Турски екипаж катастрофира тежко на рали „Монбат Сливен“

Пилотът е с мозъчен оток и фрактура на гръбначен прешлен
Обновена: 12 юни 2021 14:33 | 12 юни 2021 14:33, Елка Василева
16
Турски екипаж катастрофира тежко на рали „Монбат Сливен“
Снимка: архив, БГНЕС

Тежка катастрофа спря "Монбат рали Сливен".  Лидерите след първия ден Уур Сойлу и Арас Динчер претърпяха тежък инцидент по време на етапа  „Трапоклово“. Според информациите от щаба, след като е преминал през популярната неравност на километър преди село Седларево, Уур Сойлу е изгубил контрол върху автомобила, ударил се е  в банкета и е полетял във въздуха, след което е направил серия от преобръщания.

С мозъчен оток и фрактура на гръбначен прешлен е пилотът на турския екипаж, катастрофирал на рали "Монбат Сливен", съобщи пред репортер на БТА д-р Хрисант Хрисантов, зам.-директор по медицинските дейности в МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен.

Според лекарите пострадалият вероятно има и травма на рамото, като се прави скенер. От областната болница са готови да настанят пациента в реанимационното отделение, но по думите на д-р Хрисантов от екипа на състезателя имат намерение да го транспортират в Турция. Въпреки сериозната политравма пилотът е стабилен и контактен.

Навигаторът е без сериозни травми, направени са му изследвания и е освободен.

От пресцентъра на състезанието междувременно съобщиха, че 40-ото международно рали "Монбат Сливен" бе спряно днес около 10.15 часа, след като на първия скоростен етап Трапоклово (11.84 км) турският екипаж Угур Сойлу/Арас Динчер (Шкода Фабия Рали 2) са катастрофирали тежко. Рязко и при много висока скорост автомобилът им се е отклонил вдясно от трасето, влязъл е в канавката, а след това е "отскочил" над 15 метра.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
ГЕРБ-ПКП 11 години преди 2 години
Както казват от една японска делегация,били в София за да видят как функционира един завод с японски машини,като видели как *** ги е побългарил: ,,Добре,че не си правят и децата с ръце,че всички щяха да са криви. Пътна шахта на нивото на пътя,като минеш върху нея и да не я усетиш в БГ няма,и не може и да има. Защото *** не може да нацели нито материали( взима или пести от материали), и нивелация не може да направи,защото шахтата пропада(захващането и е арматура 6).
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Независим - като оцелелите деца, след химическите атаки на Турсия върху Сирия.
7
4
 
3
 
! Отговори
Deo88 преди 2 години
Не знам какво точно правят организаторите, но ако тази голяма неравност не е описана някъде, е повече от Безотговорно, и трябва да бъде придружено със съд, без никаква мислост към подобна немърливост!Заради подобна безотговорност виждате какво става.П. С. Гледах едно видео, на което се вижда дупката(голямата неравност) как подейства на автомобила...Дано пострадалите да се оправят !!!
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не можел да шофира но пък бил първи и водил класирането.. явно е карал смело, бързо и агресивно човека.. не бавно и сигурно и вечно 10-ти !
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единият все още жив инвалид до живот с натрошен прешлен.
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименБобо с джипката...
3
3
 
2
 
! Отговори
Независим преди 2 години
По важното е, че са живи.
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може да кара а се прави на юзбашия.
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те и на футбол катастрофираха тежко снощи..