Слънчев бряг опустя, хотелите на юг затварят въпреки промоциите

След празниците резервациите рязко спадат
5 сеп 2021 17:41, Анисия Иванова
106

Най-големият ни курорт Слънчев бряг сваля цените на нощувките в така наречения "нисък сезон" с 30-40%, съобщиха за Bulgaria ON AIR от Съюза на собствениците в курорта. Въпреки евтината почивка през септември туристи няма. Затова хотелите в курорта затварят от 15 септември.

За почивните дни около Съединението в Слънчев бряг разчитат предимно на български туристи. След празниците обаче резервациите рязко спадат въпреки ниските цени.

"Ние сваляме с почти 60%. 100 лв. сме продавали, 40 ако вземем сега, ще бъде добре. Но пак виждате, няма хора", каза  хотелиерът в Слънчев бряг Румен Мончев.

На първа линия за почивните дни има предимно български туристи.

"В другите крайбрежия беше доста висока цената. Тук е доста евтино на Слънчев бряг, което не го очаквах", каза Ваня,

Румънците са анулирали почивките си през септември в Слънчев бряг след въвеждането на задължителния PCR тест. Новите мерки също ще принудят заведенията по морето да затворят по-рано.

"Сега мерките просто ни принудиха да играем ва банк. При такова огромно струпване на хора не сме имали проблем цяло лято, защото имаме озонова защита, имаме море, имаме всичко, но упражняват се политиците върху нас - това е факт", заяви хотелиерът Румен Мончев.

На юг от Бургас цените също падат драстично. В къмпинг "Градина" от 1 до 8 септември цените на бунгалата са намалени с 30%, а след празничните дни падат с още 10%.

От Бургаската регионална туристическа камара съобщиха, че ръстът на туристите по Южното Черноморие през август е бил близо 160% спрямо миналата година.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
10
 
0
 
! Отговори
Повтарям: преди 2 години
Всичко е закупено. Е сега ми обяснете примерно как нямам Fallout 4, като съм го купил дигитално и то G.O.T.Y едишъна Game of the year edition.И си го играя в момента. Не всичко се продава на диск гледайте внимателно.. Търси се Intergrade za PS 4
63
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я кеф,хотелиерчетата че започнат на плач за парички от държавата ,гадове всички сте милионери за вас един голям мамул
62
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаме озонова защита, казал някакъв хотелиер. Каква е тази защита? Защо ттози експерт не е в някой щаб заедно с Ричи Аребегай? Толкова специалисти спят по улиците у нас, срамота..
61
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Добре деЕ как, нали сервитщора на Костов има хотел на Златните, ония отнесения Милен Велчев, големия експерт във вуншния ни дълг има хотел и той (не на Златните, малко по надолу), но нали ще пращаме маке на Луната, всичко е възможно в БГ.......хахахахахахах :)))
60
1
 
46
 
! Отговори
Добре де преди 2 години
Нали 30 години ни говорят за пазарна икономика и независимост на икономиката от държавата. Сега като са празни хотелите, защо да не фалират и да се пренасочат средствата от туризма в други сфери, например промишленост и селско стопанство, а искат държавата да се намесва в пазара и да ги спасява от фалити с нашите пари, които събира чрез данъци???
59
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 56Те сега много внимават, щото българина стана много чувствителен......хахахаха :))) Понякога прекалява от "чувствителност", но хотелиерите си го заслужиха това през тези 30 години.....хахахахаха :)))
58
2
 
27
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 години
ДА ЗАТВОРЯТ ЗАВИНАГИ!
57
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ??? В момента съм на почивка в България, супер е...
56
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ... Не знам дали сам си вярваш, но 920 евро за 10 дни прави по 92 евро на ден, дори да го делиш на три, при двама възрастни + дете на 7 години не става по 17 евро на ден, както твърдиш, а по 31 евро, или 62 лв., на ден за всеки, вкл. детето. След като лъжеш за това, защо да ти вярваме за друго, още повече почти всички сме почивали в Гърция, и знаем как е: има и хубаво и лошо....
55
2
 
18
 
! Отговори
Морска жътва е сега! преди 2 години
Пейте рoбини!Грей и ти слънце...
54
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бг е държава на мутри, ще те лъжат в сметката, на банкомата, навсякъде, фалшивия алкохол на всяко казино правено в подземията им, за което се знае от създаването им и т.н., бг е по зле от афганистан, само дето се управлява от друго име, европейско му викат мутри, иначе талибани е реално
53
7
 
7
 
! Отговори
Нямаш левче за WC ?! преди 2 години
Като приемем Еврото ще бъде евтино.
52
12
 
25
 
! Отговори
... преди 2 години
тъкмо се прибирам от Гъция! 10 Нощувки! 920 евро! Сега ше ревнете скъпо е, но това е за двама възрастни плюс 7 годишно дете! Със вкючени закуска и вечеря! Хотела имаше 2 бесейна забавления за деца и други! така, че да речем, че се пада по 17 евро на ден на човек това е със закуска и вечеря! Е НЯМА ТАКАВА ЦЕНА НА БГ МОРЕТО!!!!!!!!!!!!!! Всичките са в пъти по-високи! Няма да говоря, че на всеки два дни ми сменяха чаршафите и кърпите в стаята!!! Ай сиктир най-евтино било в БГ! ЛЪЖИ!!!
51
3
 
17
 
! Отговори
??? преди 2 години
Колко ли българи се прецакаха да отидат на "почивка" на море в България? Не разбрахте ли, че пари да ви плащат, пак няма сте на плюс от такава "почивка"?
50
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мутрите не са ли доволни от сезона?
49
1
 
7
 
! Отговори
не говорете преди 2 години
няма смисьл с румьнци не гворим
48
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубавите месрта за почивка се отличават с това, че дори и без някаква атракция, те пак са хбави места за почивки, когато говорим за хотели, ресторанти, обслужване, забавление, транспорт и други услуги.В България, ако няма море, 90% от курортските ни хотели са УЖАС!!!!
47
2
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Мястото на Живко Костадинов от Варна не е в ПППППсихиатрия , а в ПППППолитиката !
46
1
 
2
 
! Отговори
и като преди 2 години
се прибрахте ре6ихте и колите да откраднете да си избиете морето налидолен ***=дерасТ
45
1
 
3
 
! Отговори
аз преди 2 години
за тях пари нямам