Свлачище блокира единствения път до села край Своге

Хиляди хора са застрашени да останат откъснати от света
4 юни 2021 10:26, Ния Христова
33
Свлачище блокира единствения път до села край Своге
Снимка: БГНЕС
Свлачище може да блокира единствения път до села и махали край Своге, а хиляди хора могат ще останат откъснати от света.
 
Според жителите на село Желен свличането е започнало преди 2 години, предаде Нова тв. Причината според тях е в Горското, които извършват сеч в гората. Местните определят свлачището като най-голямото на Балканите.
 
"През 2019 г. поискахме пари от Министерството на регионалното развитие за проект, те бяха отпуснати и вече имаме такъв. В момента върви обществена поръчка, към 20 юни ще бъде избран изпълнителят и към края на юни ще започне укрепването", заяви инж. Валентин Михайлов, зам.-кмет на Своге.
 
Пари от Министерството на регионалното развитие са отпуснати и за още свлачища в общината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
6
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Незаконната сеч е узаконена от горските, изнасянето на КАМИОНИ всеки ден дървесина е потресаващо!!!!
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тая незаконна сеч вече!!! Масово братята секат и са готови да те заколят, ако кажеш гък. Басссси насраната даържава!!!
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Звънете на Джипко Бибитко. Както стана ясно тия дни, всички пари за укрепване на свлачищата са били преведени авансово на "нашите" фирми...Ха познайте сега колко ще укрепят
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петнадесет години безвремие, петнадесет години крадене, далавери, шкафчинца, чекмедженца, кюлчета, евраци и видими резултати. Работа, работа, работа, крадене, крадене, крадене.
4
17
 
6
 
! Отговори
искахте промяна? преди 2 години
Къде е Фигуранта, държава се разпада а той се крие като мишка? Къде са му министрите, да не ги туриха и тях в списъка Магнитски?
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко пусна чакалите да рутят навсякъде,защото е раздал милиони за такива места,а работа не е вършена.Сега узаконява парите като срутва скали с чакалите си.Те фирмите са на негови хора и % отива към него,както с всички други магистрали,градинки,санирания,ВиК и каквото се прави.Бобоков каза,че Борисов е усвоил над 4 милиарда за чекмеджето!!!!
2
1
 
18
 
! Отговори
а сега де преди 2 години
Сечем и изнасяме главно в Румъния!А дали румънците така си секат горите?
1
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Погром след ГРОБ, навсякъде в България се изсичат горите, после защо има наводнения и защо няма вода. Мораториум на всякакъв дърводобив за 20 години поне. Странджа изчезва.