Панайотов: Най-успешните държави инвестират в образование

Той присъства на дипломирането в НВУ "Васил Левски"
Обновена: 25 юли 2021 10:33 | 25 юли 2021 10:30, Ния Христова
22
Панайотов: Най-успешните държави инвестират в образование
Снимка: БГНЕС
"Най-успешните, най-силните държави в света инвестират в образование. А военното образование и подготовка, професионалното самочувствие на военнослужещите влияят пряко върху отбранителните способности на България, върху националната сигурност на нашата Родина. И днес, в тези трудни времена, повече от всякога имаме нужда от високообразовани, интелигенти, ефективни офицери и сержанти. Именно такива военнослужещи ще извисяват имиджа на Българската армия, ще печелят признателността на българските граждани и ще се радват на по-голямо доверие и подкрепа от тях". 
 
Това каза министърът на отбраната Георги Панайотов по време на тържествения ритуал по връчване на дипломите и присвояване на първото им офицерско звание в гр. Велико Търново випускниците на Националния военен университет "Васил Левски", съобщиха от Министерството на отбраната.
 
Министър Георги Панайотов припомни думите на Раковски "С пламен меч да вървим по бойното поле под победоносния български лев" и пожела на младите офицери винаги да носят неговия плам. 
 
"Призовавам ви да бъдете истински български воини – такива, които се справят с трудности и предизвикателства. Да не спирате да израствате в Българската армия и българското общество".
 
В тържествения ритуал по връчване на дипломите и присвояване на първо офицерско звание на курсантите от 143-ти випуск "Георги Ст. Раковски" на Националния военен университет (НВУ), който се проведе на 24 юли, участваха също президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и началникът на НВУ бригаден генерал Иван Маламов.
 
Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов приветства младите офицери в редиците на Въоръжените сили. "Вярвам във вас, вие сте носители на новото. Убеден съм, че сте добре подготвени и ще бъдете носители на развитието и модернизацията в Българската армия", каза адмирал Ефтимов. Той призова новопроизведените офицери да бъдат добри командири и им пожела духът, вярата и смелостта на Раковски да ги съпътстват винаги в професионалния им път.
 
"Офицерските пагони са преди всичко отговорност. Получавайки ги, вие се вричате в свещената мисия за гарантирате на сигурността, независимостта и суверенитета на Родината", каза в словото си президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев. 
 
"Аз съм убеден, че вие ще се справите, защото сте получили образованието и закалката именно тук – в престижното висше учебно заведение, в школата по патриотизъм и мъжество, наречена Национален военен университет „Васил Левски“, заяви президентът Румен Радев. Той пожела на випускниците смелост, чест и непреклонност в командирския и житейския им път. „Помнете, че за българския офицер, независимо от историческите времена и политическите превратности, винаги е имало един най-висш идеал, наречен България, и една най-голяма ценност – свободата и благоденствието на българския народ", заяви президентът Румен Радев. Той връчи офицерските пагони на отличника на випуска – лейтенант Красимир Йорданов.
 
Началникът на НВУ бригаден генерал Иван Маламов подчерта, че новото поколение български офицери е добре подготвено, мотивирано и възпитано в духа и традициите на България. 
 
"Възпитахте в себе си дисциплинираност, воля за победа, самообладание, физическа ловкост. Научихте се да бъдете творчески личности, самостоятелни в решенията и действията си, благородни в постъпките и намеренията си. Вие се превърнахте в лидери и то лидери с идеал", каза бригаден генерал Маламов и пожела на младите офицери успех в професионалния им път.
 
В словото-отговор от името на випуска лейтенант Красимир Йорданов изрази благодарност към командния състав на Военния университет. Той пожела на своите колеги смелост, упоритост, непреклонност и морална сила в изпълнения с трудности, но и с удовлетворение професионален път.
 
