Алибегов: Абсурдно е да трябва да се криеш, за да работиш

Нощни заведения ще обжалват наложените им глоби
1 окт 2021 16:02, Ния Христова
80
 
Нощни заведения ще обжалват наложените им глоби в съда. Много от тях продължават да работят в знак на протест, въпреки че вече имат съставени актове.
 
"Да, има написани доста актове, наели сме кантори в София, които ги обжалват индивидуално или групово. Но хората не се отказват, но като цяло се надяваме на някакво решение, тъй като това в дългосрочен план не е начин на работа – да трябва да се криеш, за да работиш, това е абсурдно", каза пред Bulgaria ON AIR председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.
 
"Актовете, които се издават, доста голяма част от тях падат в съда, даже над 90%. Но ние в момента имаме издадени само актове, чакаме наказателните постановления, за да може да ги жалим, според нашите юристи цялата заповед е противоконституционна и незаконна, така че ще видим какво ще стане в съда. Имаме уверение, че тези актове ще паднат", допълни Алибегов.
 
Хората не се притесняват да посещават нощните заведения, въпреки ограниченията.
 
"Бих отишла, защото с хората, с които ще отида на дискотека, също бих отишла и на ресторант, и в магазина можеш да се заразиш. Не мисля, че в дискотеката шансът е по-голям. Също има разстояние между масите, също може да се измисли това, което се е измислило и по другите обществени места", сподели Емили.
 
Собствениците на заведения са категорични, че заповедта на министъра е противоконституционна. 
 
"Заповедта на министъра на здравеопазването сама по себе си не е закон, но тя е подзаконов нормативен акт, тя е общ административен акт на министъра на здравеопазването, който произвежда своето действие и тя трябва да се изпълнява", коментира адв. Николай Братованов.
 
Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алибега е за Афганистан. Талибаните ше го научат на ум и разум
62
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой го избра Али Баба да е представител на бранша? Само като му видиш наглата, мутренска физиономия и ти става ясно как се прави бизнес в България
61
0
 
3
 
! Отговори
1-н преди 2 години
бегай ве, бегай...те и крадците си мислят че работят...
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 56Абе ей ти май не си карал/а младежки години!Тези хормони летят тогава-младежите трябва да ги изразходват навреме защото ще се получи като този изтрещялия Петър И лиев!
59
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз познавам един човак, който пръв се е наредил да плюе ресторантите, но всяка вечер е на ресторант и там си оставя всичките авоари. И защо така злжобее не знам. Може би го е яд, че го тегли натам.
58
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То всеки трябва да обжалва. Само този който не е обжалвал е загубил.
57
0
 
0
 
! Отговори
Ама чакай сега: преди 2 години
Аз съм казал нещо - за *** и недалновиден амнистия няма!
56
3
 
0
 
! Отговори
Ама чакай сега ... преди 2 години
Има един вариант в който ще се измъкнете по терлички само с един уволнен за небрежност.Приемате Възражението за основателно, плесвате некомпетентност и недоглеждане на расиста сложил печата Отказано и пишете писмено извинение, че не сте се съобразили с обстоятелствата и че неумишлено не сте спазили критериите на програмата S.T.E.M и намирате един милион лева за извинение за претърпените от нас щети и одобрявате по ваша грешка проекта на двойна себестойност!
55
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така ли било, Алибегов?!?!?! Ами пр0ститuтките тогава какво да кажат?
54
0
 
8
 
! Отговори
Скънка преди 2 години
Не , че съм против да работят, ама като видя Тарзан( имам честта да го познвавам), по тяшото ми избива някаква ортикария. Замислете се защо точно той е човекът. Рафи не нищо.
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Клайв ОуенБългарите са расисти, когато видят неприятни неща от хората с тъмни кожи, иначе не е проблем да са приятели с тех, аз самия съм имал приятел ром, който гласува за АТАКА, доста му се смяхме :))) Когато е свестен челяка, не е проблем за българина да е приятел с цветнокожите, все пак и те са хора, поне аз така мисля :)))
52
4
 
0
 
! Отговори
Клайв Оуен преди 2 години
Тоя човек все прави хубави филми:Гледал ли си The Knick? Става въпрос за една болница и едни хирурзи. И по времето на демагогията наречен антирасизъм (а е демагогия, защото и до ден днешен сте си расисти, което допълва социалното неравенство) взели на работа един черен хирург. Води се цветнокож или негроидната раса. И той вземе та отвори в мазето болница в болницата за бедни, ама белите расисти не знаят. И тоя черния прокарва иновации дето ония им пада ченето!
51
1
 
16
 
! Отговори
Нарко дилър преди 2 години
Ха Алибегов, Ковид Варварино, Ние нарко дилърите, а също джепчиите, иманярите и наемните убийци сме абсолютно съгласни с теб. Абсурдно е да трябва да се криеш за да работиш!! Трябва да се сложи край на този абсурд!!
50
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така или иначе си работят и не спазват никакви мерки. Само тежат на бюджета със средства, които могат да се пренасочат към други съвестни данъкоплатци изпитващи затруднения. Да им спират мярката 60/40, да им върнат ДДС -то като преди и да ги оставят да се оправят.
49
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха,ха инфлацията хвърчи нагоре всеки ден, сигурно е вече 22-25%, но ни занимават с някакви отре пки кръчмари за отклоняване на вниманието. За инфлацията не се пише и не се говори, ПЪЛНО ИНФОРМАЦИОННО ЗАТЪМНЕНИЕ, била едва 3%. Стадото е доволно очевидно , никакви признаци на съпротиваважното за него е да си свари парцуца. Еееех, не на род а ....., само туй ще кажа и ще свърша, както е казал поета.
48
0
 
0
 
! Отговори
Такъв е урока! преди 2 години
Дето не искате да бъде даден! Едни неглезени, непридирчиви, некапризни бедни хлапета да учат в същата база като на богаташчетата!
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 48Преди два дена бех на жижа с приятели, пихме, веселихме се.....като се сетя като тийн през 90-те и началото на 21 век какви стойки съм чупил по чалготеките, почвам да се хиля като ненормален.......хахахахаха :)))
46
1
 
1
 
! Отговори
Знаеш к'ъв е ур преди 2 години
Едни неглезени непридирчиви и свестни хлапета да имат база като на НБУ!Жестоко, айде да видим кой ще направи по-хубав торта!
45
1
 
2
 
! Отговори
Защо го правя ли? преди 2 години
Ми не не е защото ме кефи да взривявам разни работи. Просто искам да дам урок! И моя урок е много различен от Амритсвар. Ще се научите бедните и най-бедните области да ги лекувате не с религия и глупости, а с наука и изкуство.Точно, защото това не са глезени "деца" биха казали някой, аз бих казал това не са глезени хора и порастнали те имат правото да не бъдат прокълнати че са се родили в религиозно гето!
44
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този,защо си мисли,че всичко се върти около бизнеса му? Не помня кога за последно бях на кръчма! При тази пандемия на несигурност,предпочитам да си пийвам ракийката в къщи!-:)