Раздават вода, напитки и закуски на преминаващите през "Калотина"

Инициативата е на ръководството на МВР и на посланика на Турция
7 авг 2021 17:23, Ния Христова
26
Раздават вода, напитки и закуски на преминаващите през "Калотина"
Снимка: БГНЕС
Безплатна бутилирана вода, ободряващи напитки и леки закуски раздават на преминаващите през ГКПП "Калотина". Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи, предаде БГНЕС.
 
Инициативата е на ръководството на МВР и на посланика на Република Турция у нас. Тя бе обсъдена на работна среща, състояла се на 11 юно т.г., между министъра на вътрешните работи Бойко Рашков с Н.Пр. Айлин Секизкьок. Тогава страните разгледаха възможностите за сътрудничество с оглед намаляване на напрежението през летните месеци, когато трафикът през ГКПП "Калотина" е особено натоварен. 
 
Месец по-късно, на 18 юли, представители на българската и турската страна направиха съвместно посещение на пункта. На място се запознаха със ситуацията и създадената организация. Там възникна идеята, предвид високите температури и интензивния трафик, екипи на Българския червен кръст и на Турския червен полумесец да предоставят възможност на преминаващите да се освежават в обособена зона за отдих.
 
В хуманната инициатива на КГПП „Калотина“ днес се включиха Н.Пр. Айлин Секизкьок, председателят на БЧК Христо Григоров, директорът на РДГП - Драгоман комисар Тодор Зимбилев и директорът на ГПУ - Калотина комисар Кирил Дамянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
маанета да не забравят и по един швирчок ако ресака се е удървил рано сутринта.... инициативата знаем на кой е харчовете за кого са? тези нещастници карат като обезумели, нагли, безочливи, туршаляци.
18
1
 
1
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
,,...мнозина работеха в чужбина и..."Хайде ти пьк бре!Да не сьм на 15 г.,че да не помня за тия ,,мнозина"! Тук таме в арабските дьржави и те се брояха на прьсти.Макар да печелеха твьрда валута и те предпочитаха да купуват руски коли,че имаше проблем с резервните части за западните коли! Още малко ще изкараш,че бг гьмжеше от зап.коли!Аа,друг е вьпроса,че в момента сте рай за таралясници с изпьрдясани от западняците седалки!!
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 17 Смехотворецо устата ти мирише чак тук го осещам кой минавал що минавал и ако били дедите че бащите че глупости си изписъл с тонове.Факт ли е че Германия е велика и няма втора факт е само че Германия хрантути и такива като теб а собствената ти родина не те бръсне за жив що няма германци търсещи работа в България а има ей такива смешковци като теб дето висят по обектите в Германия. Мой човек много ти е високо на теб и на дедите ти гроздето май.
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щото от другата страна на сръбската граница има полицай от цяла Европа че да се направи на по от най. Не давайте води и закуски не правете опашки по 3 килиметра.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами че през този ГПП освен Турци други не минават. Понеже пътувам често до Ниш да си пазарувам на тънки цени виждам само турци с немски ригистрционни номера. Това са трето поколение турчета на които дедите и бащите им изградиха Германия от руините на ВСВ....Ако не бяха бащите им и дедите им Германия още щеше да е като след атомната бомба над Хирошима.
14
3
 
4
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
До 9 !,,..да ги види родата с голям немски автомобил..." Да,прав си-имаше такова явление,когато току що бяха стьпили на немска земя в края на 60-те!Повечето заминаха от села и паланки от немотия и спестяваха всеки пфенинг да си купят коли и имот.Вие тогава се возехте на москвичи и запорожки и като преминаваха през бг ги гледахте като крава на трамвай!Тия времена отдавна отминаха и в Т-ция вече никой не им обрьща внимание.В момента вие сте в тяхната роля-всеки втори се фука с колата си в блгрстан
13
4
 
4
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
До 12 ! ,,Кой ги плаща тия работи...май данькоплатеца" Да,да плаща дренки твоя пишман данькоплатец!Щом турската посланичка е там,тя е инициаторката,тя и поема разноските в името на турската дьржава!*** е там само за снимките.*** е ненадминат с чужда пита помен да прави!Браво на моята дьржава-чак кьде по србистаните се грижи за хората си!Вие, *** ще направите ли нещо подобно,а?!
12
3
 
2
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Кръчми нема ли на Калотина да плюскат на село никой не раздава на вересия :)))
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая снимка кой кьорчо я качи, че не видя, че е тъмбнейл...
10
3
 
4
 
! Отговори
Ашкоусум преди 2 години
Кой ги плаща тези работи. Май пак данъкоплатеца кой ги получава май пак комшията
9
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дайте им студена водичка, че като видят цените на радеф ще им прилошее
8
0
 
2
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Тоя кавал с папонката 'с орлите' ли е абониран за БЧК!Май по-масонска линия беше ниещо
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми да ползват самолети. Ама друго си е да ги види родата с голям немски автомобил. Навръщане го тъпчат е евтинджоси от Турция, иначе по германски стандарт живеели. Кое поколение емигранти са тия хора всъщност? Не са ли трето? Решението е сериозни такси в тези месеци за преминаване през България.
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
boyko borisov, kak si, dobre li si? sardechni pozdravi na vsichki bg pojarnikari! da ste zdravi i veseli!
5
2
 
4
 
! Отговори
Пустиняк преди 2 години
До каде го докарахме.
4
1
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
б маа му!.."Нерде Калотина,нерде Анкара"?!?!
3
2
 
7
 
! Отговори
неориентирана преди 2 години
Ако минават за вечеря, защо са им закуски?!
2
0
 
2
 
! Отговори
Ашкусун преди 2 години
Алъш вериш с комшулука правим са сръбската граница.
1
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На антиваксърите да раздават по няколко грама олово в тиквите! Най-добрият антиваксър е мъртвият такъв!