Прехвърлят товара от заседналия на Камен бряг кораб

Акцията ще продължи 2-3 дни
24 сеп 2021 08:00, Петя Славова
16

Очаква се днес сутринта да стартира операцията по прехвърлянето на товара – азотен тор – от заседналия кораб край Камен бряг, предава Bulgaria ON AIR.
Още по темата


Вече е определен пътят, по който кранът да стигне до плавателния съд, за да може товарът да бъде прехвърлен на друг кораб.

Заседналият кораб трябва да бъде освободен от поне половината си товар, за да може да бъде изтеглен по-лесно. Очаква се акцията да продължи 2-3 дни.

Плавателният съд заседна при местността Ялата край Камен бряг на 20 септември. Прокуратурата проверява случая.


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Сандански преди 4 седмици
Добре, че не са се гръмнали тия алкохолици.Ушанската некадърност е безгранична. Другият път в Шабла се натресете, смотльовци.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Гледайте да не разсипете бял прах в морето, да не упоите рибата )))
9
0
 
2
 
! Отговори
Qanon преди 4 седмици
Петя, Пише се "Яйлата", а не Ялата! Айде да коригираш! Пак си спала!
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Корабът превозва 2800 тона азотни торове, миналата година в Бейрут се взривиха 2750 тона!!! Много жертви и материални щети за милиарди! Поради тази причина са само военни катери в морето около него. Сега щели да го разтоварват за да го издърпат...
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 6Конкретно в района на Камен бряг ходя от над 30 години и да многократно съм виждал кораби на хоризонта (както там така и навсякъде другаде по черноморието), но нито един в близост до брега. Факта че инцидента се разследва и от прокуратурата също е показателен. Немърливост или нещо друго...едва ли ще се огласи.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 4. Предполагам, че сте ходили по Черноморието и от време на време сте виждали кораби на хоризонта ? Някъде там им минава коридора. Наистина не ни казват нищо и следователно явно крият нещо. Пак там много отдавна, снимаха и филм по случая, минава контрабанден кораб с цигари и потъва край брега. Не им е чиста работата.
5
1
 
4
 
! Отговори
Гост преди 4 седмици
Те си казах. Вахтените се напили и заспали. От два часа курса на кораба бил непроменен.И естествено накрая се думнали.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Интересно заседналият кораб как и защо точно е заседнал там и какво е правил толкова близко до брега. Някъде прочетох ( мисля че пак в този сайт) свещената глупост че там поради спецификата на брега корабите минавали близо до него. Рядко съм чувал подобна простотия! Там е пълно с подводни скали и рифчета да не говорим, че при силно вълнение има огромна вероятност и кораба да се разбие във високият,скалист бряг. Не случайно е построен и Шабленският фар.Така че нещата са меко казано странни...
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Да не разсипвате много!!!
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тия па патрулните още малко и ще се натресат един в друг от някакви напъни. Разминаха се според мен на практически недопустимо разстояние един от друг. Все едно не е морето ми някой язовир. Некой морски да го обясни.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Защо е необходимо бойни кораби да обикалят около заседналия товарен кораб и защо няма ни един кадър от него ? Да нямаме пирати в Черно море или пък не се охранява точно азотен тор.