Апел: Да не държим ваксините в хладилниците, а да имунизираме децата!

Според д-р Бацелова, ваксините нямат трайни последици в бъдещето
11 юни 2021 09:23, Петя Славова
143
Апел: Да не държим ваксините в хладилниците, а да имунизираме децата!
Снимка: БГНЕС

Все повече страни решават да ваксинират и по-младите срещу коронавируса, а какви са нагласите това да стане и у нас?

"Това е решение, което трябва да вземе родителят, няма как да го вземе ученикът", коментира пред БНР Мая Стойчева, началник на Регионалното управление на образованието в Кюстендил.

"Най-вероятно това трябва да е през личните лекари, РЗИ. Все пак е дете. Не може училищната сестра да извършва това", допълва Стойчева.

Още по темата

Половината, ако не и повече родители, преди време изразиха  несъгласие за прилагането на антигенни тестове спрямо децата им, припомня Виолета Инкьова, директор на средно училище в Дупница.

Личен лекар от Дупница подчертава, че никой няма да прави нищо задължително. "Въпрос на личен избор, на лично убеждение. Ние не сме като други държави по света, където ваксинацията срещу Covid е била задължителна за известен период от време", изтъква д-р Николова.

 В България сме допуснали грешка да не сме осигурили досега необходимата информация, отчита епидемиологът д-р Христиана Бацелова, преподавател в Медицинския университет в Пловдив.

Според нея ваксините "нямат трайни последици в бъдещето".

При ваксините срещу COVID-19 до няколко дни не остава нищо в човешкия организъм, пояснява Бацелова.

"При положение, че имаме ваксини, не е необходимо да държим ваксините в хладилниците, вместо да ваксинираме и децата", смята Христиана Бацелова.

По думите ѝ "есента нещата няма да са по този розов начин, ако не ваксинираме максимално бързо и учениците, и възрастните".

Д-р Бацелова е "за" отпадането на различни рестрикции за ваксинираните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Геноцод и на децата искат сега ... след всички осакатени до момента, сега и децата искат да почнат
74
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вода гази, жаден ходи...
73
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не си и помисляй да пипаш децата,че ще стане страшно!Не са ли им Достатъчни тези които им бият дори само в род. дом.Отровени осакатени поколения наред!
72
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво чудовище трябва да си за да посегнеш на децата.
71
0
 
13
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Засега ме е доста заинтересувала играта, без да правя окончателни изводи.За да съм сигурен на 100%-трябва с такъв ваксиниран да се излезе в полето и да се провери дали номера му ще се появи.Гледах клип, при който такъв ваксер го караха да се разхожда и номерът му изчезваше, а при приближ се появяваше. Приемам това за странност, КОЯТО трябва да се провери.
70
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До КойчоMeрси! Намерих го, сега ще го гледам.
69
0
 
7
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Та в кафето. Хуавеи от 2021 показва на блутут 4-6 адреса, които са открити/индентифицира дивайса/и НИЩО повече. Старият 2012..ги показва тези +от 11 до 15 допълнителни, които са само Мак адреси, без индикация към кой дивайс са.Последните се сменят динсмично/човекопотока в кафето/.Някой, които я играят играта качват допълнителна програмка:Bluetooth Scanner - Bluetooth finder - pairing
68
0
 
8
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Ако ползваш руски език-намери в тубата:Италия. Коро2нА. Летальность Покемонов больше не скрыть. Как развивается наша игра.Този блогер развива темата. Дори правят запитване чрез адвокат до карабинерите за това. Не на всички тел се появяват тези мак адреси. Новите са "скопени", странно защоПри мен... на кафе с 2 тел Хуавей.
67
0
 
10
 
! Отговори
илюминат - ренегат преди 2 години
По думите ѝ "есента нещата няма да са по този розов начин, ако не отровиме максимално бързо и учениците, и възрастните".
66
0
 
20
 
! Отговори
REFRESH преди 2 години
ДА СЕ ОТНЕМАТ ПРЕПОДАВАТЕЛСКИТЕ И ЛЕКАРСКИТЕ ПРАВА НА ИМ-БЕЦИЛОВА ! ПРОМОТИРАНЕТО НА ОТРОВИ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!!
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До КойчоИмам един стар телефон и ще си поиграя и аз да ловя покемони. Приблизително на какво разстояние се хващат?
64
2
 
12
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Който не е наясно с последният ми пост:От 10на дни в Италия забелязаха, че на по-старите телефони с блутут се появяват странниМак адреси при наличието на ваксани в обсега на апарата. При някои клипове, ако са в "полето" дори можеш точно да определиш номера на "абоната".Тук сме още в режим на проверка... Включете се и Вие.
63
2
 
8
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
... Пичове, има ли някой от вас, играещ като мен в PokemonGo... версия 2021???Да напише мнение за игрЪта. Това, което лично съм проверил е, че старият ми Хуавей/2012 г/отлично лови кандидат-покемони по мак адресите им. При това показва тяхната масовост. Новият ми Хуавей /2021/ се оказва "скопен" и просто не "вижда това" което не е проблем за старият. Търся сертифициран покемон за тест в "полеви условия". Такива камикадзета ги няма в наличност в мойта среда.
62
0
 
23
 
! Отговори
ДА ОБОБЩИМ преди 2 години
"Доктор" Бацилова иска да проведе медицински експеримент върху деца, за да не седят препаратите в хладилниците. Каква етика, какъв морал. Освен това нейната свръхестествена квалификация и позволява да твърди неща, които никой истински лекар на планетата не смее да предположи - ваксините "нямат трайни последици в бъдещето".
61
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нюрнбергски процес срещ бецалова и цялата клика нощ, мз, сзо
60
1
 
24
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
За децата рисковете от ваксината спрямо рисковете от заболяването са многократно по-големи и това вече е добре известно. Това апел да се рискуват децата ли е, ей така щото някой някъде го иска и вероятно плаща и заплашва? А някой да им е дал право да рискуват бъдещето?! В дивата природа дори оцелват видовете закрилящи малките си!
59
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До НОЩДа, техен е грехът. Прав си. Хората не се събуждат и продължават да вярват в измислените медии и пропагандата. Около мен са ваксинирани предимно хора с претенции за интелект и статус над средния. Те ще ваксинират и децата си. Надявам се повече хора да се осъзнаят с времето, за да се отървем от цялата измама. Притеснява ме натискът, който ще вкарат "нормалните ваксинирани" в обществото. Не искам да ставаме Италия и Гърция.
58
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почваме да се отклоняваме от най-важното - в момента 789 деца в САЩ с миокардит и перикардит, причинени от ваксинацията! Това е! ПРИКЛЮЧИ ВАКСИНАЦИЯТА НА ДЕЦА! Само човек с тежко психично заболяване ще рискува да причини тежко сърдечно заболяване на дете!
57
0
 
16
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
ЩО ме изтрихте бре, ***... :))
56
0
 
20
 
! Отговори
Луд умора няма преди 2 години
Тази е луда! Конвенция от Овиедо: Член 2 (Върховенство на човека) Интересът и благото на човека имат предимство над интереса на обществото или този на науката. => Няма да се ваксинирам! Моето благо е по-важно от това на обществото и не ми пука кой ще се зарази. Който го е страх, да се пази. Иначе ще ги съдя до дупка, но това което ми причинят техните препарати с рнк, не могат да компенсират всичките пари на света. Пък те да не са подписвали конвенцията. Сега имам права!!! Четете закона!