Гражданско неподчинение на протеста срещу зелените сертификати в Бургас

Към протестиращите се присъедини и областен управител
20 окт 2021 18:23, Нели Христова
126
Гражданско неподчинение на протеста срещу зелените сертификати в Бургас

В Бургас протестът срещу въвеждането на зелени сертификати за достъп до обществени места на закрито, прерасна в гражданско неподчинение. В продължение на 4 часа протестиращите блокираха кръстовища и  с шествие преминаха по централни булеварди в града, където затрудниха пътния трафик. Към протестиращите се присъедини и зам.-областният управител Асен Бонджев.

Близо 200 души се включиха в протеста, който започна с митинг пред РЗИ в града, съобщават от БНР.

"Искаме всичко да се върне по старому. Мен не ме е страх от нищо. Да сложа по две, по три, по петнайсет дози бустерни и каквото си искат още. Да си сложат по един абокат да си вливат ваксината денонощно, нямам нищо против. Не искам мен да ме задължават да си слагам каквото и да е било в тялото."

Половин час след началото на протеста, организаторите решиха да се срещнат с директора на здравната инспекция д-р Георги Паздеров. От РЗИ, обаче, заключиха външната врата, а протестиращите влязоха в пререкания с охраняващите сградата полицаи.

Отказа за среща с директора на РЗИ породи спонтанно решението за блокада на бул. "Сан Стефано" . За полови час протестиращите застанаха в плътен кордон на пешеходната пътека пред централната автобусна спирка, а в блокадата попаднаха 10 автобуса на градския транспорт. След това със скандирания те тръгнаха на шествие по централните булеварди на Бургас.

След кратък престой пред сградата на областната управа в Бургас, зам.-областният управител Асен Бонджев излезе да се срещне с протестиращите.

"Съжалявам, че се налага да съм в тази позиция, защото би следвало да съм тук сред вас."

Малко по-късно Асен Бонджев поведе протеста обратно към РЗИ, където този път протестиращите бяха приети от директора на РЗИ д-р Георги Паздеров.

На финала беше изготвена подписка с 13 искания. Сред тях са отмяната за изискването за зелен сертификат, свобода на достъп до учебните и здравни заведения, свободно право на избор за носене на маски и ваксиниране, аутопсия на починалите от ковид.

Ако мерките не бъдат отменени до полунощ, протестиращите заплашиха да организират нов протест в Бургас още утре в 12 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Всяко чудо за три дни"!Та и с тия "протести"от неосъзнати младежи и гербави калинки е същото!Служебното правителство и в частност Радев носят вина за това че закъсняха твърде много с иискването за Covid Сертификати просто не трябваше да отлагат докато ножът опре до кокала а още краят на лятото трябваше да са в сила,ама пустите му и избори!
77
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истинският антиваксър не вкарва никакви отрови в морганизма си.Иначе никотин,алкохол може,те не са опасни.
76
3
 
12
 
! Отговори
zlobarq преди 2 години
Като чета какви глупости си измъдрил, определено не спадаш към нормалните хора. А протести трябва да има, защото всеки сам трябва да решава, значи ако те зарази ваксиниран може а ако те зарази не ваксиниран не може. Нещо не се връзва....
75
2
 
19
 
! Отговори
Липса на отговори преди 2 години
Единственото което пази уж ваксината е да не умреш и това не е сигурно. Къде остана, че не се заразяваш и предаваш? Защо има информирано съгласие, че ти си отговорен за експеримента върху теб наложен от други? Тук има потъпкване на права. Фаш.извът така е дошъл, да помогне на измиращите от глад германци.
74
6
 
15
 
! Отговори
гледна точка преди 2 години
До 86. Глу.пак, какви гербави ти се привиждат бе, олигопффрен. На протеста са си най-различни хора и нямат нищо общо с ГЕРБ, кога ще го разберат такива кратуни като теб. Даже зам. областният, назначен от радевото правителство е бил с тях.
73
14
 
6
 
! Отговори
българин преди 2 години
Ако беше соца , за един месец щеше да бъде ваксинирана цялата страна - ,,уазки" с мед. сестри тръгват по училища , казарми , предприятия , всички наред ! Няма ,, не искам" , няма ,,недей" ! Нямаше да смеят да гъкнат антиваксърите !
72
6
 
9
 
! Отговори
изнервен преди 2 години
До 84. Абсолютни глу.пости си написал. ГЕРБ та ГЕРБ, виновен за всичко, сигурно и за дъждовната седмица. Но тази плоча вече се изтърка, тъ.пчо, и скоро ще има камъни и сопи по правителството. И няма да е от ГЕРБ, защото хаосът е повсеместен и за всички.
71
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** в МС и по гербавите местни управления следва да се изрине! Сега!
70
7
 
10
 
! Отговори
до 84 преди 2 години
И кво са ти виновни ГЕРБ, че радев и правителството му са абсолютно неадекватни по всеки един проблем в тази държава. По всеки един. От цени на храни, ток, газ и услуги, през коронакриза и компенсации за майките, та до кораб с азотна тор. Пълни нещастници. Като тебе.
69
2
 
16
 
! Отговори
Тихо, Иво преди 2 години
Неваксинираните плащат данъци и здравни. Никой няма право да им откаже здравна помощ. Ако ваксинираните им плащат данъците и здравните, имат право да искат да не бъдат лекувани без ваксина пациенти. Така, че тихо. Без разни недомислици. Вие забравихт
68
16
 
2
 
! Отговори
Предложение преди 2 години
Затваряне на всички заведения и ресторанти, поставяне на КПП-та както направи дебелокожия тапир от Банкя и всички да се кротнат.
67
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слабо, слабо герберастчета. Много слабо. Тя дори кака ви Мая изкарваше повече хора.
66
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дискриминация и терор над антиваксърите. Тия безмозъчни *** от друго не разбират. Само така ще може да се отървеме от тази болест.
65
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ ще продължават да саботират Държавата докато не свалят Правителството. Техни хора са на всички възлови места в Държавата. Затвориха им кранчетата и не могат да крадат. А те друго не умеят.
64
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До НанеАбе клепар,поне някаква изгода имаш ли като висиш денонощно тук и ръсиш простотии или просто ти прави удоволствие?
63
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините не правят колективен имунитет. Доказано в Белгия. Растат положителните при 74% ваксинирани и 400хил. с трета доза.
62
14
 
2
 
! Отговори
ivo преди 2 години
ами да спрат да вземат в болницата неваксенирани ! да си мрът по тротоарите като кучета за да има място за нормалните хора в болниците ! Набърже ще се осовободят 90% от леглата !
61
4
 
7
 
! Отговори
Нане преди 2 години
рундьо верно изгоре на изборите....)) жалко, че му вярвах, *** човек винаги се лъже!
60
5
 
4
 
! Отговори
До72 нане преди 2 години
***,ти няма ли да мирясаш?Като не ти отърва излез протестирай,като ти отърва върви се ваксинират,какво си се разквичал денонощно като разгонена маастия в анонимните форуми?
59
1
 
9
 
! Отговори
Цените долу преди 2 години
Кога ще намалят цената на фалшивия ПСР тест, какви са тия десотократно по високи цени? До кога ще издевателстват лаболаториити над заболелите? Правителството къде е?