Обявиха частично бедствено положение в Яйлата край Камен бряг

Заседналият кораб "Вера су" е заседнал там десети ден
30 сеп 2021 21:21, Петя Славова
7
Обявиха частично бедствено положение в Яйлата край Камен бряг
Снимка: БГНЕС

Обявиха частично бедствено положени о в oбщина Каварна. Причината - заседналия кораб "Вера су" в местността Яйлата край Камен бряг. Екипажът му, заседнал десети ден край Камен бряг, ще бъде разпитан от разследващите, когато бъде свален на брега. Това съобщи окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев.

По думите му дали това ще стане в близките дни зависи от действията на "Морска администрация" и "Гранична полиция", и дали метеорологичните условия ще позволят. Моряците ще преминат здравен контрол и е възможно да бъдат карантинирани, предава Bulgaria ON AIR.

Бухчев добави, че ще бъдат иззети и корабните документи, за да се съберат пълни данни по разследването за инцидента. По-рано през деня екоминистърът Асен Личев поиска държавното обвинение да разследва "Морска администрация" за престъпление срещу околната среда.

Операцията по изтеглянето и разтоварването на кораба в момента е спряна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
20000 тона амониева селитра са нищо. Е добре ще е да се претовари и разхвърли из нивите по добруджа.
4
1
 
4
 
! Отговори
Радев, Смех преди 2 години
На Радев всички са му виновни. Очаквам в скоро време да обвини Хан Кубрат, че поради неговата некадърност се е наложило народът ни се е засели там където засядат кораби.
3
1
 
1
 
! Отговори
С работеща държава преди 2 години
До сега да са изтеглили кораба 5 пъти. Запорирали са го под охрана в пристанище Варна. В същото време администрацията да е подготвила и поддала документи към фирмата собственик, към застрахователната фирма където е застрахован кораба или към държавата собсвеник. От администрацията знаят. 100% има отработени международни процедури какво се прави в ситуацията и нашите ги следват. Евъргрийн в Египет го държаха докато не платят за спасителната операция така и нашите държат кораба докато не плати!
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този кораб е най-добрата илюстрация на управлението на Румен Радев - непрпфесионализъм, безотговорност и нулево уважение към природата и поминала на хората в района.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цирка продължава..