Спасител от Бургас: Сезонът тръгна добре, плажът е пълен

Юли е най-добрият месец за почивка, съветва той
6 юли 2021 12:40, Анисия Иванова
21
Спасител от Бургас: Сезонът тръгна добре, плажът е пълен
Снимка: БГНЕС

Летният сезон в Бургас тръгна добре, имаме гости от цяла България. Плажът е пълен с хора, разказа спасителят Петър Русев от Северния плаж в областния град.

Морето засега е спокойно, няма я динамиката, която беше по същото време през миналата година, добави той.

„През юли, по принцип, е по-хубаво. Всички хора, които са решили да ходят на почивка, най-добрият месец за почивка е юли месец. Още няма мъртво вълнение, няма опасности от дънни ями, течения, ветрове. Времето е най-топло, денят още е голям. Но когато дойде 20 юли или по старому – 2 август, морето се преобръща. Вече наближава есента и тогава вече се наблюдават тези морски течения, дънни ями, ветрове и тогава става много опасно. Денят намалява, времето вече се усеща, че отива към есента и е много по-опасно за плажуващите да се къпят в морето“, разказа той пред БНР.

Ивицата ни е обезпечена със спасители, посочи Петър Русев. Заради пандемията имаме голям наплив, по двама на всеки пост и достатъчно резерви, добави той.

Спасителят посъветва два часа след хранене да не се влиза във водата и 8 часа след употреба на алкохол.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
0
 
! Отговори
Министър на здравето преди 2 години
Сезонът тръгна добре ще има стомашно чревни разтройства за всички от сърце и ковид от антиваксъри за гарантиране.Ашкусун бетонаки.Жк Люлин и жк Свети Влас открийте разликите едните имат метро другите нямат.Едните им спират водата другите нямат канализация.
17
1
 
3
 
! Отговори
вълхов сезон преди 2 години
-характерен с високите цени на нощувките!!!!
16
0
 
3
 
! Отговори
няма да ги нестигнем преди 2 години
И на черноморието се провалихме!Само жени управляват туризма и курортизма....
15
0
 
2
 
! Отговори
увеличени цени преди 2 години
поради върховия сезон. С нищо няма да помогне като цяло!
14
0
 
2
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
До 9,10и11 Анонимен:Да нямаш паркинсон:):)
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От миналата седмица е наистина пълно. Преди това нямаше хора, но то и времето беше лошо. Аз и на басейни ходих - фраш беше събота и неделя.Само вкиселяците ковиди**оти още кесят по диваните и се редят на гръцката граница да се изпекат на "маска" в суратя.
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От пясъка е видно, че плажът не снимката не е от Бургас.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С кво са пълни? С гларуси и чайки
10
2
 
4
 
! Отговори
Дали? преди 2 години
Като отворя Web камерите по нашите плажове се виждат по 100-200 човека на плаж...
9
1
 
11
 
! Отговори
У преди 2 години
Въпреки, че сме на 1км от морето, сме ходили до Кушадасъ, един път на о.Крит, в цяла Румъния с кола, един път се вързахме и ходихме с едни новософиянци в сев Гърция. Е хубава работа, ама едно село. На третия ден, ги оставихме там и на връщане изкарахме една чудна седмица в Пирин и Родопите. Качихме Вихрен, возихме се на теснолинейката..кеф. Не давайте акъл, къде е хубаво. На всеки му харесват различни неща. На нашето море също има чудни места и ние си ги знаем.
8
2
 
3
 
! Отговори
Почивайте нормално преди 2 години
Хората които се набълбукаха с имоти по морето само те си ходят сега и си готвят защото ресторанттите са се превърнали в кошмари в кухнята.Готвят си и къщи и на морето когато са почивка егати почивката.В Гърция и Турция няма проблем с ресторанттите .
7
1
 
15
 
! Отговори
Жо преди 2 години
ВЧЕРА се върнах от едноседмична почивка в Несебър. На плажовете в Несебър и Слънчев бряг са пълни само зоните за свободно плажуване. Хиляди чадъри и шезлонги стоят празни по цял ден, въпреки намалената такса от 5 лв за чадър и 5 лв за шезлонг. По алеите и улиците няма много хора, както преди ПАНДЕМИЯТА. Ресторантите са полупразни (да не кажа почти празни), само когато има мач се събират по 20-тина запалянковци. Много от магазинчетата въобще не са отворили, навсякъде се чете "FOR RENT".
6
1
 
3
 
! Отговори
Приказно преди 2 години
Ще тръгнат по хората хламидии, гонорея, трипери, сифилис през летният сезон.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Пенсиониран спасителПенсия, сега германките могат да си пътуват свободно по целия свят и не са примряли нито за ла-йноморието ни, нито за 10инутната мъка за тях, която ти нарича с_екс. Хайде със здраве!
4
3
 
8
 
! Отговори
Пенсиониран спасител преди 2 години
Как са германките тази година брато? Еех, на времето ... да не започвам приказките че няма спиране.
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'Ходете си в Гърция и Турция не се занимавайте с тези псевдо кръчмари и хотелиери' ---- А КОЙТО ИМА ИМОТИ НА МОРЕТО КАКВО ДА ПРАВИ? РОБЕ С 800 ЛВ ЗАПЛАТА КАТО ТЕБ ЛИ ДА СЛУША? ТИ КАТО НЯМА ДА СИ ТАМ ОЩЕ ПО-ДОБРЕ И СПОКОЙНО ЗА МЕН. БГ МОРЕТО СТАВА ВСЕ ПО-ПРИЯТНО КАТО ЦЕЛИЯ СЛУГИНАЖ СЕ ИЗНЕСЕ.
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хотелите близо до плаж са фрашкани ,за 150 лв на човек на ден Няма места ! А ние ги подпомагаме "горкичките" - 9%ддс, безвъзмездни помощи ,60/40, 80/20
1
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ходете си в Гърция и Турция не се занимавайте с тези псевдо кръчмари и хотелиери.В Гърция навсякъде където съм бил на квартира хората са ни настанявали и сме плащали последния ден без да ги познаваме хората.Работят на доверие и им се отплаща. Тук още не си се настанил и ти искат парите и почват проблеми или няма топла вода или се доплаща за климатик и wf.