БАБХ провери над 500 обекти за хранене по Черноморието

Съставен е 1 акт, издадени са 47 предписания
6 юли 2021 16:38, Анисия Иванова
6
БАБХ провери над 500 обекти за хранене по Черноморието
Снимка: БГНЕС

Във връзка със стартирането на летния туристически сезон, в периода 01.06. – 30.06.2021 г. Българската агенция по безопасност на храните извърши засилени проверки на територията на областите Варна, Бургас и Добрич в 566 обекта за търговия на дребно с храни, сезонни обекти, обекти за кетъринг, заведения за обществено хранене, туристически обекти, предлагащи услугата „all inclusive“.

Акцент при проверките са: коректното етикетиране на храните, информацията, предоставяна на мястото на предлагане на предварително неопакованите храни, условията за съхранение на суровини и храни, температурната обработка, хигиената на обектите, личната хигиена и здравословно състояние на заетия персонал, съобщиха от БАБХ.

Сред най-често констатираните нарушения от Агенцията по храните са: необявени алергени, съдържащи се в състава на предлаганите храни, несъответствия при етикетирането на храните, предлагани на блок маси, липса на индивидуално опаковани лъжички за сладолед и др.

При проверките са издадени 47 предписания и 1 акт за установяване на административно нарушение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Петко преди 2 години
Мачкат българския бизнес. Не се наядоха тези държавни хрантутници.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво констатираха? Високи цени, нискокачествени продукти! Всички са навързани като свински черва.
4
0
 
2
 
! Отговори
аз да ви обадя преди 2 години
Нека и те да захлебят , че лятото е кратко .
3
0
 
2
 
! Отговори
Пишман-рибните преди 2 години
ресторанти са свързани с незаконни рибни борси.Нито едните, нито другите са санкционирани.Има и НАШИ хора за незаконен внос-износ на риба.Някой засегне ли големите им печалби - замлъква.
2
0
 
6
 
! Отговори
а ся преди 2 години
"500 обекти" или 500 обекта
1
1
 
6
 
! Отговори
АЙДЕ ДЕ ! преди 2 години
Като се ПОЗНАВАМЕ , не е ли обратното , БИ трябвало 47 акта и само 1 предписание , ЯВНО Е ИмаЛО ЯКА ГУШКА ЗА ''ПРОВЕРЯВАЩИТЕ'' .Както до сега 32г., назначават ''комисия'' да провери ---еди коя си фирма , и резултатите от ''проверките са все едни и същи а именно : ''СЛЕД ИЗВЪРШЕНАТА ПРОВЕРКА , НЯМА НАРУШЕНИЯ'' ..., след като си платиха !Е как да имаме , КАЧЕСТВЕНО ОБСЛУЖВАНЕ ПО КУРОРТИТЕ ?