Връчването на първите офицерски пагони и на дипломите на випуск 143-ти "Георги Ст. Раковски" на НВУ, както и на удостоверенията на завършващите професионалния сержантски колеж, се състоя в старопрестолния град пред историческата крепост „Царевец“ в присъствието на висши военни, представители на държавната и местната власт, както и на много близки и роднини. На 121 курсанти, обучавани по 13 военни специализации, бе присвоено първо офицерско звание "лейтенант".

22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Точно във военно училище ли намери да го кажеш! Та там основата е равнис, мирно, отдай чест и се подмазвай на който трябва, че ако нямаш връзки си загубен.
20
2
 
1
 
! Отговори
Логист преди 1 месец
По тази логика, Куба е най-успешната дэржава.
19
1
 
2
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 месец
До Ние успешните /// Много ценно становище. Въпросът, защо всички наши съсеседи и останалите държави в Европа ИМАТ нобелови лауреати, а НИЕ, които сме толково умни, можещи и знаещи нямаме НИТО ЕДНА за илач, е крайъгълният философски камък на нашето нещастие. Къде е заровено кучето, а?! Loool
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Видяхте ли малкия рекетен кораб "Димитровград" от състава на Балтийския флот?
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Победата на ИТН е резултат от 12 години европейско развитие.Факт.
16
0
 
3
 
! Отговори
още сме диваци преди 1 месец
Принципно военното обучение е насочено към убиване на други хора. Просто някои пречат на някои други и им трябват изпълнители да свършат мръсната работа. Даже да натиснеш копче на машина и тя да изстреля ракета, да убие някого, пак е вид убийство. Обаче се налага, за да не си от такованата страна, даже Индия, дето са пацифисти направиха атомни бомби за респект на съседите си
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Затова пък ес инвестира в джендърски ценности.
14
0
 
3
 
! Отговори
Ние успешните преди 1 месец
С две номинации за Нобел и некадърните руснаци с 34 лауруата и 50 асистенции.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От 11- Охохохо - не ми харесас коментара, нещо? Ем сори, ама е така. Младите бягаме, защото не искаме гнусната корупция, безхаберие и непукзъм, които съсипват животи!
12
0
 
7
 
! Отговори
С 800 лв преди 1 месец
Основна заплата за университетски преподавател няма как да стане.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 2 - Така е! Поне 10% от абитуриентите, заминаваха да учат веднага в чужбина. Някой вече заминават и о 8-ми клас!
10
5
 
8
 
! Отговори
Shark преди 1 месец
Така е, успешните държави инвестират в образование. Само че там хората не си избират ***-*** - еднокнижник за премиер, а образовани хора, които имат знания и поведение за ръководене на държава. И сега пак простия българин избра чалгата,пред образованието. Затова и е голямото плюене против Радев, защото е образован и можещ човек, а българина такива не обича.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 4 - Русия е "успешна", заради огромните си залежи и нищо друго.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Образование и култура. Немците също са държели много на образованието, в наечерието на ВСВ, но не за "доброто на народа", а за да има кой да прави радио станции, пушйи, бомби и експерименти с хора.
7
0
 
9
 
! Отговори
Коментар преди 1 месец
Най успешните инвестират в образование а страните от третия свят като нашата бананова республика инвестират в развъждането неграмотни индийци на които им стига само да знаят как се натискат копчетата на банкиматя за помищите!
6
4
 
1
 
! Отговори
СССР преди 1 месец
До Анонимен 4Зареди се с повече памперси и се радвай!
5
1
 
8
 
! Отговори
маалии преди 1 месец
В България е пълно с генерали!А дали има достатъчно войници за тях!?
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-успешните, най-силните държави в света инвестират в образование. Тези думи намират илюстрация в изключителния напредък на Русия и руската военна техника. След 10 минути започва грандиозният военно-морски парад на река Нева в Санкт Петербург. Ще бъдат представени всички флотове, флотилии и морската авиация на РФ.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ТУКА ЛОШИЯ МАТРИАЛ БИЕ ВОЕННОСЛУЖЕЩИТЕ
2
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България вървеше по този път до месец април...