде ли обезопасен пътен участък, където загинаха абитуриентка и спътникът й?
Снимка: БГНЕС
В Русе общината обмисля методи за обезопасяване на пътен участък, където преди две седмици загинаха абитуриентка и 22-годишният й спътник при тежка катастрофа. Общинската комисия на града излезе с предложения към "Пътната агенция" за промени в сигнализацията и поставяне на мантинела, съобщи Нова тв.
 
На 16 май рано сутринта автомобил, излизащ от завой, се забива в спрял тир. На място загиват двама. По данни на пътната полиция колата е шофирана от момичето. Предполага се, че скоростта е била висока, пътят мокър и хлъзгав и тя не е овладяла автомобила. 
 
Шофьорът на камиона е бил спрял в аварийна лента за почивка и не е бил в нарушение. Тежкият инцидент предизвика съмнение относно това дали участъкът на изхода от Русе в посока София е критичен. Затова общинската комисия по безопасност на движението реши да препоръча на "Пътната агенция" мерки за обезопасяването му.
Още по темата
 
"Ние предлагаме знак В27 забранено е спирането и престоя, да бъде поставен от двете страни на булеварда от ляво и дясно, там където спират камиони в момента. Еластични мантинели от изхода на бензиностанцията , както между входа и изхода на самата бензиностанция. Допълнителна маркировка -това са успоредни линии с които да се указва върху самото платно за движение, че мястото не е за спиране", заяви зам.-кметът на Русе Димитър Недев. 
 
Предвижда се още да се постави указателна табела за най-близкия паркинг за камионите, след бензиностанцията до която стана инцидентът. Мантинела, според общинските експерти, би попречила навлизането на коли към бензиностанцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Август Траян преди 2 години
В аварийна лента се спира само при АВАРИЯ на колата, затова е аварийна-"З-н за движение по пътищата", а не за ПОЧИВКА НА ТИРА И ТО БЕЗ ВКЛЮЧЕНИ АВАРИЙНИ СВЕТЛИНИ??? РАЗБРАХТЕ ЛИ ТИРАДЖИИ- ПР*СТИ?? Загинаха две деца....
13
0
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Това,че някъде са се претрепали някакви ненооормалници,не означава че трябва да се обезопасява пътния участък.
12
0
 
9
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
Да, легнали полицаи през десет метра по всички булеварди в РусИ ще обезопасят града срещу абитуренти с БМВ-то на тати.Ако не беше в ТИР, тия щяха да се утрепят в стълб, а не дай си боже да бяха взривили близката бензиностанция на Лукойл!
11
0
 
11
 
! Отговори
КАТ преди 2 години
когато се шофира в нарушение на закона , няма безопасен участък , така че.
10
0
 
9
 
! Отговори
Хмммм преди 2 години
Висока скорост по мокър и хлъзгав участък.При такава ситуация трябва да сложите матраци мемори пяна с дебелина десетина метра.
9
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аварийната лента е за аварии, не за почивка, това всеки го знае. Какви са тези глупости?
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквито и промени да направят, ако задкормилното устройство не осъзнава риска, който поема карайки с твърде висока скорост за условията, промяна няма да има. Най-много да страдат останалите шофьори.
7
4
 
9
 
! Отговори
защо преди 2 години
"аварийна лента за почивка" ???Цялата дописка чупи рекорди по глупост, но това ми идва в повече.
6
2
 
12
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Бмв беше колата....А бмв те предизвиква да го натиснеш, и като сложиме че е поне 160 кончета, и като сложим,че е абитурентка, и че е превъзбудена, и че пътя е мокър, като сложим, че е тъмно и е имало ТИР..........Много фактори - било е почти неизбежно.Съболезнования на семействата.
5
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Със скорост 140кмч по тъмно и мокро не е участъкът проблем. Проблем са други неща.
4
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С други думи, защото някои хора не могат да шофират, нарушават правилника за движение и се мислят за безсмъртни, защото имат 3 мозъчни клетки, ще пречим на останалите водачи? По тази логика защо просто не забраните да се шофира с над 20км/ч - така гарантирано няма да има смъртни случаи. Е, ако някой от тези индивиди пак наруши правилника, може да забраните и автомобилите - тогава със сигурност вече няма да има инциденти.
3
2
 
13
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
"Предполага се, че скоростта е била висока, пътят мокър и хлъзгав и тя не е овладяла автомобила." . . . .Трудно се предотвратяват катастрофи от калпаво задкормилно устройство !!! . . .И КАТ няма, тъй че кои ли ще бъдат следващите жертви ?! ... ... Средно двама на ден...
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименПОНЕ ОЩЕ НЯКОЛКО убийци да летят със 150 ?.. и за тях ремарке или дере... а не невинни участници.
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
няма да бъде обезопасен, поне още няколко човека ако загинат, тогава...