БЛС с позиция за смъртта на 15-годишната Зайнеб

"Отправените обидни квалификации без доказана вина противоречат на общоприетите правила"
24 юни 2021 15:28, Ния Христова
42
БЛС с позиция за смъртта на 15-годишната Зайнеб
Снимка: Pixabay
"Не приемаме обвиненията на група хора, събрали се на протест пред лечебното заведение със скандирания "Убийци!". Това се казва в позиция на регионалната колегия на БЛС в Сливен, разпространена до медиите, след извънредно заседание снощи.
 
"Разбираме болката и страданието на семейството и близките на починалата Зейнеб и отправяме към тях нашите съболезнования. Предстои компетентните органи да кажат дали има лекарска грешка и каква е причината за смъртта", се казва още в позицията.
Още по темата
"МБАЛ „Д-р Иван Селимински" - Сливен е водещо лечебно заведение в областта за многопрофилна стационарна медицинска помощ с доказан авторитет и традиции. Смъртта на деца в лечебното заведение не е ежедневие. Отправените обидни квалификации и упреци без доказана вина противоречат на общоприетите морално-етични правила и уронват престижа и достойнството на медицинската общност в лечебното заведение", се посочва още в документа.
 
15-годишната Зейнеб почина на 20 юни в областната болница от гноен перитонит. Два дни по-късно близки и познати на семейството се събраха на протест пред лечебното заведение с настояване да се поеме отговорност за смъртта й.
 
Окръжна прокуратура - Сливен постанови проверка по случая.

42
Още от Страната
Тревожно: Трансплантациите у нас може окончателно да спрат
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До До 28 Чакай, какво? Значи е съвсем нормално политиците ни да са охранени, окръглени та едва да дишат, щото те така си кpадат и им прилича, ама ромските (или пък турски - Зайнеб е турско име) момичета не могат, защото според представите ти трябва да нямат какво да ядат? ..Всъщност знаеш ли, ако някой лекар остави така който и да е политик на произвола на съдбата, ще го обявим за национален герой. Обаче няма да се случи, защото са страхливи. Затова пред политиците пълзят.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В Сливен на времето имаше малцинства, но от както взеха да им викат роми си сложиха и други имена по принцип. Изобщо тече процес на смяна на имената.
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До До 24 Не мога да ти разбера мисълта, но за мен е важно това от къде в сливенска област се взеха не български имена на ромските деца. Това не беше така на времето дори да е имало малцинства в сливенско са били с български имена. Това е въпроса.
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Гошо....Може и да си прав това е толкова неприятно, че не е нито за лекари нито за медицински сестри дори не е за санитарите.
30
2
 
5
 
! Отговори
До 28 преди 4 седмици
Едно е политик на 56- 60 и повече години да тежи около 80 - 90 килограма, друго е 15 годишно ромско момиче да тежи 115 килограма! И какво? Политиците не са хора ли? И те не заслужават да бъдат лекувани, а защитнико на ромските деца? Къде беше ти, защитнико на ромските деца, когато малолетните и невръстни ромчета ставаха "родители"?
29
5
 
8
 
! Отговори
Гошо преди 4 седмици
Я да вземат да я затворят тая болница най добре Какви са тия там лекари ,да им умре болен от гноен перитонит Това в Европа и САЩ никъде го няма Те там гнойния перитонит и за болест го нямат Там това го лекуват санитарите ,дори сестрите не се занимават с тия
28
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Я, диетологът се появи! Абе, диетолог, я кажи нашите политици кати като тежат по толкова, че и два пъти повече, как лекарите успяват да ги спасят като имат проблем? Или ще кажеш, че това е щото са си платили здравните осигуровки, а?
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Умрялото 15-годишно дете да тежи 115 кила? Къде е защитника на ромските деца да се изкаже по въпроса? Какво ще каже това нищожество, дето кълне хората?
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Умрялото 15-годишно дете да тежи 115 кила? Къде е пишман " защитника" на деца да се изкаже по въпроса?
25
3
 
7
 
! Отговори
До 24 преди 4 седмици
Ами децата имат народност, език, вероизповедание също, ***! Как така няма значение? И каква е тази възрастова дискриминация? Лекарите не морят само деца, морят хора от всякаква възраст от обикновения *** народ, за последните какво ще кажеш извратен пишман " защитнико" на децата?
24
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 24 Да, ще бъде проклет всеки, който използва смъртта на дете, за да печели политически дивиденти. Не ми пука от коя партия си, тук става въпрос за смъртта на дете. Няма значение дали е ромче, мюсюлманче или кришнарче, това е дете. Не осъзнавате ли че днес е Зейнеб, утре може да е Зорница. И спрете с тъпите въпроси за осигуровките. В България до 18 г не се плащат здравни осигуровки. Това важи за всички етноси и религии. Имайте малко уважение поне към смъртта, тя е гарантирана на всеки.
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Пред смъртта няма религия...! Спрете да се обиждате по тоя просташки начин. Политиката си е политика, но децата са свещени - както за християните, така и за мюсюлманите, за евреите и всяка друга общност. Не тъпчете върху страданието и смъртта на децата, защото ще бъдете проклети.
22
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не се притеснявайте българи, бг лекарите могат спокойно да уморят всички ви, независимо какви български мъжки и женски имена носите. Простотията българска, както и злобата също морят и убиват простите и злобни българи, не само лекарите
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Те и Краси могат да уморят. Не знам що си мисли, че като си внася здравните е застрахован. Това до сега не е спасило никого.
20
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не знаем за Зейнеб или Айше, но и Пенка също могат да уморят
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Краси, от кога децата плащат здравни осигуровки?
18
7
 
10
 
! Отговори
До Краси преди 4 седмици
То и българите внасят здравни осигуровки и ди доплащат за услугата, но тия "лекари" морят българи. Така, че не защитавай тези защитени от закона и неосъдени до сега убийци!
17
9
 
3
 
! Отговори
До 13 преди 4 седмици
Четеш и смяташ така, като дявола чете Светото Евангелие. Лукаво оправдание на тия убийци, ако бяха уморили теб или детето ти, друга песен ще запееш.
16
4
 
13
 
! Отговори
Краси преди 4 седмици
Риторичен въпрос :има ли някой от хилядите "бразилци",който е внесъл поне 1 /ЕДИН/ лев за здравно осигуряване ?
15
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Почернените роми родини да хрълят камъни по "лекарския" екип, уморил тяхното дете. Само така ще се озаптят тия ***, тия "лекари" си мислят,че няма да бъдат съдени!