Сагата с "Вера Су" приключи, корабът е изтеглен и потегли към Варна

Акцията продължи повече от седем часа
Обновена: 26 окт 2021 08:22 | 26 окт 2021 06:15, Анисия Иванова
89
Сагата с "Вера Су" приключи, корабът е изтеглен и потегли към Варна
Снимка: БГНЕС

Операцията по изтеглянето на заседналия край скалите на Камен бряг кораб „Вера Су“ започна вчера и приключи успешно в първите минути след полунощ днес.

На 36-ия ден от засядането на кораба „Вера Су“ край местността „Яйлата“ той беше успешно изтеглен. Акцията продължи повече от седем часа и в нея се включиха три влекача. Целта е корабът да бъде издърпан до пристанището във Варна, предаде БНР.

Още по темата

Целият товар от азотен тор беше предварително разтоварен, за да се избегне замърсяване на морската екосистема, в случай на изтичане във водата.

Акцията по изтеглянето на „Вера Су“ започна около 17.00 часа вчера, след като целият карбамид беше успешно претоварен на самоходен шалан.

След олекотяването плавателният съд промени положението си и позволи да се пристъпи и към неговото изтегляне. „Вера Су“ измина първите си метри точно 16 минути след полунощ днес.

Заслуга за това имаха три влекача – един основен и два осигуряващи. Целта е корабът да бъде довлачен до пристанището във Варна, което ще отнеме между 16 и 18 часа. На „Вера Су“ има и български екипаж. Акцията се оценява като изключително рискова. Каква ще бъде съдбата на плавателния съд все още не е ясно, очаква се неговият собственик да излезе с решение дали се отказва от кораба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ееееее, най-сетне! )))
38
8
 
5
 
! Отговори
Предложение преди 2 години
Нека сега всички фанатици гробаджии и депесарите върнат кораба в родината му при Ердуган
37
7
 
6
 
! Отговори
Да преди 2 години
Няма лошо. Освен че още на ден 1-3 можеше да бъде повикана помощ от съседите. Кат нямаш захар е нормално да повикаш от съседката. Днес ги, утре тя. Ама де комунист ще ги знае тия работи. А и предишните са виновни.
36
0
 
13
 
! Отговори
Фръц преди 2 години
Има последствия - шефа на морската администрация го уволниха. Но за мен наказанията трябва да са по - строги за такива лоени топки, назначени на висши административни длъжности - дори и затвор!!! Не трябва да се замита и замазва несправяне с работата!!! На такива некадърници ние суверена плащаме голямите заплати!;!
35
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страхотен успех на хората на нищоправеца фигурант. След 1 месец саморазтоварване на товара и изтичане на карбамида в морето успяха да изпомпат водата от трюмовете и изтеглиха кораба, който е предмет на застрахователна измама. Екокатастрофата е факт, но медиите на каишка и зелените странно защо мълчат. Може би Прокопиев ще им спре дневните
34
2
 
12
 
! Отговори
Долу Прасчо преди 2 години
Депесарите да пращат нов кораб от Турция, че този вече го освободиха.
33
5
 
10
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
До анонимен 38: Типичния радевист: когато няма аргументи или хули, или обижда, или, ако е малко по надарен с умствен потенциал, откровено лъже.
32
2
 
15
 
! Отговори
аа1830 преди 2 години
Браво и големи благодарности на хората работили на място. Дано да има и последствия за проспалите и отговорни за инцидента.
31
8
 
5
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
До до ай сиктир: тогава къде се бута служебното правителство да въвежда изумително гениалните дискриминационни мерки със зелен сертификат? Или когато ви отърва, радевисти, правителството има право, а когато не ви отърва - правителството не е длъжно..... Е, няма да стигнете далече с тая постановка. Малко ви остана.
30
17
 
11
 
! Отговори
хан Крум преди 2 години
Изключителен успех!!! След като 24 дена хората на Радев се чудиха кой е виновен, кой какво да прави, ЗА 4 ДЕНА ПРОБЛИМА Е РЕШЕН. Хвала на такава администрация!
29
7
 
17
 
! Отговори
До Ай Сиктир преди 2 години
Президентът в България е с представители функции, по конституция.Служебното правителство според Томи Дончев има единствена задача да подготви нови избори и е с ограничен мандат.Просто. сме с неработещи институции, защото след управлението на Винету и лАпачите всичко кадърно избяга!
28
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лоестият крадец-злобар по какво сега ще сипе хули?
27
2
 
2
 
! Отговори
Ками преди 2 години
Сега ще чакаме гореща новина д която да запълвате начална страница. Само да е нещо Татанично, за до го четем до 2023.
26
8
 
5
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
До анонимен 27: доказателства за твърденията си имаш ли или и на теб, както на любимеца на народа Бойко Рашков, ти говорят гласовете?
25
5
 
10
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
До анонимен 24: то в нашата "държава" едипствения ангажимент на президента е да дърдори и да нищоправи. Правителството е отговорно да упражнява властта и да поддържа държавата в работещо състояние. Морското спасяване е част от това работещо състояние и когато не се случва по правилния начин държавата, в лицето на правителството, трябва да се намеси. И т.к. лицето Радев в качеството му на действащ президент е назначил това конкретно правителство, е длъжен да се намеси, когато то се снишава.
24
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ай Сиктир #22 За какъв "медиен натиск" става въпрос? Поне 80% от медиите бяха на ясла при Боце и продължават сега да го слушат. Каквото Боце каже - това пишат, независимо че Радев е на власт вече 6 месеци. Имам чувството, че ако ББ нареди, половината медии рано сутринта ще напишат на първа страница "Ненавижданият от народа президент късно тази нощ подаде оставка и обичаният от хората Боце Б. встъпи в длъжност, отчитайки че държава без премиер не може и един час да съществува"!
23
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има едно неписано, но успешно използувано правило: ако видиш, че началник на служба и по възходящ ред - на учреждение, институция, зам.министър не работи, а се ослушва, махни го и на негово място постави неговия заместник, който ламти за неговия пост. Гаранция почти винаги 85-90%, че ще свърши работата в кратък срок. Така стана и с шефа на Морската администрация: старият началник цял месец се ослушваше и не направи нищо, а новият за 1 седмица разтовари карбамида и изтегли кораба.
22
3
 
10
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 2 години
Поредната "буря в чаша вода"В една нормална държава институциата щеше да си свърши работата за ден-два вкл. разследването
21
15
 
18
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
Да бе. Ако не беше медийният натиск Вера Су щеше да остане част от пейзажа. Наще управляващи въобще нямаха намерение да се занимават с тоя досаден инцидент, но в момента, в който започна да ерозира имиджа на Президента и изпърдяното му правителство нямаше къде повече да се снишават.
20
3
 
4
 
! Отговори
Иванчо преди 2 години
И тате може, и я можем, ама ко зата си сака пр ъч.