Високо напрежение в Айтос: Над 1000 души се събраха на протеста

Хората са категорични, че този път държавата трябва да ги чуе
18 сеп 2021 20:20, Красимир Ангелов
66

Напрежението на протеста в Айтос днес ескалира, като дори се стигна до пререкания с полицията.

Над 1000 души се събраха днес на протест в Айтос с искане да се предприемат спешни мерки за изграждане на нов обходен път, който да изведе тежкия трафик извън града. Хората са категорични, че този път държавата трябва да ги чуе и да вземе адекватни мерки, за да няма повече жертви и почернени семейства.

Още по темата

Стигна се и до напрежение, след като протестиращите пробиха полицейския кордон.

Напрежението в града ескалира след като в понеделник ТИР помете лек автомобил на пътя и уби на място 33-годишният Нури Хюсеин и двете му деца. Сред протестиращите днес бяха и близки на почерненото семейство от село Речица.

Блокадата на пътя продължи над два часа, а айтозлии се канят утре отново да излязат на пътя, за да изразят недоволството си.

Местните споделят, че за последните 10 години тежките инциденти с камиони в Айтос са повече от 25.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: АйтоспротестBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
До Диана! ,,...турците отдавна прогониха бьлгарите от тези краища..." Ами,вместо да киснете по цял ден по кафенетата на по чашка кафе и да прекарвате живота си като вьлци единаци, вземете ,че сьздайте семейства и се умножавайте,за да не могат турците да ви ,,прогонват"!Брейй,под всеки ганчовски проблем се оказва някакьв турчин!!!
53
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да закъснели са , подобни неща вървяха при предишното управление те имаха приоритет да правят пътища, оттук нататък няма начин да дойде власт която има такъв приоритет вече.Така че който се уредил с пътища се уредил. Закъснелите да палват пътищата които вече са направени примерно в София.
52
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не чух кметът там ли е бил с цялата администрация или
51
1
 
5
 
! Отговори
ЗАТВОРЕТЕ ПЪТЯ преди 2 години
САМО ТАКА ЩЕ ПРИНУДИТЕ ВЛАСТИТЕ ДАЗАПОЧНАТ СТРОЕЖ НА ОКОЛОВРЪСТЕН ПЪТ!!!
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В безвремието на безправителството само малко шум и много трагедии,заложени отдавна,после спи града ,отново.
49
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев спря магистралите та със Айтос ще се занимава .. каквото се построи по Бойково време те това беше край
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ами европейските коридори от дунав мост и видин мост на юг къде свършват? там някакъв скоростен път или магистрала да има? и откъде минават? тук е станала катастрофа с нашенец, който поне се очаква да познава мизерията по пътищата ни. я си представете международен шофьор, на който му се наложи да мине през българия; откъдето и да е? кара по магистрали в гърция и турция и изведнъж попада в някакви села с каруци?
47
0
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 2 години
Напрежението в града ескалира след като в понеделник ТИР помете лек автомобил на пътя и уби на място 33-годишният Нури Хюсеин и двете му деца. Сред протестиращите днес бяха и близки на почерненото семейство от село Речица.БРАВО НА ХОРАТА ТОВА СА ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ!! МНОГО ПРОСТАЦИ ЧЕТАТ ИМЕНАТА И КАЗВАТ ЧЕ СА ТУРЦИ! НЕ! ТОВА СА ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ!!! ЩОМ СТОЯТ ГОРДО СЪС ИЗПРАВЕНА ГЛАВА ПРЕД НЕСГОДИТЕ И НЕСПРАВЕДЛИВОСТИТЕ НА ЖИВОТА!!ПОКЛОН ПРЕД ВАС!!!
46
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори в 'изостаналите' Румъния и Гърция, пътищата се строят ОКОЛО населените места, с ОТБИВКИ за селото или града, а не минават през центъра! Нашите хитреци от години се опитват да минават 'две в едно' - това е резултатът. И не е само Айтос, вижте къде свършват и как са проектирани да минават двете 'уж магистрали' Тракия и Черно Море - директно през Бургас и Варна, като едната направо свършва в кръгови около училища и молове, а другата си минава през центъра на Варна!
45
1
 
10
 
! Отговори
a преди 2 години
Като карах курса за шофьори ми обясняваха,че професионалните шофьори са улегнали хора,оценяват отдалеч обстановката,и се държат спокойно на пътя.Сега,като гледам на пътя едни млади момчета с едни големи камиони какви маневри и изпреварвания правят направо нямам думи.Ако се наложи внезапно спиране с тази голяма маса,нямат никакъв шанс.
44
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Екзекуция за зърнаря и собственика на камиона ! ЕКЗЕКУЦИЯ !
43
0
 
4
 
! Отговори
Мой преди 2 години
Аз съм с вас....
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе ***, как отказват спирачките на камион? Там са двукръгови и работят с въздух. Ако няма въздух, всяка спирачка е с пружина и се задейства от нея. Изгубиш ли въздуха колелата блокират. При спускания има нещо наречено ретардер и то се грижи да поддържа скоростта или да я сваля при спускане, без участие на спирачките.Ако е относително нов камиона, колкото повече загреят спирачките, толкова повече спират. Ако е стар и е с барабани, там може да има прегряване и те да не държат. Ако...
41
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма Байно. Има 100 милиона за зимата, ама само ако няма сняг и толкоз. Ша са трепете като *** ПР.ости българи. Така казаха от правителството. Няма пари за пътища и магистрали дерзайте. Важното е да уволним колкото се може повече хора и да спрем всякакво строителство. Че да има повече за нас. А пък вие гласувайте за нас и ние ша ва опрайм.
40
2
 
3
 
! Отговори
мунчо преди 2 години
какво зърно през септември? товарите могат да са всякакви. при едно нанадолнище и спирачките могат да откажат, и да са минали на свободно спускане без предавка. в края на спускането искат да завият, но не могат да вземат завоя и се натряскват където ги завлече инерцията. в нормалните държави има трасе за спиране отдясно, завършващо с насип.
39
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ТролАма, то ГЕРБ не управлява в момента, май си се объркал.
38
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителството на Румен Радев не взима никави мерки за безопасността по пътищата. Имтересуват го новите политчески проекти, за да се набутат в парламента пак с по 10 000 лв заплата.
37
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо трябваше да чакат да бъдат убити баща и двете му деца с което жертвите станаха 25 на същият този път а досега се свиваха в черупките. Страх ги беше от мутрите на Банкялията ли. И вие сте едно племе дето го няма никъде по света.
36
7
 
26
 
! Отговори
Трол преди 2 години
За 12 години управление на ГЕРБ това е.
35
0
 
24
 
! Отговори
Пловдив преди 2 години
Защото е крайно време държавата да даде превес на БДЖ товарни превози, да го модернизира и да печели за да издържат пътнически превози. А тези тирове избиха сума народ, бързат, не спят, минават технически прегледи(ала-бала), като всичко в тази страна и ползват политически чадъри. Търсете си правата и ги отстоявайте, борете се за тях, защото тази държава след 20, 30 години ще стане ад за живот. Не може да позволяваме повече да сме Латинска Америка на ЕС.