Нарушения в определянето на границите на плажове край Лозенец

Границите се разминават с геодезическите измервания
28 юли 2021 17:15, Ния Христова
6
Нарушения в определянето на границите на плажове край Лозенец
Снимка: БГНЕС
След самосезиране на Върховна административна прокуратура са установени нарушения в определянето границите на морски плажове край Лозенец. През април 2021 г. ВАП разпореди на Министерството на регионалното развитие и благоустройството да извърши проверка дали участъци от черноморското крайбрежие се водят земеделски земи и ниви. 
 
Установено е, че общата засегната площ на морските плажове, по данните от приетите Специализирани карти и регистри за посочените в статията пет имота, е 888 кв. м дюни и 210 кв. м пясъчен плаж, като последната площ обхваща морските плажове "Мечата дупка 2" и "Корал", предаде Bulgaria ON AIR.
 
Към настоящия момент за морски плажове "Мечата дупка 2" и "Корал" е установено, че нанесените по данните от Акта за изключителна държавна собственост граници на морските плажове не съответстват на определените чрез преки геодезически измервания граници в специализираните карти и следва да се предприемат действия по изменение на КККР за тях.
 
За случая е сезирано и Министерството на туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И им дават 60/40 все още понеже се пръщят от хора дойога ще ги съжеляваме не стига че печелят 200% та и повече държавата ги захранва щот хотелите са на тези от властта а онези дето дават по тв са за парлама те не са собствениците на хотелите затова държавата налива пари на тези от властта Къде сме ние
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глоби,глоби , глоби - грамотно написани за да не падат при обжалване, докато концесионера сам почне да си бара ушите.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да се премахнат всички ленти,въжета и ограждения по плажовете за да не загризяват плажният пейзаж,и на тяхно място да се издигнат зидове от тухли четворки за да се знае,кое на кой е,и да не се стига до глупави статии като тази например.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво като има нарушения, на мафиотите превзели морето не им пука. Нула!всеки се научи че последствия няма и гледай какво става, free for the mafia
1
2
 
10
 
! Отговори
Hoqsan преди 2 години
Абе вие нормални ли сте да ходите на 50+ градуса на тоя скапан пясък, където се потите и врите цял ден, всички сте мазни и лепкави... + полепналият песък.