Родители срещу лекари за смъртта на 15-годишното момиче

Медицински одит влиза в болницата в Сливен
Обновена: 22 юни 2021 10:02 | 22 юни 2021 09:56, Ния Христова
31
Родители срещу лекари за смъртта на 15-годишното момиче
Снимка: Pixabay
Медицински одит влиза в болницата в Сливен. Причината е смъртта на 15-годишно момиче, което издъхна 5 дни след приемане в лечебното заведение с болки в корема, предаде bTV. Родителите на детето смятат, че не е оперирано на време. 
 
Официална диагноза няма, а в болничния лист е записано, че момичето имало болки в корема, гадене и повръщане. 
 
"Искам справедливост, казаха пуснете системата, удряйте бусколизин - това беше лечението", разказа Стефка, която е майка на починалото момиче. Според бащата до неделя не са положени никакви грижи за детето и дори не е била поставена диагноза.
 
"Осем системи са й ударили, както и успокояващи лекарства - те я умориха", твърди още той.
 
"По време на престоя в болницата момичето е имало периодични болки, направени са му всякакви изследвания. Консултирано е няколкократно с хирург и в последния ден е решено да бъде преведено за оперативна интервенция. В отделението са проведени необходимите консултации. Това е едно голямо момиче с наднормено тегло, на 15 години то тежи 115 кг. Лекувана е с антибиотици, с обезболяващи- Симптоматично лечение има, има данни са възпалителна активност", обясни д-р Люба Бъчварова, началник на детско отделение към МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен. 
 
Близки на момичето протестират пред болницата, а бащата се обърна към министъра на здравеопазването с призив да пусне проверка в здравното заведение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
0
 
! Отговори
Кой срещу кого? преди 2 години
Неграмотни ц.17667.ни срещу образовани бл..лики. Омразата и завистта ги тласка напред.
19
2
 
4
 
! Отговори
А снимката преди 2 години
към статията какво общо има със случая? Защо не сложите снимката на момичето, която родителите така настървено размахваха пред камерите? Да видим всички колко са нещастни, че такъв кит са отгледали, накичили го със злато, че и с корона, като принцеса. И сега лекарите са винозни, защото са уморили божественото им дете. Съчувствието към мъката си има граници, а това племе непрестанно ги прекрачва!
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, тая неграмотната майка с какво предлага да й лекуват детето? Ако пък го бяха оперирали веднага щеше да риве, че не трябвало...... не стига, че ги лекуват даром ми и претенции...
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За съжаление многото килограми не позволяват много ясна картина на ултразвук(за някои органи).Лекарите са направили консултация с хирург многократно.Това е добре.Заддължително е и тест за бременност(златно правило) независимо дали детето отрича и т.н.Не е ясно дали смъртта е резултат на заболяването или нещо се е случило непредвидимо.Защо е закъсняло решението да се оперира?Ще разберем.Съболезнования на близките.Да загубиш дете е неописуемо.
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За това на децата им трябва контрол! Може ли да оставиш дете на 15г да бъде 115кг?? Не става така, горкото момиче с *** за родители, сигурно са му казвали "супер си, маминото, най красивата си" и ей ги на последствията. Трябвало е още след 80тия килограм на лекар
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 17 Да напомня: поставянето на категорични диагнози по вестникарски статии и изявления на роднини не е добра практика. Нека изчакаме резултатите от обследването на казуса, коментарите - след това. Единственият смислен коментар би бил, че не е обичайно хоспитализиран пациент в болница да си отиде по този начин, следователно - разследването е задължително!
14
4
 
12
 
! Отговори
Алоу журналистиката? преди 2 години
Първо - дали родителите са плащали здравни осигуровки - едва ли? Второ - не е лошо да напишете, че дитету се е казвало Зейнеб, хайде с истинските имена а?
13
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде стига, че са от боята ясно, че винаги им е виновен някой друг също ясно, че не могат да сържат две изречения на кръст... учудва ли ви нещо, обаче всичко гореизброено не оправдава лекарската немарливост и незаинтересованост, която редовно коства човешки животи и тук няма значение от Romeite ли са или са българи. Това може да са поредните измишльотини на родата, но може и да си е истина, за целта има съд. А кг.на детето е тъпо да се коментират-най-вероятно се дължат на хормонално заболяване.
12
0
 
12
 
! Отговори
До 7 преди 2 години
Не си видял цялата рода, това са само най-близките роднини. Ако дойде родата, ще трябва да мобилизират армията.
11
7
 
8
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
хахахаха на 15 г. 115 кг ахахахахах
10
1
 
15
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Ако са от "римляните", то те никога не са виновни иимат всички права, но никакви задължения и всички са им длъжни ... Ми каквото повикало, такова се обадило в този случай, един пара-зит по-малко ... само един , жалко ...
9
2
 
27
 
! Отговори
Жалко за... преди 2 години
..момичето, но нека обясня: ако е дете с нормалните за 15 г. 150-165 см ръст, при тегло от 115 кг говорим за затлъстяване от трета степен. При това ниво на затлъстяване всяка нощ си говориш със Смъртта....Нека почива в мир покойната! А, ако лекарите са допуснали грешка - на съд!
8
1
 
37
 
! Отговори
Родителите са ... преди 2 години
...положили огромни усилия детето има да е 115 кг на 15 г., ама тия лоши лекари....умориха толкова здраво дете....
7
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм мъж, близо 90 кг и се имам с наднормено тегло, а това е 15 годишна и 115кг!!! Родителите са за бой
6
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сутринта гледах цялата рода на починалото дете, общо над сто човека. Говореха някакъв трудно разбираем език, а словореда им беше все едно сглобяваш изречение с думи изтеглени на томбола, и знанията им бяха такива. Как пък един от всички тези не видя че самите те са убили детето, чрез нездравословния начин на живот които са го научили да води и ненавременното лечение. Иначе до един са здравнонеосигурени, по два пъти, даже и медицински застраховки имат.
5
25
 
10
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 2 години
бългаските доктори са номер 1 ....няма спор . ама в убиването на хората а не в лекуването ...
4
35
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали искахте да ви управлява Радев, той бил единствената надежда на българския народ?
3
6
 
24
 
! Отговори
Kolino Mongo преди 2 години
Лекарите отдавна ги направихме бизнесмени. Ние с нашето бездействие.
2
2
 
30
 
! Отговори
Taню преди 2 години
Труден за диагностика апендикс, рецидивирал в бърз перитонит?
1
8
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
15 годишна и 115 килограма?? И според бащата лекарите не са положили грижи за детето и са го уморили???