Отново над 2000 заразени с коронавирус, качват се настанените в интензивни

56 души са починали за денонощието
252
Отново над 2000 заразени с коронавирус, качват се настанените в интензивни
Снимка: БГНЕС

2 053 са регистрираните нови случаи на заразени с COVID-19 през последните 24 часа, при направени 26 631 теста. Това прави 7,7% от тестваните, сочат данните в Националната информационна система.

Така от началото на пандемията потвърдените случаи на коронавирус у нас са общо 455 742, от които 31 081 са активни.

Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е: Благоевград - 66; Бургас - 222 ; Варна - 163 ; Велико Търново - 89 ; Видин - 22 ; Враца - 25 ; Габрово - 37 ; Добрич - 25; Кърджали - 33; Кюстендил - 24 ; Ловеч - 33; Монтана - 29; Пазарджик - 96 ; Перник - 19 ; Плевен - 69 ; Пловдив - 209 ; Разград - 27 ; Русе - 65; Силистра - 27; Сливен - 53; Смолян - 35;

Още по темата
София област - 52; София град - 332; Стара Загора -77 ; Търговище -58 ; Хасково - 95 ; Шумен - 34; Ямбол - 37.

Излекувани са 405 765 лица, от тях 670 са регистрирани през изминалите 24 часа.

Общият брой на пациентите с доказана коронавирусна инфекция, настанени в болници у нас, е 3 738, в интензивни отделения или клиники се намират 324 души.

Поставените у нас дози от ваксините срещу COVID-19 са общо 2 312 605, от тях 13 494 са приложени през последното денонощие.

Починалите лица, при които е била потвърдена коронавирусната инфекция, са 18 896. За последните 24 часа те са 56.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
0
 
1
 
! Отговори
До 224 преди 2 години
Всъшност лъъжеш, световната медицина нищо не е казала и това не могат да бъдат ваксини в истинския смисъл, защото не са минали ред тестове продължаващи 10 години.Отделно май излиза, че и не са толкова ефективни, за да си рискуваме здравето напразно.
202
1
 
