Медици от спешната помощ във Видин в готовност за гладна стачка

Недоволството им е заради неизплатени допълнитени възнаграждения
14 сеп 2021 08:48, Ния Христова
26
Медици от спешната помощ във Видин в готовност за гладна стачка
Снимка: БГНЕС
Медиците от спешната помощ във Видин се готвят да обявят гладна стачка, а причината са неизплатени допълнителни възнаграждения за работа с COVID пациенти. 
 
Днес представители на синдикат "Здравеопазване" към национален синдикат "Защита" ще представят исканията на медиците, предаде Нова тв.
 
"Проблемът е предимно при санитарите ни, които получиха 1000лв. за декември месец. След това не са взели нито един лев. Явно има нещо нередно в местното ръководство", казва д-р Иво Георгиев от Спешна помощ.
 
"В разговор с директора на Спешна помощ – Видин д-р Виденов той ни заяви, че санитарите няма да получат добавки, ако ще и папата да дойде тук. Според него санитарите са почистващо звено и не са част от Спешна помощ", добави Георгиев.
 
"Към нас се отнесоха като към хора втора ръка. Държим д-р Виденов да покаже длъжностната характеристика за нашата професия и да я обясни. Ние не сме дали и крачка назад и изпълняваме задълженията си стриктно", разказват още санитари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
Ми то Аз съм В Гладна Стачка от Месеци с тия 850лв. Си е Гладна Стачка
17
1
 
4
 
! Отговори
до 21 преди 2 години
Ако градът беше замръзнал в 80-те години на миналия век, щеше да си е ЕКСТРА, но за съжаление е в "демокрация"!
16
1
 
3
 
! Отговори
не разбрал преди 2 години
Има ли вече избрана фирма доставчик на сандвичи, докато трае мероприятието?!
15
1
 
2
 
! Отговори
до 20 преди 2 години
Говоря за болници в Пловдив. Проблем за сестрите са частните болници. Там има споразумение между собствениците за сестринските заплати. С цел да не си крадат средния персонал. А това девойче с тези 760 бруто, малко те е послъгало!
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
.Имате ли изобщо представа какво е положението в крайния северозапад? -- градът все едно е замръзнал в 80-те години на миналия век , никакво развитие .
13
1
 
3
 
! Отговори
до Той преди 2 години
Ти понеже си много образован, та затова не знаеш кога се използва пълен член! Или този език не ти е майчиния?
12
3
 
2
 
! Отговори
Той преди 2 години
Руски сайт пълен със злоба и простотия от много елементарни българи и инструктирани руснаци.Вече две години се пише срещу ваксините,срещу лекари и сестри, а накрая е разруха на държавата и организиран глад за народа.Необразования човек поне до средно обр. не може да оцени лекарски я и сестрински труд.Дори когато лежи в болница смята че са му длъжни и все е недоволен.Но всичко струва пари и никой не му е длъжен.И комунизма няма да се върне никога.Остават си само с писането докато измрат постепено
11
1
 
5
 
! Отговори
До 16 преди 2 години
Зависи. Много зависи. Имам приятели на които жените са медицински сестри. В държавни болници. Едната операционна, а другата ендоскопска. Чистите им заплати да над 1500 лв.
10
1
 
5
 
! Отговори
Всеки преди 2 години
който е имал лежащо болни в българска болница знае, че не бутнеш ли пари на ръка на санитарите - няма кой да ги погледне. Ще си се търкалят в собствените екскременти.
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво значи "високорискова среда" ? Досега в каква среда са работили?
8
3
 
8
 
! Отговори
маркиз дьо саП преди 2 години
Гледах ги тая сутрин. Всичките с наднормено тегло. Та щели да правят щафетна гладна стачка...Сигурно един няма да закусва, а друг да обядва, но на вечеря ще се наплюскат. Или гладуват или не!
7
3
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Ах, тия са страшни симпатяги! :)))) За некви 1000 лв премия са готови да умрат от глад! За първи път в историята гладна стачка не заради принципи, права и свободи, а за ПАРИ !
6
1
 
9
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Айде сега завидяха на доходите на тия клети женици.Имате ли изобщо представа какво е положението в крайния северозапад?
5
1
 
6
 
! Отговори
аз преди 2 години
До frost - и на теб ще го кажа - другия път като те заболи нещо НЕ ходи на лекар!
4
1
 
5
 
! Отговори
аз преди 2 години
До ФАКТ - разбира се, само че пропускаш че тия хора не са си получили обещаното от разБойко през последната година и половина. Друг е въпроса защо чак сега се сещат?
3
6
 
11
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Аве я спирайте добавките на всички свързани с ковида...На, който не му понася да се изнася... Откъде пара да се плаща на всички по веригата с ковида...)) отменяйте положението извънредно и всичко, ще си дойде на мястото...В България много вождове, а малко индианец... Кой ще им плаща масрафа...))
2
10
 
4
 
! Отговори
frost преди 2 години
при този голям брой починали не заслужават ад получават нищо !
1
1
 
1
 
! Отговори
Нека да е преди 2 години
Щафетна