Родители срещу лекари за смъртта на 15-годишното момиче

Медицински одит влиза в болницата в Сливен
Обновена: 22 юни 2021 10:02 | 22 юни 2021 09:56, Ния Христова
31
Родители срещу лекари за смъртта на 15-годишното момиче
Снимка: Pixabay
Медицински одит влиза в болницата в Сливен. Причината е смъртта на 15-годишно момиче, което издъхна 5 дни след приемане в лечебното заведение с болки в корема, предаде bTV. Родителите на детето смятат, че не е оперирано на време. 
 
Официална диагноза няма, а в болничния лист е записано, че момичето имало болки в корема, гадене и повръщане. 
 
"Искам справедливост, казаха пуснете системата, удряйте бусколизин - това беше лечението", разказа Стефка, която е майка на починалото момиче. Според бащата до неделя не са положени никакви грижи за детето и дори не е била поставена диагноза.
 
"Осем системи са й ударили, както и успокояващи лекарства - те я умориха", твърди още той.
 
"По време на престоя в болницата момичето е имало периодични болки, направени са му всякакви изследвания. Консултирано е няколкократно с хирург и в последния ден е решено да бъде преведено за оперативна интервенция. В отделението са проведени необходимите консултации. Това е едно голямо момиче с наднормено тегло, на 15 години то тежи 115 кг. Лекувана е с антибиотици, с обезболяващи- Симптоматично лечение има, има данни са възпалителна активност", обясни д-р Люба Бъчварова, началник на детско отделение към МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен. 
 
Близки на момичето протестират пред болницата, а бащата се обърна към министъра на здравеопазването с призив да пусне проверка в здравното заведение.
 

31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
0
 
! Отговори
Кой срещу кого? преди 1 месец
Неграмотни ц.17667.ни срещу образовани бл..лики. Омразата и завистта ги тласка напред.
23
2
 
4
 
! Отговори
А снимката преди 1 месец
към статията какво общо има със случая? Защо не сложите снимката на момичето, която родителите така настървено размахваха пред камерите? Да видим всички колко са нещастни, че такъв кит са отгледали, накичили го със злато, че и с корона, като принцеса. И сега лекарите са винозни, защото са уморили божественото им дете. Съчувствието към мъката си има граници, а това племе непрестанно ги прекрачва!
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А, тая неграмотната майка с какво предлага да й лекуват детето? Ако пък го бяха оперирали веднага щеше да риве, че не трябвало...... не стига, че ги лекуват даром ми и претенции...
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бог да прости момичето. Не бива предварително да коментираме, след като не знаем подробности. Нека да чуем първо какво ще кажат проверяващите експерти.
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За съжаление многото килограми не позволяват много ясна картина на ултразвук(за някои органи).Лекарите са направили консултация с хирург многократно.Това е добре.Заддължително е и тест за бременност(златно правило) независимо дали детето отрича и т.н.Не е ясно дали смъртта е резултат на заболяването или нещо се е случило непредвидимо.Защо е закъсняло решението да се оперира?Ще разберем.Съболезнования на близките.Да загубиш дете е неописуемо.
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За това на децата им трябва контрол! Може ли да оставиш дете на 15г да бъде 115кг?? Не става така, горкото момиче с *** за родители, сигурно са му казвали "супер си, маминото, най красивата си" и ей ги на последствията. Трябвало е още след 80тия килограм на лекар
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 17 Да напомня: поставянето на категорични диагнози по вестникарски статии и изявления на роднини не е добра практика. Нека изчакаме резултатите от обследването на казуса, коментарите - след това. Единственият смислен коментар би бил, че не е обичайно хоспитализиран пациент в болница да си отиде по този начин, следователно - разследването е задължително!
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Перитонит и сепсис. Получава се от перфорация на червата. Лекарите са решили да я лекуват само със системи и клизми. Трябвало е веднага да оперират
16
4
 
12
 
! Отговори
Алоу журналистиката? преди 1 месец
Първо - дали родителите са плащали здравни осигуровки - едва ли? Второ - не е лошо да напишете, че дитету се е казвало Зейнеб, хайде с истинските имена а?
15
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хайде стига, че са от боята ясно, че винаги им е виновен някой друг също ясно, че не могат да сържат две изречения на кръст... учудва ли ви нещо, обаче всичко гореизброено не оправдава лекарската немарливост и незаинтересованост, която редовно коства човешки животи и тук няма значение от Romeite ли са или са българи. Това може да са поредните измишльотини на родата, но може и да си е истина, за целта има съд. А кг.на детето е тъпо да се коментират-най-вероятно се дължат на хормонално заболяване.
14
0
 
12
 
! Отговори
До 7 преди 1 месец
Не си видял цялата рода, това са само най-близките роднини. Ако дойде родата, ще трябва да мобилизират армията.
13
7
 
8
 
! Отговори
Totenkopf преди 1 месец
хахахаха на 15 г. 115 кг ахахахахах
12
1
 
15
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 месец
Ако са от "римляните", то те никога не са виновни иимат всички права, но никакви задължения и всички са им длъжни ... Ми каквото повикало, такова се обадило в този случай, един пара-зит по-малко ... само един , жалко ...
11
2
 
27
 
! Отговори
Жалко за... преди 1 месец
..момичето, но нека обясня: ако е дете с нормалните за 15 г. 150-165 см ръст, при тегло от 115 кг говорим за затлъстяване от трета степен. При това ниво на затлъстяване всяка нощ си говориш със Смъртта....Нека почива в мир покойната! А, ако лекарите са допуснали грешка - на съд!
10
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
радево време Дами и Господа
9
1
 
37
 
! Отговори
Родителите са ... преди 1 месец
...положили огромни усилия детето има да е 115 кг на 15 г., ама тия лоши лекари....умориха толкова здраво дете....
8
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз съм мъж, близо 90 кг и се имам с наднормено тегло, а това е 15 годишна и 115кг!!! Родителите са за бой
7
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сутринта гледах цялата рода на починалото дете, общо над сто човека. Говореха някакъв трудно разбираем език, а словореда им беше все едно сглобяваш изречение с думи изтеглени на томбола, и знанията им бяха такива. Как пък един от всички тези не видя че самите те са убили детето, чрез нездравословния начин на живот които са го научили да води и ненавременното лечение. Иначе до един са здравнонеосигурени, по два пъти, даже и медицински застраховки имат.
6
25
 
10
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 1 месец
бългаските доктори са номер 1 ....няма спор . ама в убиването на хората а не в лекуването ...
5
35
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали искахте да ви управлява Радев, той бил единствената надежда на българския народ?