Алибегов: В провинцията от 10 заведения 5 са затворени

Бизнесът настоява за спешно подпомагане
18 ное 2021 14:40, Ния Христова
90
Алибегов: В провинцията от 10 заведения 5 са затворени
Снимка: БГНЕС

БАЗ написа писмо до управляващите, в което са посочени конкретни искания за действия, защото бизнесът продължава да търпи сериозни икономически последици.
 
"Написахме го, защото не чухме нищо в предизборната кампания за помощ за малкия и средния бизнес. В провинцията от 10 заведения 5 са затворени, а 5 работят на 90% спад от оборота си", обясни председателят на БАЗ Ричард Алибегов в ефира на Нова тв.

Още по темата
"Два и половина до три пъти скочи сметката за ток. Това трябва да се реши бързо, както и въпросът с мярката 60/40. Тя е използваема само през този месец, когато имаме 80% спад в  оборота. Искаме да се върне старата мярка - тя се ползваше при 20% спад в оборота. Не се отпускат никакви пари за никакъв бизнес", коментира той.
 
Той споделя, че банките не искат да отпускат пари за ресторантьорство и хотелиерство, защото в момента са рискови сектори.
 
"Искаме зелените сертификати да се приложат при определени условия. Те бяха въведени на гърба на бизнеса. В момента няма тестове за антитела, а безплатните тестове на Кацаров са 10 лв.", подчерта Алибегов.
 
Според него големите чужди туроператори отказват резервации за България заради високата заболеваемост и смъртност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя индиянец продължава със сепукото. Виж в Гърция как протестират! Срещу всички мерки! И в провинцията на са затворили 5 от 10, а 9 от 10! Няма да плащам с мойте данъци на бизнес, който ми иска сертификат! Загубихте си истинските клиенти!
75
1
 
6
 
! Отговори
йъфэ преди 2 години
Ама за какво са ни толкова много заведения. Явно са излишни, щом няма хора в тях. Направо да ги затварят.
74
1
 
5
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Трябва да има отворени болници хранителни магазини и т.н Кво като няма заведения!!!Пиянството на един народ !!!
73
1
 
7
 
! Отговори
пфффф преди 2 години
За кво подпомагане реве тоя?Ония ден нали примата Петко дето е от бранша им, се похвали че купил скъп мерцедес на кифлата си.Начи пари имате, а ако нямате искайте му да ви помогне той що държавата да ви помага.А ако не ви даде затваряйте, на полето работа има колкото щеш, заповядайте да поработите малко истинска работа.
72
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Чубака: Каква е тая злоба бе хора, те са наши съграждани, ако държавата върви достатъчно дълго надолу, на всеки реда му ще дойде, и другите ще си казват "пука ми, все ми е тая за този", дребни душици!" ____________ Не е злоба. Писна ми ЧАСТНИЦИ основно от 1-2 бранша да реват за моите пари. Частни, не много, със зор изкарани, без да има помощ отникъде. Затова съм против богаташ да ми реве и хленчи за моите пари! И да ти получава!!! Малко почтеност и феър плей са нужни на всички, не само към тези
71
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
5 затворени от 10! Добре. Хем ще има конкуренция, хем борба за клиенти. Дано се коригират откъм качество и отношение. Пак са достатъчно за хората. От тях си зависи искаме ли са ги има.
70
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бяхте без зелен сертификат стояли, във вашите заведения бихме яли!
69
0
 
2
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
видях ето такива изпълнения на входа на ресторанта тук само с зелена хартия, стоп с длан влиза се само с зелена хартия какви ли малоумщини ще измислят рестаньори..
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не всички хора им се готви и занимава, поръчва си и салати, основни, супи пристогат, ако искат и доставка цена да си сложат, пак ще има бакшиши за разноса.
67
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се преориентират доставка на храна, онлайн доставки, сервитьорите могат с мотопед, скутер да разнасят. Готвачите си приготвят. Варианти има според мен.
66
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ресторанта на тоя има шатра и надпис "Антигенни тестове - 15 лв" и от това иска да печели мазньото.
65
1
 
21
 
! Отговори
Картофчо преди 2 години
Този умния да се скрие някъде, че преди той да се затръшка за зелените сертификати заведенията бяха пълни на 50% и повече! сега я има 10% я няма! Кой каквото си направи сам друг не може да му го направи казват хората. А дядо ми имаше и още една поговорка: Улав човек и вързано куче че го уапе! Сега какви помощи тръгнал да иска - ограничения за броя на клиентите няма, така че ако иска да си ги намира по обяви във вестника! Пазарна икономика бе брачед! :))))
64
1
 
17
 
! Отговори
Константин преди 2 години
Този е голямо пееражче. Той сам вкара вълка в кошарата, а сега реве. Нали искаше сертификати. Ето му. Ама няма да реве.
63
0
 
14
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
*** той какво и да е поискал, са му го дали. Поиска зелени сертификати - дадоха му. Сега иска ваксинация на държавните и общинските - няма проблем, и това ще се уреди. Те си казаха хората - служителите, които работят с граждани също ще бъдат изнудени. Ама сега, че точно тия служители ядат банички за обяд или си носят от снощната вечеря, не е въпрос, който касае министъра. Останалите пък са все кумове и братчеди - там не може да се пипа, та пак криви ще му излязат сметките на кръчмарчето.
62
2
 
24
 
! Отговори
зАз преди 2 години
Абе, хората едва оцеляват финансово, този за ресторанти реве! Откъде у 90% от населението в провинцията пари за ресторанти, бе, при положение, че заплатите са поне два пъти по-ниски от тези в столицата, да не говорим за нивото на безработица!
61
0
 
8
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
като са клекнали пред това изнудване, да си носят последствия и вместо твърд отказ на тази зелена туалетна хартия с код и сега хленчат..
60
1
 
24
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
Туй Аличкото не е ли разбрал още че свърши далаверата му с Боката дето го използваше за провокатор и подбудител!Свърши се вече!Няма!Тия новите няма да ти уйдисват на простия акъл!
59
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алибигов,в бюрата по труда има достатъчно курсове за преквалификация и достатъчно свободни работни места.Отивайте да се научите да работите,защото вашия бизнес не е никакъв бизнес,а една голяма лъжа!Цакате ни с цени и с качество,а сега искате да ви влизаме н полжението.
58
0
 
22
 
! Отговори
Адам Опел преди 2 години
Господа, вие вече сте фалирали! Не чакайте да ви го каже някой!Преориентирайте се вече!
57
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е много ясно, че ще са затворени. С такива глупости от политикарите няма как да стоят отворени. Вече има терапевтични лекарства, поръчвайте, махайте зелените книжки на лудите и пускайте държавата да си работи. Ако някой се разболее да се тества и ако има чума да се лекува. Тестовете ги правете безплатни директно при личния се тества, Ивермектина на едро е 5 цента на хапче, поръчвайте големи количества, заредете аптеките и спрете глупостите.