Махнаха сметища в "Столипиново", след два дни - отново боклуци

В петък са събрани и извозени около 100 тона отпадъци
80
Махнаха сметища в "Столипиново", след два дни - отново боклуци
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Само два дни след поредната мащабна акция на ОП "Чистота" за ликвидиране на незаконни сметища в пловдивския квартал "Столипиново" междублоковите пространства на улиците "Варвара" и "Сокол" отново са засипани с отпадъци, съобщават от общината.

В петък терените са основно почистени от екипи с челен товарач и три камиона гондоли с вместимост 15 тона, всеки от които е направил по три курса към депото в Цалапица. Събрани и извозени са около 100 тона отпадъци.

Сред основните проблеми за образуването на нерегламентирани сметища в квартала е, че мнозина от жителите му изхвърлят отпадъка си извън в контейнерите.

Съдовете за смет се обслужват всекидневно, отчитат от общината. От понеделник до събота включително в "Столипиново" работят екипи с челен товарач и камион за допълнителна оборка на замърсените пространства. Целта е да не допуснат огнища за разпространение на зарази, посочват от Общината.

Директорът на ОП "Чистота" Димитър Георгиев отново призовава гражданите да изхвърлят отпадъка си на регламентираните за целта места, а ако станат свидетели на незаконно замърсяване, веднага да сигнализират на телефон 112, за да бъдат хванати и санкционирани нарушителите.

Съгласно общинската наредба за управление на отпадъците размерът на глобите е от 300 до 1000 лв. за физически лица и от 1400 до 4000 лв. за еднолични търговци или юридически лица. Гражданите могат да бъдат глобени и с фиш от 10 до 50 лева, се посочва още в съобщението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
7
 
! Отговори
до 54 преди 2 години
Как се чистите вие вече е ясно на целия свят. Хора, които се зариват до шия с *** и одсмърдяват целия град с фекалиите си най-малко имат правото да имат претенции.
42
11
 
8
 
! Отговори
Циганин Комунист преди 2 години
Странни изказвания от хора които не могат да си подредят държавата от 30 години насам!Питам ви многознайковци кога ще изчистите онова място наречено парла-мента! Не можете да контролирате 240 човека които ви клатят вече 30 години!Или ви харесва?
41
0
 
17
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Само с огън ще се изчисти Столипиново то се е видело ,тези същества нямат способност да се цивилизоват!Нато ако са ни такива съюзници да бомбат Столипиново не ,чужди държави!
40
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябват глоби и спиране на помощи, с призоваване няма да стане
39
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те и да махнат сметището, ... остават. И продължават да цапат.
38
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжат нали сигнализирах и писма писах.Нищо не правят.Не пращат полиция не пращат инспектори- нищо.
37
0
 
23
 
! Отговори
чудя се преди 2 години
Абе аз от години се чудя, защо не им УДЪРЖАТ ДАНЪЦИ, СМЕТКИ И ТАКСИ ОТ СОЦИАЛНИТЕ ПОМОЩИ И КАКВОТО ОСТАНЕ - за цигари и музика??? В ЕДНА УВАЖАВАЩА СЕБЕ СИ ДЪРЖАВА СЕ ПРАВИ ТАКА, НЕ ЛИ?
36
0
 
23
 
! Отговори
мак преди 2 години
Оставете ги, *** да ги зарине. Те от нищо не разбират, не плащат, живеят с мисъл, че всеки им е длъжен, за чистене, за чаветата. Стига сте обременявали общината с постоянно плащане за чистене.
35
0
 
20
 
! Отговори
колко плащат преди 2 години
КОЛКО ДАНЪК СМЕТ ПЛАЩАТ, АКО МОЖЕ ДА НАУЧИМ, ИЛИ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ЧЕ С НАШИТЕ - НА СОФИЯНЦИ, КОИТО СА БАСНОСЛОВНИ, ЧИСТИМ.....ГЕТАТА!? А ТАМ КАК СА СЪС "ЗАГУБИТЕ" НА ВОДА, ЗА ЕДИН ПРИЯТЕЛ ПИТАМ?
34
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми "хората" си имат традиции и си ги спазват,не са като нас да си живеят чисто.
33
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не очаквайте много от хора с ниско IQ. Проблемът е че в бъдеще ще са много. Филмът идиокрация на живо.
32
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПО-СКОРО ГОЛЕМИ ИНВЕСТИТОРИ СА ХВЪРЛИЛИ ОКО НА СТОЛИПИНОВО И ЧАКАТ УДОБЕН МОМЕНТ ДА ПАДНАТ ТОЛКОВА ЦЕНИТЕ ТАМ,ЧЕ БУКВАЛНО ДА ГО ИЗКУПЯТ С ЖЪЛТИ СТОТИНКИ...
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СТОЛИПИНОВО СЕ ОКАЗА ЕДИН МНОГО ПРИТЕГАТЕЛЕН ЗА ИНВЕСТИЦИИ РАЙОН НА ПЛОВДИВ ПРИ ТОВА ДОСТА ЕВТИН И БЛИЗКО ДО ЦЕНТЪРА НА ГРАДА...СЛЕД КАТО ОСТАНАЛАТА ЧАСТ НА ПЛОВДИВ БУКВАЛНО СЕ ЗАДЪХВА ОТ НОВО И СКЪПО СТРОИТЕЛСТВО...КВ.СТОЛИПИНОВО ИМА АБСОЛЮТНО ВСИЧКО КАТО ИНФРАСТРУКТУРА-ВОДОПРОВОД,КАНАЛИЗАЦИЯ,ТРОЛЕЙБУСЕН ТРАНСПОРТ...
30
1
 
28
 
! Отговори
Така ще бъде, преди 2 години
докато продължавате да ги наричате "хора" и "граждани". Мaймyнckuят манталитет не се променя с приказки и пожелания, нито с глоби - как ще обясниш на жuвoтнo какво значи живот в цивилизована среда или пък ще го глобиш, ако не спазва правилата? Когато бъдат поставени там, където им е мястото, т.е. на еволюционния клон, към който принадлежат, тогава може и да има резултат от усилията на общината.
29
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма полиция, няма армия и има ромски български проблем. Ромите не са българи, колкото по бързо го разберете, толкова по лесно ще се справим с българския проблем. Аз лично за една седмица ще ги оправя покрай короната
28
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама защо им ги събирате, те им създават атмосфера на дом, тишина и спокйствие. Оставете ги да си живеят съгласно техните норми и разбирания и просто напревете ограда.
27
0
 
16
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Животните трябва министърката им да ги отдели от нормалните хора в гета. Там да видим как ще живеят само от кражби
26
0
 
17
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
На животни, които живеят там и това е много.
25
0
 
16
 
! Отговори
Вие какво очаквате? преди 2 години
Не може биомикрокомпютър със сбъркан чип да прави сложни операции.Той има само 4 функции:ям и пия;спя и мързелувам;репродуцирам се и чакам други да ми плащат и гледат децата;като не стигат средствата,бера по кофите и чуждите домове.Не желае да учи,няма професия,нищо не умее освен гореописаните функции.В дома и гетото е ***,но не го дразни,така е свикнал,етнически особености.Властите се правят че не забелязват,няма драстични възпитателно-образователни мерки,няма климат на нетърпимост.
24
0
 
22
 
! Отговори
Грую преди 2 години
Сбъркали са технологията. Трябва да използват огнепръскачка.