Родилното в МБАЛ-Ямбол спира работа, в отпуск излиза неонатологът

Родилките ще се насочват към МБАЛ - Сливен
Обновена: 23 юни 2021 13:45 | 23 юни 2021 13:44, Анисия Иванова
20
Родилното в МБАЛ-Ямбол спира работа, в отпуск излиза неонатологът
Снимка: БГНЕС

Родилното отделение към ямболската многопрофилна болница "Св.Пантелеймон" преустановява дейността си до 17 юли по отношение на родилната помощ свързана с раждането и дейностите по грижи и диагностика на новороденото, съобщи зам.-изпълнителният директор на болницата д-р Валентин Вълчев. Причината за това е излизането в отпуск на единствения щатен неонатолог в отделението.

В случаите на самонасочили се раждащи жени със спонтанно раждане, напреднало раждане и раждане в ход ще се предприемат действия за организиране на консултация със специалист по акушерство и гинекология и оценка на състоянието на родилките.

При липса на непосредствена опасност от усложнения чрез мобилните екипи на Центъра за спешна и неотложна помощ те ще бъдат транспортирани до МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен, допълни д-р Вълчев.

Липсват достатъчно лекари и в детското отделение на болницата. То се обслужва от един лекар от Ямбол и трима приходящи от други градове, посочи д-р Вълчев пред БТА.
 


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е реалността. Лекарите напускат, младите напускат , всеки който намери работа в чужбина заминава. Един лекар в отпуска и цялото отделение спира да работи! Трагедия!
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България няма бъдеще.Това е истината.В скоро време ще изчезнат градове като Сливен,Ямбол и.тн.След като няма лекари,младите ще мигрират към големите градове.За съжаление до 2040 година май асистира ще сме 5 милиона.Ще се затрием.
17
0
 
4
 
! Отговори
Боневa преди 1 месец
До ветеринар от Ямбол то това не са телета бе докторе,че да може да го замениш,деца са!
16
0
 
4
 
! Отговори
СЛАВИ преди 1 месец
Хора загиваме.Останаха в България само ***,младежите избягаха в чужбина!!!!
15
1
 
5
 
! Отговори
Ццц преди 1 месец
Елате, да видите как бившия Здравен Министър Ангелов ПЛЮСКА по ресторанти във Варна! Народа плаща-щаба му е там...Какво го интересува него здравето на Българите...милионер и псевдопрофесор!
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
21. век. Болница в областен град в най-проспериращата държава от ЕС според Еднокнижника с многото работа, работа, работа. Смятай...
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Човекът си е взел отпуск. А какво ще стане, ако му скимне да напусне? Чий ще го дирят после родилките? Народен съд за тикви и други зеленчуци!!!
12
3
 
2
 
! Отговори
ветеринар от Ямбол преди 1 месец
мога да заменя неонатолога/ и не само него/
11
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Такава трагедия никога не е било.Болница в град да се затваря, заради отпуска на един лекар.....Без думи... Предишните управляващи са за затвор! Заради тях хората в пандемията умираха пред болниците. Не мога да гледам наглостта с която отново искат да разрушават и крадат.
10
2
 
2
 
! Отговори
до 9 преди 1 месец
абсолютно правилно
9
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В частната болница "Св.Иван Рилски" в Ямбол има родилно ,но трябва да се плаща.А ромите не желаят да плащат.Парите им трябват за ракия.За осигуровки не са и чували.Е ,сега по изборите ще вземат по някой лев от Герб.
8
5
 
16
 
! Отговори
хи-хи-хи преди 1 месец
Ямболската болница е ярък пример как се съсипва всичко ,до което се добере крадливата герберска ръка.Всичко читаво напусна Св.Панталеймон и отиде в частните болници.Пациентите също ги последваха.Някакво алчно докторче-гербаджийче в момента писука в медиите, колко неправилно са го скъсали на конкурса за директори.Явно парите от частната клиника на баща му ,не му стигат.Иска му се пълно чекмедже.Пуста алчност.
7
6
 
13
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 1 месец
От 12 години ,откакто Герб дойдоха на власт ,в Ямбол не са се родили и 5 българчета!Само от квартала ,където не се чува българска реч и никой не плаща здравни осигуровки.Предишния шеф-гербаджия Диманов пиеше от сутринта.Сега едно младо гербаджийско кречетало Рунков ,обикаля и лъже предизборно, какво щял да направи.Нова болница ,хеликоптери...дрън ,дрън.Явно забравя ,че Тиквата вече 3 пъти ги е говорил тези и подобни лъжи!Къде беше до сега бе, Рункьоф?Защо мълча?ДУпедадче искаш да ставаш ти!
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докторът трябва да работи денонощно и безотказно - той няма деца, няма Семейство, няма Родители!
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още един вид насърчаване на раждаемостта.Горкия доктор. Представям си какво му е на главата като не е отпуск.А ако се разболее, вдига температура и му е лошо и трябва да си лежи 2 дни вкъщи. Какво правим? Пак Греда. Ужас.
4
3
 
21
 
! Отговори
Тенко Чайката преди 1 месец
До тук ни докара другаря Борисов!
3
7
 
3
 
! Отговори
кЮмЮнист преди 1 месец
фигуранта на здравеопазването да го уволни и назначи нов
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ей тва е - доктора в отпуск и родилките и децата им ще стискат - и те в отпуск - "няма да излизаш" вика майката на неродето си детето - "доктора е в отпуск сега"
1
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хахахаха, никакво раждане, в отпуск сме.Блато бяхме миналата година, сега сме още по зле и тенденцията не е розова