Влизат в сила новите екостикери на автомобилите

Промяната важи за автомобили до 3,5 тона
12 юли 2021 09:43, Ния Христова
57
Влизат в сила новите екостикери на автомобилите
Снимка: БГНЕС
От днес започва поставянето на новите екостикери на автомобилите до 3,5 тона. Това ще се получава след преминаване на технически преглед, предаде БГНЕС.
 
Стикерът е с вграден чип и ще се поставя от вътрешната страна на предното стъкло на автомобили - зад огледалото за задно виждане.
 
В електронния чип ще се съдържа цялата информация за самия автомобил - марка, модел, регистрационен номер, шаси и километраж. На екостикера ще се отбелязва еко-категорията на автомобила.
 
Най-високата 5-а група ще включва електрически, хибридни автомобили, които не замърсяват околната среда.
 
Останалите ще бъдат групирани от първа до четвърта - в зависимост от датата на първата регистрация, екологичната норма, определена от завода производител. Категория Евро-6 попада в четвърта екологична група. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам как точно го решиха че BMW 320d 2020 с катализатор, dpf, adblue замърсява повече от Lexus RX400 Hybrid 2007 с 3.5 v6 атмосферен мотор
29
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заплатата му била малка... Кой те накара да работиш за тази заплата...? Като нямаш акъл ще ти е малка завинаги.
28
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'Не познавам кадърен, нахъсан и образован човек с ниска заплата' -------- ВСЕКИ СЛУГА СИ ИМА ЦЕНА
27
0
 
8
 
! Отговори
Д-р Исня преди 2 години
"екологичната норма, определена от завода производител" - Газанализаторът за какво е, след като 2 годишен служебен баничар (Евро 6 от завода) пуши синьо и харчи масло:нафта 1:1? Още ли е Евро 6?
26
2
 
23
 
! Отговори
избирател преди 2 години
Странно..., електрическите автомобили били безвредни?!Защо ли никой не споменава,как се произвежда тяхната батерия и какво става с нея след това?!
25
3
 
5
 
! Отговори
до 21 преди 2 години
Не познавам кадърен, нахъсан и образован човек с ниска заплата, наистина. Ако позволяваш някой си да се подиграва с труда ти, не си нито кадърен, нито нахъсан.
24
1
 
11
 
! Отговори
Стария Джо преди 2 години
Само дето в един китайски сайт може да си поръчаш същия стикер от фирмата производител и то за 2$. За 60$ има и машина четец за програмиране. Много скоро разни авто мошеници ще направят много пари от тези стикери, а държавата пак ще гледа тъпо отстрани
23
2
 
2
 
! Отговори
до 21 преди 2 години
Ако позволяваш да те експлоатират, ти липсва всичко- и акъл, и кураж, и адекватни ценности. Отговори си на въпроса.
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'Аз как имам нормална заплата (4 пъти над прага), както и всеки, ама абсолютно всеки около мен? Еми, имаме акъл.' ------- кое му е умното да си високо образован слуга - специалист във вършенето на чуждия труд????
21
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 12Има и друг проблем - кадърни и интелигентни хора, на които обаче нещо им липсва - амбиция ли, кураж ли, не зная. Но познавам такива, експлоатирани от шефовете си при условие, че последните са посредствени неграмотници със средно, а понякога и основно образование. Някои професии са толкова пренаситени и предлагането на кадри надвишава в пъти търсенето, затова практикуващите ги са щастливи изобщо да имат работа, за нивото на заплатата не си позволяват да мислят.
20
10
 
2
 
! Отговори
до 17 преди 2 години
Всъщност, относно цената на малката кола си прав. На жена ми взех нова Корса и то с доста екстри. Имаме и голям семеен автомобил, който на 3 години сменям със следващия модел. За Корсата месечно даваме 180лв. вноска. Който има акъл, кара нова кола и не го интересува нищо. Сменя на 2-3-4 години със следващия модел и айде. Който не- влага безумни суми в ремонти на бараки.
19
2
 
10
 
! Отговори
Samo minavam преди 2 години
Намерили патки, ще скубят.Ще има и данък въздух и кредити за живот и още благинки, за раята.
18
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това внасят това караме бе!Еко такса платих когато я купих,сега пак?!Каква е тая работа?Тя като она работа с паспортите за къщите.АКТ16 обаче и паспорт искат?!Ти да видиш?!И не е от днес който регистрира кола,а за всички.До кога бе другари комунисти от ГЕРБ?!
17
15
 
7
 
! Отговори
до 12 преди 2 години
Заплатите на българите са малки, защото бъларите масово акъл нямат. 70% в сивия сектор. После ниска била минималната. Еми, ниска ще е. Аз как имам нормална заплата (4 пъти над прага), както и всеки, ама абсолютно всеки около мен? Еми, имаме акъл.
16
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време беше за подобна промяна. От тук насетне би следвало само колите с Евро 6, хибриди и електромобили да могат да се карат в големите градове. *** трябва да се научи, че за града не може да се търкаля с огромния си дизелов немски 15-годишен кошник. Който няма пари за кола с Евро 6, не би следвало изобщо и да си помисля да кара. Извинявайте, ама малък градски чисто нов автомобил струва на месец колкото цигарите на люлински бачкатор дограмджия.
15
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато я купих на старо естествено,си платих екотакса иначе не можеше да я регистрирам.Сега пак такса и лепенка.Навремето през соца имаше такива зелени кръгли стикери.По колко пъти трбва да се чувствам виновен,че съм беден и нямам пари за нова еко кола?!Това е дискриминация!Ако не ги продават няма да се купуват.какви са тези измишльотини пак сега?!
14
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стикери, паспорти на сградите, вдигане на цените на ток, парно, газ и какво ли още не. Търпенето е до едно време, после може и да стане... "некомфортно" за някои хора, които само лапат, крадат и дебелеят.
13
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! Следваща стъпка е само автомобилите четвърта група да могат да се движат в големите градове. Останалите- на къра и по нивите.
12
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 11 И аз имам дизел, от 1996 г. Изобщо не пуши. Когато времето е студено (през зимата) тя не пуши. Това което излиза отзад някои му викат "пушек", но всъщност са водни пари.Е, няма как да излизат облачета чист кислород нали?А заплатите на българите са малки защото много се краде. От партия ГЕРБ най-много.
11
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 7 Спокойно, не се притеснявай, комунизмът си отива, спете спокойно деца! ГЕРБ повече няма да бъде управляваща сила и всички тези безумия ще бъдат отменени със задна дата от новото Народно Събрание. Не съм гласувал за Слави, но е прав, че "няма такава държава". Не защото сме уникални, а защото това не е държава а мафиотски клан.