Пожарът в Перник: случаен инцидент или умишлен палеж?

Рано е да коментираме, обясни кметът на града
30 юни 2021 10:32, Петя Славова
5
Пожарът в Перник: случаен инцидент или умишлен палеж?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Разследващите работят по различни версии за възникването на пожара - от случаен инцидент до умишлен палеж. Много е рано да коментираме. Това каза пред БНТ кметът на Перник Станислав Владимиров.

Огънят е тръгнал около 21 ч., а само час и половина по-късно огънят е бил потушен от местните пожарникари. Пострадали хора няма, но са нанесени големи материални щети. Пазарът е общински, а сергиите на него се наемат от частни търговци.

Още по темата

Няма пострадали хора и жертви.

 "Разследващите от снощи започнаха да работят. Картината наистина беше ужасна. Хубавото е, че има само материални щети в горната част на пазара. Вчер акартината беше доста по-зловеща", каза Владимиров.

Той благодари на пожарникарите за бързата реакция. Направиха така че да не бъде застрашен живота и здравето на живущите в съседните сгради, има много такива близо до пазара, каза кметът на Перник.
"Тепърва ще се прави оценка на нанесените щети. Водят се разговори и с търговците - те също са част от разследването, те ще кажат на каква стойност, какво са видели. Нека да изчакаме разследващите", призова Владимиров.

Община Перник ще се опита да подпомогне търговците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Перник, няма нищо случайно.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЦК на ГЕРБМУШМОРОК ПРОСТО ЩЕ ЯДЕТЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ ОТ ТУРЦИЯ ТОЯ КОИТО ИМА КРАВА ЧЕ ПИЕ МЛЕКО ДРУГИЯ ЧЕ ГЛЕДА У ЧЕПО И ЧЕ СЕ ОБЛИЗВА
3
0
 
0
 
! Отговори
НИКО ТРАВЕРТИНО преди 2 години
ХИЛЯДИ ВЕРСИИ ИМА ОТ ФАЛИРАЛ ПРОИЗВОДИТЕЛ КОИТО ИСКА ДА ВЪРНЕ КАПИТАЛИТЕ СИ С ЗАСТРАХОВКА ДО НЕЛОЯЛНА КОНКУРЕНЦИЯ ОТ ГОЛЕМИ МАГАЗИННИ МРЕЖИ ДО ИКОНОМИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ СВЪРЗАНИ С ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ КОМПАНИИ ВЪПРЕКИ ЧЕ Е ОБЩИНСКО ПОЛИТИЧЕСКАТА НАГЛАСА И СМЯНА ВОДИ ДОСТА НЕГАТИВИ С СЕБЕ СИ ПИПАЛАТА НА ВЛАСТА СА КАТО НА ОКТОПОДА А В ПЕРНИК СИНИЯТА ВИХРУШКА МИСЛЕШЕ ЧЕ ЩЕ Е ВЕЧНА ТО ТОВА СЕ ОТНАСЯ И ЗА БЪЛГАРИЯ
2
4
 
2
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 2 години
Сега зеленчуците ще поскъпнат значително заради БСП !!!
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва човек да е много глупав и наивен та да се пита дали в Перник такъв пожар е случаен............