2
 
! Отговори
ДОКОГА? преди 2 години
- Докато изборите преминат... Всичко е за пари и пропаганда!
201
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 218 Анти-ваксър в контекста на ковид пандемията е ясно какво значи - човек който е против поставянето на ковид-ваксина. Дали ти мислиш, че това са ваксини или не си е твоя работа. Световната наука си е казала тежката дума са ли или не.
200
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 217 "няма да кажат, че се е разболял от ваксината, а ще е неваксиниран, което е малко нечестно.." Няма нищо "нечестно". Има си медицинско обяснение защо се води като такъв - тялото не успява да създаде достатъчно антитела и да създаде клетъчен имунинтет за толкова кратко време. Затова има втора доза и период след нея - за да "проработи". Тук не си говорим за общи приказки, а за процес, който ТРЯБВА да се случи, за да проработи ваксината. Всичко останало е опит за въртене.
199
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
12. "Не слушай десетките учени вирусолози/имунолози/ваксинолози, които са против тези ваксини - избягваме дебати с тях по причини, които не са твоя грижа. Цензурираме ги"
198
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
10. "От 10 години не успяваме да направим ваксина срещу коронавирусите, ама сега се получи! И нищо че това е първата ваксина на Moderna, а Pfizer, J&J и Astra Zeneca са ги съдили много пъти." 11. "Ако чуеш, че Ивермектин и Хидроксихлохорин работят и смъртността нямаше да е такава ако се използваха, не слушай! Това го опровергахме - все пак и ние трябва да направим по някой долар.".
197
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
7. "Не сме правили тестове за репродуктивна токсикология, но ако си бременна/кърмеща жена, ваксинирай се!". 8. "Ако си го карал, пак се ваксинирай - нищо че не съществува вирус и ваксина, при който ваксината дава по-добър имунитет от преболедуване." 9. "Хората са оцелели хилядолетия с респираторни вируси, но този е специален! Нищо че ако не си в рисковата група, го караш по-леко от грип."
196
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Big Pharma му казва: 1. Не са много изтествани ваксините. 2. Ако нещо стане - рак, автоимунно, тромби, миокардит и т.н., на твоя отговорност си е. 3. Ефективни са на 66% за делта, а южноафриканския го заобикалят. 4. Пак ще се разболяваш и ще заразяваш. 5. Не търси из нета за умрели, ние ги трием тези постове, щото няма как да се умре от ваксината, лъжлива информация е. 6. Не ходят mRNA частиците в яйчниците и други органи - въпреки наше проучване, че малко го правят... И той се ваксинира...
195
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 216 Не съм антиваксър след като съм имунизиран (вкл. и децата ми) със задължителните профилактични ваксини и нямам нищо против тях. Тези сега не са ваксини - това е генна терапия. Ако "ваксърите" се поразровите за всички провалени ваксини в историята (даже преминали всички тестове), загубени дела от фармацевтичните компании, хилядите смъртни случаи и странични ефекти от ваксините, малко и вие ще се поуплашите - на вас това ви действа явно - страх.
194
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 215Казвам, че ако човек с една доза се разболее сериозно заради ваксината, която ти вреди на имунитета; или ADE, няма да кажат, че се е разболял от ваксината, а ще е неваксиниран, което е малко нечестно...
193
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 214 "Те казват и че няма умрели от ваксината..." Това го казвате единствено антиваксърите, а Кунчев ОПРЕДЕЛЕНО не е сред тях ...
192
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 213 Ясно е разписано кога една ваксина е развила защитния си потенциал, тъй че и да се правиш на интересен и да не се е все тая: докато не са минали две седмици от втората игла се смята, че не си развил нужния имунитет. А статистиката е каквато е: 97%. Нали беше "обикновено грипче", нали се лекуваше с "чайчета"? Защо се разболявате тежко? И защо ваксинираните почти не се разболяват тежко?
191
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те казват и че няма умрели от ваксината... Когато имам познати починали от ваксината и приятели ми кажат, че и те имат такива познати, на това вярвам, а не на Кунчев и dnes.bg. Те хората преди години вярваха и на глупостите на Борисов дето ги пускаха медиите... Тук не е по-различно - пропаганда, цензура...
190
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво означава това, че 97% от хоспитализираните са неваксинирани? Ако не вземем предвид, че 15% от страната са ваксинирани изобщо, това си е безполезна манипулативна статистика. Също така, тези с една доза към ваксинираните ли ги броим? Или тези, които са с две дози, но не са минали 2 седмици от втората. Ако някой от тях се разболее сериозно, трябва да могат да кажат "аа, той не е напълно ваксиниран".
189
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до Solar Power ""97% от хоспитализираните са НЕваксинирани." - това ти е подната лъжа !" Не е лъжа. Това е информацията, която Кунчев официално изнесе.
188
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до Solar Power "ПРЕТЕНЦИИТЕ на всички производители бяха ,че правят ваксини ,за да спрат вируса да проникне в клетките- антителата срещу спайк протеина ! Всичко се оказа лъжа !" Добре ли сте? ТОЧНО това правят ваксините. За да се случи обаче трябва да се мобилизира имунния отговор, а дотогава вече има заразени клетки. Нали не си мислите, че ваксините осигуряват АБСОЛЮТЕН стерилитет срещу навлизане на вируса? Таква ваксина НИКОГА не е имало.
187
1
 
2
 
! Отговори
до Solar Power преди 2 години
Нещо много взе да замазваш положението -стрелци , пехота в готовност ,вирусни ъпдейти... ПРЕТЕНЦИИТЕ на всички производители бяха ,че правят ваксини ,за да спрат вируса да проникне в клетките- антителата срещу спайк протеина ! Всичко се оказа лъжа !"97% от хоспитализираните са НЕваксинирани." - това ти е подната лъжа !
186
1
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До до 204: Ще го перефразирам в компютърен жаргон - Считай ,че с ваксината имаш последните вирусни дефиниции :)
185
1
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До До Ваксъра под мен: Числата говорят отново: 97% от хоспитализираните са НЕваксинирани.
184
1
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До до 204: Няма ка как да си предазен от заразяване дори и от едра шарка ! Като те наплюе някой вируса влиза в теб и започва да се множи. Ако имаш антитела просто ще спреш това множене още в началото. Това е :) При останалите ваксини и вируси е абсолютно същото. Някой бъдещ ден когато ни чипират и сложат стена на входа нос/уста/очи примерно .... сигурно ще е възможно и това което казваш.....