Стимул за ваксина: Фирма в Русе дава по 100 лв. на ваксиниран

Резултатът - близо 40% имунизиран персонал
16 сеп 2021 21:08, Красимир Ангелов
49

Ваксинацията у нас върви с бавен темп, а все по-често на определени места се прибягва до различни стимули.

Поредният такъв случай е от Русе -  фирма дава 100 лв. бонус на ваксиниран служител. В нея работят близо 1000 души, а резултатът - близо 40% имунизиран персонал.

Още по темата
"Надяваме се това да им помогне, особено, ако в момента се колебаят. Всъщност ние ще предоставим възможността на служителите да се тестват с количествени тестове за антитела, за да видят каква е тяхната ситуация, дали в момента имат антитела и да решат, дали да се ваксинират", обясни мениджърът на отдел "Човешки ресурси" Мартина Георгиева.

Силвия Терзийска работи в предприятието и казва, че финансовият стимул за нея не е решаващ. 

"Аз смятам, че си струва да се ваксинираш, за да предпазиш на първо място себе си, но и всички около себе си – семейство, колеги, приятели, работя в голям колектив, семейството ми също, възрастни родители, трябва всички да са максимално предпазени", споделя Силвия.

След като си поставя дозата, тя решава да дари сумата. "Смятам, че повечето хора решават да се ваксинират на база вътрешно усещане, а не такъв стимул, но ако това ще помогне за по-голям брой ваксинирани, ще е добре", смята Терзийска.

Подобен подход е намерил и директорът на комплекс "Албена".  Красимир Станев предлага финансови бонуси на всички служители в комплекса, които се ваксинират.   

"Не крием, че стимулираме материално нашите колеги, които получават втора игла. И това ще го правим, докато финансите ни го позволят", категоричен е Станев.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари