Огънят край Югово: Планината е като вулкан с лава

Народната певица Нели Андреева описва стихията и призова за помощ
17 авг 2021 09:11, Петя Славова
4

Необходими са доброволци, които да помагат за потушаването на пожара над родопското село Югово. Вече шести ден продължава борбата с огъня, като вчера лично главен комисар Николай Николов увери, че  стихията е далече от селото. Призив за доброволци отправи и солистът в Националния фолклорен ансамбъл "Филип Кутев" Нели Андреева.
Още по темата

"Била съм гост по хубави поводи, но никога не съм предполагала, че ще говоря точно за пожар – оказа се, че е доста голям. Нареченски бани се намира в котловина и висока част от планината е обвита в мъгла", разказа народната певица от родопското село в ефира на "България сутрин" и допълни, че не е виждала пожар в такъв мащаб. 

Пожарът бързо се е разпространил, а всички в селото са притеснени, защото той вече се вижда:

"В началото беше като лек пушек, но в рамките на два дни той се разрасна доста. Има нови огнища, които пушат", посочи Андреева и добави, че пристигат много доброволци, но и те са крайно недостатъчни.

"Пожарът е огромен. Не предполагах, че е стигнал такива мащаби. От селото се вижда, вчера хеликоптери не са идвали, а огнеборците гасиха най-опасната част, защото е стръмна и падат отломки. Планината е като вулкан с лава", сподели певицата пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Димо преди 2 години
Е така ще бъдат скоро Саудитска Арабия,Катар..вички цurancku псевдодържави в света.
1
5
 
7
 
! Отговори
Румен Владимиров преди 2 години
Безсилие и некадърност! Управлението на фигуранта с две думи!