МОСВ:Променен е цвета на водата в района на "Вера Су"

Във взетата проба ясно личи опалесценция на повърхността
16 окт 2021 11:32, Петя Славова
88
МОСВ:Променен е цвета на водата в района на "Вера Су"
Снимка: БГНЕС

На 15 октомври след получен сигнал от "Гранична полиция" за петно до заседналия кораб "Вера Су", от екипа за наблюдение на МОСВ е извършена извънредна проверка на място. Взети са две проби от морските води: едната от ежедневен брегови пункт и една непосредствено до носа на кораба, предава Bulgaria ON AIR.

Във взетата проба ясно личи опалесценция на повърхността. В района се усеща силна миризма на нефтопродукти. Стойността на азот-амониев е 0.147 мг/л и превишава три пъти измерваните досега стойности на този показател от бреговия пункт.

За резултатите от проверката незабавно е уведомена Изпълнителна агенция "Морска администрация". Информацията е предоставена и на Областния координационен щаб, съобщават от Министерството на околната среда и водите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
4
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА ЗА КОРАБА, ЕЛЕКТОРАТА НА ВИНЕТУ ЩЕ ГО НАРЕЖЕ И ПРЕБИРЕ ЗА СКРАП! НО ИМАХА ВРЕМЕ ДА РАЗТОВАРЯТ ТОВАРА ОТДАВНА! СЕГА ВЕЧЕ Е НАПЪЛНО КЪСНО, ЗАЩОТО ТОВАРА Е НАВОДНЕН И В ПРОЦЕС НА РАЗГРАЖДАНЕ! ДРАМАТА ВЕРА СУ ПРИКЛЮЧИ! ПЪЛЕН ПРОВАЛ ЗА СЛУЖЕБНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ПЪЛНИЯ НЕКАДЪРНИК РАДЕВ НАЙ-ГЛУПАВИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ В ЦЯЛАТА И ИСТОРИЯ ОТ СЪЗДАВАНЕТО И!
36
2
 
8
 
! Отговори
да знаете преди 2 години
Нормално, екипажа папка и ака!
35
4
 
10
 
! Отговори
Мерседес Мечок преди 2 години
До 18: Ми да, Радев да ги купи! Да не би да управлявам аз?
34
2
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НА 28 СЕПТЕМВРИ СЛУЖЕБНОТО СПИРА РАЗТОВАРВАНЕТО НА ВЕРА СУ ЩОТО БАГЕРА КАТО ЗАГРЕБВАЛ ПАДАЛО МАЛКО И В МОРЕТО! Е СЕГА ЦЕЛИЯ ТОВАР ЩЕ ОТИДЕ В МОРЕТО!!!ЦЯЛОТО СЛУЖЕБНО НА РАДЕВ Е СВРЪХ НЕКАДЪРНО И ТОВА НА ВСИЧКИ ИМ Е ВЕЧЕ ПРЕДЕЛНО ЯСНО!
33
5
 
23
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
СЛУЖЕБНОТО НА РАДЕВ ЩЕ ЛЪЖЕ КОЛКОТО МОЖЕ, ЧЕ КОРАБА НЕ Е ПОТЪНАЛ И, ЧЕ ТОВАРА НЕ Е ИЗЦЯЛО ВЕЧЕ НАВОДНЕН! ТАКА БЕШЕ И С ЧЕРНОБИЛ! ЛЪГАНЕ, ЛЪГАНЕ, ЛЪГАНЕ И ПОТУЛВАНЕ!
32
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижда се колко са активни фигурантите на Радев. Вместо да вадят кораба те ще ми създават разследващи групи. На всичкото отгоре тия групи още ги няма и никой нищо не прави въобще. Само спират магистралите за пътища за да може олигарсите за да може заинтересованите олигарси да крадат.
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разследването на ексцеса с "Вера Су" върви със същите темпове и изгледи за успех като разследването на причините за катастрофата на супертехнологичния морски вълк USS "Connecticut"на 02.10.2021 г. в Южнокитайско море. Относно аварията с бързоходния стратегически подводен ядрен ракетоносец, пиндостанското ВМС на пълен сериоз съобщи за възможен сблъсък с подводно НЛО.
30
0
 
18
 
! Отговори
софиянец преди 2 години
Много харесвам северното черноморие. Хубава природа, свестни хора, чисто море. Искам и догодина да отида на плажовете на Русалка, Болата и др. Моля институциите да си свършат работата. Ако трябва международна помощ да поискаме. В този район има доста риба, гнездят и доста птици. Запазете уникалността на това място, уважаеми отговорни госпожи и господа!
29
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Марш с тия опорки бе нищожество,ти как си мислиш,че се купуват самолети,отиваш в магазина пазаруваш си ги и си го докарваш,за Ф16 се чака,защото всички държави в света го купуват и един от най-добрите!Що се касае до Радев,бездействието и некомпетентността на служенното му парвителство потопиха кораба,както бавно потъва и цялата държава!
28
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 18, флота ни е такъв защото България излезе фалирала от комунизма. Реалния фалит беше още 70-те години. След това фалирахме още веднъж през 97-а година и е истински късмет, че България дори съществува след 45 години руско робство.
27
3
 
12
 
! Отговори
Фигурант преди 2 години
Кво Ви пука, важното е АЗ да спечеля от 1-вия тур.
26
3
 
14
 
! Отговори
Жожо Звяра преди 2 години
Другаре, вече 6 месеца управлявате. Докога ще се оправдавате с предишните???
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяната на Радев!
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цвета на гащите на фигуранта също промениха цвета си, но безсрамника се интересува само от следващите избори. Кораба ще изиграе лоша шега. Срама е голям станахме за смях пред цял свят.
23
2
 
17
 
! Отговори
Коко Горилата преди 2 години
Катастрофирал самолет, загиал български пилот, потънал кораб, инфлация, енергийна криза - скъп ток, здравка криза!!! Искате ли още от Радев? Още 5 г.?
22
15
 
11
 
! Отговори
До 18 преди 2 години
Радев ли потопи там кораба? Радев ли да купи баржи? За 12 години Тиквата взе само самолети на чертеж от лист на баничка. За това ни е такъв флота.
21
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяната продължава,гарантирано от Радев!
20
6
 
14
 
! Отговори
Баба Яга преди 2 години
Долу Радев и назначената от него хайка безотговорници!!!
19
1
 
16
 
! Отговори
Философ преди 2 години
Седя ,мисля и гледам..седя,мисля и гледам...и по едно време се усещам че само си седя!Вятърът тихо клоните клати!Ние стоим и гледаме с бати-Егa ти..)))
18
3
 
20
 
! Отговори
истината преди 2 години
Фигуранта успя да потули случая с потопения изтребител като закара черната му кутия чак в москва след 3 месеца, но с кораба няма да му се получи. Безхаберието му влезе в полезрението на международните медии