Започна разтоварването на заседналия кораб край Яйлата

Горивото на 32-годишният плавателен съд вече е прехвърлено
28 сеп 2021 07:39, Ния Христова
37
Започна разтоварването на заседналия кораб край Яйлата
Снимка: БГНЕС
Малко след 21.30 часа снощи са започнати действия по разтоварването на заседналия край Яйлата моторен кораб VERA SU, предаде БГНЕС. Горивото на 32-годишният плавателен съд вече е прехвърлено.
 
Преди това заседналият товарен кораб бе укрепен с резервни котви за да бъде избегнато евентуално разместване на плавателния съд при влошаване на метеорологичната обстановка. Вчера след обяд бе извършен водолазен оглед на целия скалист район за прецизирането и поставянето на котвите и техниката.
Още по темата
 
Установено е, че има замърсяване на морската вода в района край Камен бряг. Това показва анализът на взетите проби от експерти на Басейнова дирекция - Варна. Установено е завишено съдържание на нитритен азот.
 
При достатъчното облекчаване на товара от заседналия кораб, ще има възможност плавателния съд да бъде свален от скалите с два влекача. 

37
Още от Страната
Майки с колички слаломират заради паркирали коли по тротоара
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
1
 
! Отговори
Бай Баяни преди 3 седмици
Червените пРезиденския назначени некомпетентни министри ни водят нацията към пропаст. Чета за скачащи цени за ток,парно,олио,хляб, месо, жилища,на учение авиаторите си убиха най-добрия, асът на България , както един авиатор- президент уби държавността, разби в угода на Русия ДАНС и военното разузнаване, убива с некомпетентното си министърче по здравеопазване над 149 българи на ден от Ковид-19. Дано не го изберем този червен кхмери отново.
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Трябва да изчипкаме там всички политици!!!
28
1
 
0
 
! Отговори
Последният попиканец преди 3 седмици
До под#16 анонимник: Камъните са ти в мозъчната ти черупчица, да не си спец по релеф на морското дъно,нещастнико.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Извикайте Динко от Ямбол да го дръпне за 5 мин.
26
0
 
0
 
! Отговори
Каун Грипенов преди 3 седмици
"Тридесет години разграбване от ГЕРБ"- по-голяма глупост от червената анонимна "мида" под #14 не бях чувал. Гълтай си хапчетата предписани ти от психиатър и ЗАМЪЛЧИ!
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тез още ли ръсят тор в морето!!!
24
0
 
0
 
! Отговори
Лошо преди 3 седмици
До 16: такива позитански тролове като теб нямат мозък за дискусия. В главите са ви обидни квалификации от сорта на "плоски марули" , "професорче", "тикви", "еднокнижник", " корупция" и подобни изобретения на партийната централа от червени кхмери. Няма нищо по-лошо от хора без мозък за диалог смислен,без обиди и пяна от злоба по устните.
23
0
 
1
 
! Отговори
Aнонимен преди 3 седмици
Не сме в състояние явно да изведем заседнало корабче с товар, опасен за морето. Все оак са 3000 тона. Азотът и фосфорът водят до еутрофикация. Като цъфне, не дай Боже отровен фитопланктон, ще заминат и риби, и птици, и всичко.
22
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
Временното правителство наторява морето.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Как МОЖЕ? МОЖЕ! КОМУНИСТИТЕ всичко МОГАТ! Те ЧЕРНОБИЛ СКРИХА , ДЪРЖАВАТА ОГРАБИХА И НАЙ-МНОГО ПЛАЧАТ ЗА БЕДНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД! НАРОДА *** И МИСЛИ ,ЧЕ ТЕЗИ КРЪВОПИЙЦИ ГО ЗАЩИТАВАТ!
20
0
 
4
 
! Отговори
Aнонимен преди 3 седмици
Огромна част от товара отиде в морето...Държавата е некадърност, некомпетентност, корупция, и нехайство. Как може 21 век да изсипваме азотни торове в морето?
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
този притеснения че от кофата се пръскал тор, да вземе да каже как да стане да се изгребва без разпрашаване. Контейнер щял да влачи и да го вдига. Абе пич намираш се в морето не на пирса в пристанището с огромните стац кранове. Я кажи и за миг 29 разбили я се нещо.
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Какъв собственик, ТОВА Е ИЗВЪНРЕДНА СИТУАЦИЯ, ОБЕЗОПАСЯВАШ ТОВАРА,КОРАБА,ЗАПУШВАТ ПРОБОЙНИ,ИЗТОЧВАТ ГОРИВО И СЕ НАЧИСЛЯВАТ РАЗХОДИТЕ ПО УСТАНОВЕНИЯ РЕД СЕ ПОЛУЧАВАТ ПАРИТЕ ОТ ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ!БЕЗДЕЙСТВИЕ НА НАШЕТО УПРАВЛЕНИЕ от много образовани НЕКАДЪРНИЦИ
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
по някога ми се иска да сме днес турска провинция, да може Ердоганя да ви затваря устите на всички пишман разбирачи по форумите както го направи 2016 та. Може да му казват диктатор но води 10 тата икономика в света.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
14: оооо компетентния по разбиране на заседнали кораби. Професорче го раздаваш, но всъщност си плосък като марула. Не правителството ти е виновно, но казваш каквоти ти плашат да кажеш. Кораба не може да се *** за да не се увеличи пробойната. това са камъни отдоло а не пясък, мидооооо. Ама какво ти наливам вода като си куха лейка. 30г разграбване от ГЕРБ ти е изпило мозъка
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Собственика онбашия от Турция не си мърда пръста ,а нашите не му тръсна една огромна глоба и да конфискуват кораба ,това ако е в Италия или Гърция как мислите че ще бъде )
14
3
 
5
 
! Отговори
Лошо преди 3 седмици
Червеното генералско второ служебно правителство ни води към нещо,което не беше се случвало на българското черноморие-ЕКОЛОГИЧНА КАТАСТРОФА. Некомпетентното министерско ръководство взима неадекватни и ненавременни решения за изтегляне на авариралия товарен кораб. Изтръпвам като гледам как кофата,загребваща уреята в насипно състояния, ръси половината от товара си в морето. Едно ще кажа, ще въздъхна с облекчение когато се махне този червен президент.
13
5
 
2
 
! Отговори
до Истината преди 3 седмици
нали се сещаш че нито корабите нито плаващите кранове нито екипажите им са купени и сформирани от Президентството. Но явно съвременния Гьобелс от наследницата на една партия от Германия 33 та година ,това е разпоредил на Бойко югенд.
12
0
 
6
 
! Отговори
Радевистче преди 3 седмици
Това са бомби заложени от ГЕРБ и Борисов. Със сигурност кораба се е натъкнал на мина поставени от гербаджии по поръчение на Баце.
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
айдеее разбирачите хейтъри от миг 29 преминаха в областта на морските операции. Утре сигурно и в гинекологията.