Трекляно ремонтира пък между обезлюдени села за 280 000 лв.

Отсечката е 5-6 км, а населението на Средорек и Метохия е 50 души
12
Трекляно ремонтира пък между обезлюдени села за 280 000 лв.
Снимка: Pixabay

Община Трекляно ще ремонтира поредния междуселски път между граничните селца Средорек и Метохия, където според последното преброяване преди 10 години живеят под 50 души, каза кметът Радко Петрунов, цитиран от БНР.

От ограничения общински бюджет са предвидени за рехабилитацията около 280 хил. лева.

Пътят между двете обезлюдени селца е дълъг около 5-6 километра и изобщо не е натоварен - каквито са пътищата до 19-те села в община Трекляно с население около 400 жители общо. Предишни години са ремонтирани подобни отсечки и пътища до отделни села и махали - въпреки ограничения финансов ресурс на общината, казва кметът Радко Петрунов.

„В малка община, каквато е Трекляно, нашите хора имат две основни искания – това е да имат път, за да си стигнат до къщите, да имат вода, да имат електрозахранване, така че общинска администрация се стреми да изпълни тези неща“, обяснява той.

Около 70 километра е четвъртокласната пътна мрежа  в Треклянско, тя се поддържа в много добро състояние, всяко от селата е достъпно и през тежкия зимен сезон.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: пътселаТрекляно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ядем асфалт. Няма смисъл да се прави пътя, директно дайте парите на служебното правителство. Те са много гладни. Сложете парите в плик.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия в Трекляно, пък и останалите селяни да имат още малко търпение.Ей ся Слави Чалгата и ицо Маджото като вземат властта с помощта на гласовете от Турция, не пътища, ами летища ще им направят.Долу статуквото. Ураааа.
7
1
 
4
 
! Отговори
Селяните преди 2 години
Елате в община Тервел и ще ви разведа по селата да видите улиците,пълна Индия.общинарите си стоят и чоплят носове, разруха, разруха и още по голяма разруха за селата.това е целта на тервелската управа под ръководството на дуда,симича и китаристът живо.
6
2
 
4
 
! Отговори
123 преди 2 години
ПЪК, защо да няма Пък път между селата? Нали селата са в неистов подем и селските имоти са Топ в момента, мухахаааа!!!
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбрах, трябва ли да оставим хората в Метохия без път?
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма път и селата остават без жители. Има път, жителите ще останат. Преди години там пътищата бяха съвсем поносими, но при ГЕРБ потънаха в разруха.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма нищо лошо в това да се поддържа инфраструктурата. Как да очакваме хората да се върнат по селата, след като няма път до тях? Регионът е живописен, екологично чист и изключително подходящ за вили.
2
2
 
10
 
! Отговори
Сатира преди 2 години
Ще го засипят с чакъл за 30 000 лева, а останалите 250 хиляди ще бъдат заделени в няколко джоба...!
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Редактора и той ли спи Трекляно ремонтира пък между обезлюдени села за 280 000 лв.