Берковица иска оставката на кмета, има съмнения за злоупотреби

Протестиращи се оплакаха от несправедливи уволнения
21

Заради съмнения за злоупотреби Берковица поиска оставката на кмета. Жителите излязоха на протест след журналистическо разследване за съмнителни обществени поръчки за почистване на речните корита за милиони.

"Става въпрос за обществени поръчки по метода пряко договаряне за почистване на корита. Една от обществените поръчки, за която има договор, че е извършено всичко, а реално не се случило и за това свидетелстват и жителите на селото", заяви журналистът Христо Гешов.

На протеста присъстваха и жители на града, които твърдят, че са уволнявани по унизителен начин, предаде Bulgaria ON AIR.

Борислав Димитров пък е уволняван няколко пъти от работа като шофьор на кмета, сагата стигнала чак до върховния съд, който го възстановява.

"И сега на 30ти декември ме освободи отново - закри ми длъжността", посочи Борислав.

Протестиращите поискаха оставката на Димитранка Каменова и пред дома ѝ в Берковица.

В края на февруари Bulgaria ON AIR разказа как нейни роднини се сдобили с общински асфалт в двора на имота си в село Бързия. Тогава кметицата отрече това да е вярно и заяви, че за въпросния асфалт е платено и следователно има документи за това, които обаче така и не показа.

"Няма количества, които да не са били предназначени за проекта, за село Бързия и да са отишли в някой частен имот", каза тогава Каменова.

А жителите на Берковица се заканиха, че демонстрациите ще продължат докато кметът не подаде оставка.

Вижте повече в репортажа на Калин Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: Берковица
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
4
 
! Отговори
Конан Варварина преди 2 години
Кви доказателства бе, главунчо?! Деда и, Янчо Каменов, е мил краката и е целувал дирниците на турчору преди 150г., та да го дръжат кмет, демек чифликчия у с.Ягодово (по онова време Янчев чифлик), тая ли ще е по-различна?! Тия са за трипане до 9то колено! Родоотстъпници, рушветчии, далавераджии - това са те, и ГРОБ ги подкрепя, защото и те са такива, ИЗМАМНИЦИ. Всички такива при Бакърджиев .....
18
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съмнения, съмнения, съмнения. Една жена казала на пазара. Дайте едно доказателство поне! Радев Ветото за това пусна вето на закона за фалашивите новини. Сега всеки си говори през къра. Някой чул в трамвая, други чели някъде по нета, че някой си го подслушвали, трети чул, за канибали в България и като развален телефон. От ухо на ухо една кокошка снесла едно златно яйце и докато новината стигне до края на селото - кокошката снесла 100 златни яйца. Та и вашата работа сащата! Манипулатори!!!
17
0
 
10
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
И в община Тервел е същото,по селата улиците са в бурени, пътища никакви, асфалтиране на пътища с чакъл,ама парите са изписани за асфалт.голяма мафия са общинарите,ама и стария кмет ги учи на далавери.
16
11
 
5
 
! Отговори
гледна точка преди 2 години
Хе-хе, протестирали срещу несправедливи уволнения. Ами тогава цялото служебно правителство трябва незабавно да си ходи.
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност това е доста лесно доказуемо. Има ли асмалтиран път в къщата й в Бързия, значи има проблем ако няма документи как се е сдобила с него. Абе проста е явно жената. А и няма да казвам, че.да се избере асфалт си е направо гротеската. И то при условие че в Берковица е кариерата с един от най-красивите бели.мрамори в България! Махайте я тая, ако наистина е асфалтирала.пътеката си, а не улиците на хората.
14
3
 
3
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
До 8. И ти си същият ***. Доказателства??? Няма.
13
7
 
3
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
До браво. А доказателства за "кражбите" имаш ли? Или и ти като много други иддиоти ей така с общи приказки.
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ ще саботират Държавата до последно - тоест още една седмица
11
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На клошарите да кажа, че няма клауза в закона за местната власт кмет да си подаде оствката защото някой му е иска. Това са л.умпените от жълтите паваета докарани с автобуси от София,
10
7
 
28
 
! Отговори
Браво преди 2 години
И Берковица се събуди и гонят крадливата кметица от ГЕРБ.Само София търпи крадлата Фандъкова.
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искат ѝ оставката, пък цели СЕДЕМ партийчета я подкрепят за предстоящите избори! Как ги правят тия работи? Пустите берковци станали московци!
8
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко жители има Берковица? Аз виждам максимум 40 човека на този протест.
7
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един по един всички гербаджийски кметове. Нема такъв кмет от ГЕРБ който да не си е усвоявал за джоба, да си направи къща, да накупи коли и апартаменти на деца, зетьове и тъщи. Да си направи уличката пред тех, пътче до тех и пр. с народната нара, не от своята.
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ... Значи не се казва чистачката баба Мара, а чистачът баба Мара?
5
2
 
14
 
! Отговори
... преди 2 години
Длъжността е КМЕТ без значение дали е от мъжки или женски пол изпълняващият длъжността, както Министър, Управител, Премиер, Президент, Чистач. Счетоводител.... Предполагам, че на вратата на кметицата пише "КМЕТ"
4
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уволнените от кмета и техните роднини му искат оставката.
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кметицата е от Герб.......Тоест БКП 2! А дали ще е по различно ако царуваше БКП1 (БСП)???
2
21
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Няма да стане!!! Те искат оставката на КМЕТА, при положение, че нямат кмет, а кметица. Освен ако кметицата не си смени пола, няма как да изпълни желанието на протестиращите. Ех, език мой - враг мой.
1
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кметицата е от Герб.