Алибегов: Абсурдно е да трябва да се криеш, за да работиш

Нощни заведения ще обжалват наложените им глоби
1 окт 2021 16:02, Ния Христова
80
 
Нощни заведения ще обжалват наложените им глоби в съда. Много от тях продължават да работят в знак на протест, въпреки че вече имат съставени актове.
 
"Да, има написани доста актове, наели сме кантори в София, които ги обжалват индивидуално или групово. Но хората не се отказват, но като цяло се надяваме на някакво решение, тъй като това в дългосрочен план не е начин на работа – да трябва да се криеш, за да работиш, това е абсурдно", каза пред Bulgaria ON AIR председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.
 
"Актовете, които се издават, доста голяма част от тях падат в съда, даже над 90%. Но ние в момента имаме издадени само актове, чакаме наказателните постановления, за да може да ги жалим, според нашите юристи цялата заповед е противоконституционна и незаконна, така че ще видим какво ще стане в съда. Имаме уверение, че тези актове ще паднат", допълни Алибегов.
 
Хората не се притесняват да посещават нощните заведения, въпреки ограниченията.
 
"Бих отишла, защото с хората, с които ще отида на дискотека, също бих отишла и на ресторант, и в магазина можеш да се заразиш. Не мисля, че в дискотеката шансът е по-голям. Също има разстояние между масите, също може да се измисли това, което се е измислило и по другите обществени места", сподели Емили.
 
Собствениците на заведения са категорични, че заповедта на министъра е противоконституционна. 
 
"Заповедта на министъра на здравеопазването сама по себе си не е закон, но тя е подзаконов нормативен акт, тя е общ административен акт на министъра на здравеопазването, който произвежда своето действие и тя трябва да се изпълнява", коментира адв. Николай Братованов.
 
Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсурдно е да не се научиш да работиш така, че да спазваш закона.
22
5
 
10
 
! Отговори
мак преди 2 години
Защо актовете падат в съда? Нали мерките са обявени от държавата, те са като закон и който не го спазва, защото е тарикат като оня некъпан и клиентите му, носи последствия. Много отворени станаха, с какво ги държа т.лупа, че бяха по-ниски от тревата преди време.
21
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато е наложена заповед от държавата, требва да се спазва, това е Алибегов :))) Разбирам, че нема къде да се кълчотят тийновете, че ще имате загуби, ама така е решила държавата :) Правилно постъпвате, като завеждате съдебни искове а не се бунтувате като талибани, това е начина :)))
20
11
 
4
 
! Отговори
Столичанин от село преди 2 години
Служебното правителство е ялово - докарват всичко само на думи. Не случайно масово се стачкува в държавата. Уж пари има, а не ги дават. Само обвиняват бившото управление, което говори за некадърност и слабост. За кораба с торовете да не говорим. Никаква компетентност и решителност цели 10 прекрасни дни. Корабът може да се пречупи всеки момент при влошаване на времето. Язък за хубавото ни море тогава.
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направо ти се усеща миризмата....Алибегов, скрий се нЕкъде! Пълен локдаун за теб! Гледай колко хора умори! Ще ти тежат на съвестта, да знаеш!!! Я отивай в Гърция и там си размахвай мазната коса, да видим дали ще спазваш правилата. Демокрация било това! СВОБОДИЯ Е!!!
18
2
 
8
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
Ама за помощи за затворрните бизнеси всеки ден водят преговори. Вземат помощи и работят нелргално. Тоеа никъде го няма по света.
17
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алибегов, ти си шампион. за отрицателно време събра толкова негатив. Направо не мога да повярвам, че има толкова нагли хора като теб! Не виждаш ли, че си дребна жалка мишка на Бойко! Не затваряте и ревете! Кобрата каза:"Бой на голо! хахаха
16
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докога ще давате трибуна на тоя мазник?
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алибегов какъв пост искаш и ти ? Готов си, отговаряш на условията! Не спазваш мерките, мърляв, нагъл, *** - идеален си!!!
14
2
 
7
 
! Отговори
Мухаха преди 2 години
Алито си проси някой да му драсне клечката ама де да видим!Пишман ще стане!В тез изтъркани времена на хаос да не се чуди откъде му е дошло!Хаха!
13
8
 
4
 
! Отговори
рундио простака преди 2 години
Алибегов президент, Луна вицепрезидент!
12
2
 
11
 
! Отговори
До Анонимен 8 преди 2 години
Не бе, Герджиков щял да вземе майка си за вице
11
6
 
16
 
! Отговори
Герберски СмЪрдел преди 2 години
Абсурда идва от това , че такива като този герберски т0луп , вместо да спазват стриктно имерките , се правят на тарикати , ама се оказа , че тарикатите ги таковат по два пъти .Другите страни вече забравиха за мерките , защото там няма Алигберовци .
10
1
 
14
 
! Отговори
az преди 2 години
ми щом работят да почват да връщат помощите дето и без това не заслужават , а и ДДС обратно на 20%
9
12
 
7
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 години
и да триете при радеф е така!!
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този ли ще е вице на ГерБджиков?
7
1
 
17
 
! Отговори
не е преди 2 години
Наркодилърите и магистралките се крият, за да работят.
6
1
 
23
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Помня му интервю,на което каза,че в името на здравето на хората...ще затворят....Това беше при ГЕРБ...а сега е обратното.
5
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсурдно е да нарушаваш закони, правила и наредби, и да се оплакваш, че ти се налага да се криеш.
4
7
 
0
 
! Отговори
:D преди 2 години
Щом Грабарят каза, че нощните заведения трабва да работят, значи трябва! Точка!