В Мадара настояват за нов кмет след референдума

Референдума показа, че местните се определят като шуменци
Обновена: 27 сеп 2021 18:04 | 27 сеп 2021 15:42, Ния Христова
0
В Мадара настояват за нов кмет след референдума
Снимка: БГНЕС
Референдумът в село Мадара показа, че местното население се определя като шуменци. А очакванията към сегашния кмет са крайни – или оставка, или сериозна работа за селото, предаде БГНЕС.
 
В неделя жителите на Мадара гласуваха дали селото да остане в община Шумен. 75% от гласувалите бяха "за" оставането в Шумен, а само 2% са гласували за преместване в община Каспичан.
 
"Според мен е нарушен нормалният тон между общината и кметството, дано това да не се отрази на селото", коментира бившият кмет на Мадара Делка Владимирова.
 
"Вот на недоверие и да се сложи кмет, който мисли за селото… няма кой един гвоздей да забие в селото, няма кой да се погрижи за нищо", каза Димитър Димитров, жител на село Мадара.
Още по темата
 
Веселин Василев, също жител на селото, смята, че на Мадара му трябва "разтропан" кмет, тъй като проблемът бил в ръководството, а не в общината.
 
Кметът на Мадара, който инициира референдума заради желание за финансова независимост не приема критиките. Според всичко зависи от общината, от където се определят и отпускат средствата за поддръжка и ремонти на селото.
 
"Ясно е, че мадарчани харесват това, каквото е в момента състоянието на селото и аз нямам намерение да се опълчвам срещу това, така и ще бъде нататък. Следващият кмет надявам се да може да работи по-добре с администрацията", коментира от своя страна Неделчо Неделчев.
 
Резултатите от общественото обсъждане са задължителни за изпълнение, тъй като е преминато изискването за поне 40% избирателна активност. 
 
Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

0
Още от Страната
Майки с колички слаломират заради паркирали коли по тротоара
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари