Как се действа при самолетна катастрофа?

В инсценирания полет участват 150 човека
16 юни 2021 16:27, Ния Христова
11
На територията на Сандански се проведе мащабно учение за спасяване на хора от паднал самолет. Обучението цели да покаже как се действа в критична ситуация след самолетна катастрофа.
 
"Всички знаем от последните дни това, което се случи, че е изключително важна бързата намеса на структурите, които са свързани с  издирване и спасяване. Разиграва се паднал самолет, в резултат на това се активизират силите, които трябва да реагират и започваме спасяване - първо от самолета в последствие гасене на горски пожар, който е възникнал в резултат на падналия самолет", обясни пред Bulgaria ON AIR старши комисар Красимир Шотаров.
 
В инсценирания полет участват 150 човека, които пътуват от Солун до Варна. В района на Сандански самолетът катастрофира заради горски пожар.
 
"Надеждата на всички спасителни служби е, че колкото и тежко да е произшествието, може да има някой жив, който се нуждае от незабавна помощ. Поради това и първите действия, които наблюдавахте са оказване на помощ на евентуално пострадали хора", заяви главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".
 
В спасителната операция се включиха екипи на пожарната и армията, Гражданската въздухоплавателна администрация, Авиационната база в Крумово, представители на Българския червен кръст и Югозападно държавно предприятие.
 
"За да бъде всичко реалистично, беше изготвен макет на самолет – същият е направен в град Сандански - конструкцията му е метална и представлява умален модел на ТУ 134", обясни директорът на РДПБЗН-Благоевград Георги Пармаков.
 
Обучението се провежда ежегодно, но заради пандемията миналата година беше отложено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
0
 
! Отговори
Владо преди 2 години
Ако падне самолет, живи няма да има.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самолетната катастрофа не е ПТП,там няма никъв шанс да оцелееш!!
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как се действа ли , ако имаш огромен късмет живееш всичко останало е свободно съчинение.
3
1
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Ако катастрофата е в следствие на приятелски огън,декорите на пиесата са други...
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скачам с парашута и след туй бързо сменям долното бельо и панталоните!
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На всички ни е ясно как се действа - в най-добрия случай да е над море/океан - тогава си безследно изчезнал и застрахователите шикалкавят за застраховката докато инфлацията не претопи парите. Ако си имал щастието да паднеш над суша - откриват биологичен материал и няма мърдане.