Девети ден продължава гасенето на пожара над Югово

Преди дни огънят стигна до опасна близост до селото
21 авг 2021 09:52, Петя Славова
5
Девети ден продължава гасенето на пожара над Югово
Снимка: БГНЕС

Продължава гасенето на големия горски пожар над село Югово, община Лъки, който обхвана над 1100 дка в Родопите.

Той се развива на 2 фронта – към Нареченски бани и към Югово, в труднопроходима местност, предаде БНР. Тази сутрин 4 пожарни автомобила с 11 огнеборци, 10 доброволци и служители на горското стопанство продължават борбата с пламъците, съобщават от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Още по темата

"Пожарът е в досегашните си граници, но снощи имаше горене вътре в зоната му, тъй като има недоизгорели участъци. Горят паднали дървета, храсти и т.н. Днес ще обработваме краищата и на 2-та пожара, за да не ги „изпуснем“ и да тръгнат към нови площи" обясни пред Радио Пловдив ръководителят на Аварийно-спасителния отряд към пловдивската пожарна Димитър Бришимов.

Той уточни, че днес с огъня се борят пожарникари и доброволци, а военнослужещите, както и военният хеликоптер "Кугър", са в готовност да се включат до час, ако са необходими. Пожарът избухна рано сутринта на 12 август в борова гора. Разгоря се бързо и обхвана огромна площ. Десети ден с пламъците се борят пожарникари, горски служители, военнослужещи и доброволци, подпомагани от въздуха от вертолет "Кугър".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 2 години
Другарят Борисов отдавна да беше го угасил !!!!
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пожарите са умишлени и в това няма никакво съмнение. В тези гори не е имало пожари от примерно едни МИНИМУМ 100-150 години, а може дори и да са много повече. Може и от 500 години да не е имало пожар там. А тази година там в тази област горяха пожари на 3-4 места по едно и също време. Лично според мен, освен политическите игри, това се прави заради дървесината. На безценица да добиват от горели дървета. Сега трябва категорично да забранят добива от места с пожари! Да видиш как ще спрат пожарите!
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повече ми изглежда като че ли хората на Баце палят гората, понеже вече не са на власт и искат да покажат как едва ли не като не е ГЕРБ на власт, всичко се руши и има кризи.
2
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нека радев каже защо неговите фирми палят гората? малко ли крадете над 8 милярда изчезнаха за 3 месеца сега и горите ли сечете? нека излезе пред хората и да каже
1
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя Фигурант един пожар не можа да изгаси. Оставка!