Гражданско неподчинение на протеста срещу зелените сертификати в Бургас

Към протестиращите се присъедини и областен управител
20 окт 2021 18:23, Нели Христова
126
Гражданско неподчинение на протеста срещу зелените сертификати в Бургас

В Бургас протестът срещу въвеждането на зелени сертификати за достъп до обществени места на закрито, прерасна в гражданско неподчинение. В продължение на 4 часа протестиращите блокираха кръстовища и  с шествие преминаха по централни булеварди в града, където затрудниха пътния трафик. Към протестиращите се присъедини и зам.-областният управител Асен Бонджев.

Близо 200 души се включиха в протеста, който започна с митинг пред РЗИ в града, съобщават от БНР.

"Искаме всичко да се върне по старому. Мен не ме е страх от нищо. Да сложа по две, по три, по петнайсет дози бустерни и каквото си искат още. Да си сложат по един абокат да си вливат ваксината денонощно, нямам нищо против. Не искам мен да ме задължават да си слагам каквото и да е било в тялото."

Половин час след началото на протеста, организаторите решиха да се срещнат с директора на здравната инспекция д-р Георги Паздеров. От РЗИ, обаче, заключиха външната врата, а протестиращите влязоха в пререкания с охраняващите сградата полицаи.

Отказа за среща с директора на РЗИ породи спонтанно решението за блокада на бул. "Сан Стефано" . За полови час протестиращите застанаха в плътен кордон на пешеходната пътека пред централната автобусна спирка, а в блокадата попаднаха 10 автобуса на градския транспорт. След това със скандирания те тръгнаха на шествие по централните булеварди на Бургас.

След кратък престой пред сградата на областната управа в Бургас, зам.-областният управител Асен Бонджев излезе да се срещне с протестиращите.

"Съжалявам, че се налага да съм в тази позиция, защото би следвало да съм тук сред вас."

Малко по-късно Асен Бонджев поведе протеста обратно към РЗИ, където този път протестиращите бяха приети от директора на РЗИ д-р Георги Паздеров.

На финала беше изготвена подписка с 13 искания. Сред тях са отмяната за изискването за зелен сертификат, свобода на достъп до учебните и здравни заведения, свободно право на избор за носене на маски и ваксиниране, аутопсия на починалите от ковид.

Ако мерките не бъдат отменени до полунощ, протестиращите заплашиха да организират нов протест в Бургас още утре в 12 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
13
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 2 години
А в останалите градове и села какво чакаме? Да подкрепим бургазлии!
57
13
 
4
 
! Отговори
ss преди 2 години
Аз пък предлагам да се отменя всичко но всеки не ваксиниран да си плаща сметката в болницата !
56
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха,обърнете се към еврогейския съюз ,и при Бойко и при Радев ни натискат
55
1
 
12
 
! Отговори
Алабала преди 2 години
Столичани учете се как се прави от"селяните". Ваксина се слага при доказана ефективност. Белгия 74%ваксинирани , 11млн държава, последната седмица положителните прехвърлиха 3000 вместо 2000 отпреди седмица. Но лекуват в болниците по адекватно и организирано. Тоя вирус показа , че здравните системи не са подготвени.
54
3
 
13
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Продажниците на фашистите по новата са цял ден в екстаз, че се наредили по 50 оФци за вакса... Иначе ни дума, що се случва по цяла Италия, че ключови пристанища са блокирани от дни...))) скоро ще го усетите по цените...
53
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Печелбарите по черноморието им беше добре през лятото )гадове алчни
52
2
 
18
 
! Отговори
Тато из Правец преди 2 години
Конституцията забранява насилствено ваксиниране!!!
51
1
 
3
 
! Отговори
Геле преди 2 години
Коа е тоа Вуте, бе?
50
11
 
2
 
! Отговори
ТестКит до 60 преди 2 години
Ще ти се, но подвеждането на хората по този начин е смешно дори за антиваксър. Само до 11:00 бяха поставени над 50 ваксини в Св. Анна.
49
7
 
13
 
! Отговори
мак преди 2 години
Сертификатът ограничава хората и е дискриминационен, но ако т.лупа властваше, и той щеше да го въведе рано или късно. Да не мислите, че бройката ваксинирани щеше да е огромна, ако той бе премиер?
48
8
 
9
 
! Отговори
ДО 62 преди 2 години
Защо тиквата бе, ти се обърка нещо? Тиквата ни налагаше ваксините, не помниш ли? Камионите с трупове? Генерала в черна униформа като SS?Яко ще се мре?Забрави ли?
47
5
 
24
 
! Отговори
. преди 2 години
Браво на Бургазлии!
46
19
 
9
 
! Отговори
999 преди 2 години
Заради тези антовакаъри сега ще си обучаваме децата в къщи а тези с малки деца до 4то клас няма да ходят на работа и да изкарват пари.Всички сме дискриминирани от имбецилните антоваксъри.
45
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиквата само 50 човека ли успя да изкара?
44
3
 
14
 
! Отговори
ИРОНИЧНО преди 2 години
А? Какво? Неподчинение ли? Как така? Аз като видях думата "гражданско" и си помислих, че говорят за някакво гражданско сдружение.Как може така да не се подчиняват на властите? Та властите са загрижени за нашето здраве, да не умрем!Та как може гражданите да не вярват на науката?-----‐------‐ЗАБЕЛЕЖКА: В науката не се вярва, а използваме доказателства!Вярва се в религия!
43
3
 
19
 
! Отговори
до 55 преди 2 години
Значи са двойно повече от "опашките" за ваксинации, които видяхме днес.
42
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тихо да не събудите западняците.
41
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберасти кво сега - свалихте ли Правителството или още го сваляте?
40
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки ден изкарват някакви Борисовчета да клатят Държавата.
39
3
 
3
 
! Отговори
Вуте до Нане преди 2 години
Немой да се обесняваш,оти ша са прежаля и ша ми стани само на "воеводи"