Оживление има по Черноморието, но от бранша твърдят: Не е максимумът

Липсват туристите от Великобритания, Германия
81
Оживление има по Черноморието, но от бранша твърдят: Не е максимумът
Снимка: БГНЕС

На фона на лятото през 2020 г. туристическите обекти по българското Черноморие сега са отворени, но оживлението, което се забелязва, не може да ни кара да мислим, че е стигнат максимумът.

Това заяви Еньо Енев, зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), пред Радио София.

По думите му на юг от Бургас сезонът се очертава много добър. Курортите там са предпочитани от българите. На север от Бургас хотелите от първа и втора линия са добре заети. Мит е, че ако българите летуват на Черноморието, ще напълнят курортите и туризмът ще е в подем.

Легловата ни база е много голяма, но липсват западните туристи. Дошли са чехи, словаци, украинци, румънци и поляци, но англичаните ги няма, липсват летовници от Германия, от Скандинавието, каза той.

Браншът продължава да чувства недостиг на работна ръка, подчерта още Еньо Енев.
 


81
Още по темата: Бургастуризъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
5
 
! Отговори
До 45ти-уу преди 2 месеца
Варненски гагаузи има около и над Виница , а Варна в момента е дом на целия Североизток, защото там по трудно намират работа. Аз вече не познавам сериозни хора да работят в ресторант или в хотел и да чакат да вземат някой лев от туристите, както е в Несебър. Мислех, че сте малко по космополитни в Несебър-а, а то расисти били
47
5
 
15
 
! Отговори
Турист преди 2 месеца
Пожелавам всеки ден да е така, като на снимката. От десет години не съм им стъпвал.
46
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Недей рева бе, лакомник. Тази Събота минах през Несебър, града не помни толкова туристи, това всеки го казват. Паркингите са на 0 капацитет, гъмжило от хора, цените до небето. В момента се дерат кожи. Представям си какво ще е в Созопол. Места на плажа ще има само един върху друг.
45
5
 
19
 
! Отговори
несебърец преди 2 месеца
Заради *Ден година храни* много летовници са отвратени от Туризма като цяло на брега.Но варненския гагауз не може да ги упреква, че не се хранят само в ресторанти.Идва време разделно и който предлага най-ниски цени, той ще има сигурна печалба.При това презастрояване и голямо предлагане на стоки - времето на печалбите от наивници го забравете.
44
3
 
25
 
! Отговори
от Варна преди 2 месеца
Големи отворковци са всички, обаче освен софиянците не знам колко други са в Гърция или на Лазурния бряг. Нашенците са със сандвичите на плажа. Вчера забравихме да купим хляб и слязох до еднаБила-след 2030ч имаше опашка поне 50човека и освен 4-5 баби от квартала, всички бяха българи, не от нашия квартал. Явно е, че спят някъде, не в хотелите и са намерили начин да направят почивката евтинко, щом пазарят в магазина. Има да чакат хотелите максимуми...Тази вечер у нас ще спи момче от Хасково-гост
43
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво става като се смесят ковид и ешерихия коли на Черно море?
42
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Легловата база в Слънчев бряг е 400 000 легла+ 70 000 за обслужващ персонал. Преди няколко години правиха изчисление, че ако всички легла са пълни и туристите решат да идат на плаж в едно и също време няма да има място за всички и трябва да стоят прави.Добре е ,че повечето са алкохолни туристи, тях морето и плажа не ги интересуват.Презастрояване, гмеж, мръсотия, скъхотия и никакви шансове да си починеш. Това е днешното ни Черноморие. Има 2 прозореца за 10 дена - в края на юни и септември.
41
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Държавата ,трябва да си върне стопанистването на плажовете !!!!Престанете да ги давате на комплексари !!!
40
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Максимума е да натъпчеш всичко живо един до друг и да го дереш с високи цени за некачествен продукт
39
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А защо не почнете да следите и качеството и да си направите рейтингова компатия или приложение!Клиентите да кажат дали са доволни от услугите и снимки да се качват. Торкова изненади дебнат на черноморието ни че с каквите и ниски очаквания да си пак ще бъдеш изненадан неприятно.Евала за спокойствието, ачаквайте максимума!
38
6
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 2 месеца
По черноморието има и места за настаняване с доста високо качество на обслужване, храна, алкохол. Но и цените не са за всеки.
37
2
 
33
 
! Отговори
Иван преди 2 месеца
Този "бранш" е под всякаква критика. Първо сме в условия на пандемия, какви туристи очакват. Второ обслужването, качеството на храната и т.н. не са на нужното ниво. За сравнение курортите в Гърция са пълни. Задайте си въпроса защо. Като цяло собствениците на хотели по черноморието са от една стара, известна престъпна група, която просто пере пари. Как да очакваме високо ниво?
36
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз нямам пари за катък "Веселина", а пък за вас - не знам.
35
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Харесвате ли представителите на туристическия бранш? Да - плюс, не - минус. Ако се окаже, че всички ги мразим, моля ви повече да не ни занимавате с проблемите им.
34
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бранша наяждане няма така че, ми е все тая точно за тия, никоя година не дадоха свесни заплати на хората, само гуши правят
33
2
 
12
 
! Отговори
Хемус преди 2 месеца
Леле какви румънки са плъзнали по-морето
32
1
 
42
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 2 месеца
Браншът продължава да чувства недостиг на работна ръка, подчерта още Еньо Енев!!! А заплати пробвахте ли да давате или сте само работодатели, без да сте заплатодатели???
31
2
 
24
 
! Отговори
ХаХа преди 2 месеца
А кой да ви направи максимума? Търсете си го вие, не ние потребителите. Търсенето се определя от предлагането. По-добре да продадеш някаква стока дори и само с 5% печалба отколкото 0% печалба, ама не искате да работите за "без пари". Турците и Гърците владеят тази тактика, а след короната тотално ще забравите за БГ турист.
30
19
 
9
 
! Отговори
Доволен преди 2 месеца
Нашето море си е супер. Има за всеки по нещо. Както за къмпингарите и палаткаджиите, така и за хората, предпочитащи лукс. А цените са по-ниски от Гърция, няма и ковид глупости по граници.
29
4
 
16
 
! Отговори
Истината преди 2 месеца
Бях се зарекли да не стъпваме с жена ми .Дадохме още един шанс обаче.Ходихме за 4 ден мислехме за 5 но се отказхме от последния.с две думи ГОЛЯМ Та.....кКрай . Даже още по зле е станало.Добре ,че пообиколихме Стрнаджа поне.