Криза в ресторантьорството: Всеки ден затварят по 2-3 заведения

Много хора ще се принудят на напуснат туристическия бранш
198
Криза в ресторантьорството: Всеки ден затварят по 2-3 заведения
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След въвеждането на зеления сертификат „от днес за утре“ сривът в потреблението сред ресторантьори и хотелиери е 80%. Няма прецедент за последните 30 години. Всеки ден в софийските квартали затварят по 2-3 заведения, съобщи пред Радио София Атанас Димитров, зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

Още по темата

„Знаем, че пътят към нормалността минава през зеления сертификат. Не протестираме срещу него, а срещу начина, по който беше въведен. Нашият сектор според международни изследвания и организации е най-засегнат от Covid пандемията“, посочи той.

Според Димитров много хора ще се принудят на напуснат туристическия бранш, въпреки квалификацията си. И после трудно ще се намерят такива кадри.

„Хотели, които плащаха по 1500-2000 лева за ток, вече трябва да дават 5000. Заплати, осигуровки и данъци остават. Очаквахме при такива мерки и срив в бизнеса, да има реални икономически мерки и компенсации. Искахме диалог, но реални действия няма“, допълни той.

Протестите са лишени от политически подтекст. И ще продължат с отстояване и защита на икономическите интереси в бранша, подчерта зам.-председателят БХРА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Какви злобариМи ше се адаптира и преквалифицира бе! Няма да седи да мрънка! Баща ми беше така - да видиш как на 57 ставаш произволен HR от ръководител на отдел в Евроинс. Кво сте се привързали към тея работи, се едно са ви първите и последните...
166
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заведенията отдавна не са това което бяха .Малки порции,ниско качество на храната и срещу това ВИСОКИ ЦЕНИ !Обслужването не коментирам .За много хора удоволствието да седнеш в заведение вече е загубено и не си струва парите .
165
2
 
2
 
! Отговори
ЩЕ преди 2 години
РАБОТЯТ НЕЩО ДРУГО ДА НЕ БИ ДА ХИРУРЗИ
164
4
 
8
 
! Отговори
Какви злобари преди 2 години
Как не ви е срам! Ако някой от вашето семейство остане без работа и без средства? Какво лошо има в кафенета и ресторанти, защо завиждате и злобеете! Примитивни хора!
163
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"така Противопоставянето на тълпата по Фашистки метод. Раздели тълпата "Ваксинирани", Неваксинирани. А тя тълпата ще Свърши останалото...." ----------------- Всъщност, по комунистически, където всички са равни, ама някои са по-равни. А Западът е гнил и трябва да го мразим...
162
7
 
9
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Дано всички ресторанти, Молове, фитнеси бутици, и тем подобни кокошарници фалират и най накрая в България да започнат да никнат заводи цехове, манифактура които да произвеждат нещо реално. Аман от подскачащи танцуващи и водещи артистични натури които едва са изкретали средно образование но са се настанили на пост чета бутани от старите им родители от статуквото и номенклатурата.
161
4
 
3
 
! Отговори
Ам гъл преди 2 години
И така Противопоставянето на тълпата по Фашистки метод. Раздели тълпата "Ваксинирани", Неваксинирани. А тя тълпата ще Свършаи останалото. И така резултат ще еУгоден за Хиените /"Политици" Който вече са продали България и Българите. И така Собствениците а не работниците в този Бизнес искат да Изпапкат Клиентите да ги Сготвят и понесат на "Държавата". Като едни от тези Терикати вземат калните парички за Главата на Човека. И така Всички станаха Стратези за унищожаването на Българина.
160
4
 
7
 
! Отговори
ЧОВЕШКАТА преди 2 години
популация загива -бавно но сигурно,вие ресторантьорите сте взели да ревете.има и друга работа ако искаш да работиш-НО-къде по-лесно е да правиш пари от джоба на обкръжаващите ***.ако съм на правителсТВОТО и една стотинка няма да ви дам -МИЗЕРНИЦИ-
159
5
 
14
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Да затварят че кой се интересува от ресторантиХората се чудят как ще изкарат зиматаНяма да можем да си плащаме сметките
158
5
 
11
 
! Отговори
6 преди 2 години
Какви бизнесмени сте да искате пари отдържавата!?Капитализмът е обратното!Щом нямоте клиенти -фалирате ,борса , на село,чужбина при децата ни ,които прогонихте!Платете си и тестовете щом не признавати ваксината , която е безплатна!Няма безплатен обяд!Свърши на 10-ти ноември преди 32 години!Още не сте го разбрали!Бегайте при Алито!
157
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
говорителят ви нали искаше сертификати и ги получи.
156
5
 
12
 
! Отговори
Глобално преди 2 години
Не си мислете че само у нас е така. По-скоро обратното. Кризата се усети по света от преди година - затваряне на магазини, инфлация...При нас все още не се е усетила дори порядъчно В САЩ и Британия нещата се усещат, например, досто по- сериозно. Подобно е и в Европа.
155
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гарантирано от радев и хунтата му некадърници
154
3
 
18
 
! Отговори
HMLF преди 2 години
Туризъм не е да си заведеш любовница в скъп хотел, с джип и ланци!
153
14
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До 166 Дрогарю пенсионер. Лошият Бойко даваше, както сам казваш, не аз, а ти го казваш, а Фигуранта всичко открадна. И парите за Хемус и за 1 месец взе заем който незнайно къде изчезна, явно в гардероба на джендърa Десо - 1 милиард и 300 милиона евро, дето такива умници като теб ще ги връщат, ама нищо няма да видите от тях. При Борисов поне хората виждаха какво се прави и им даваше и пари. А това че е комунист си го разправяйте на оня де клати дърветата. То затова комунистите така го мразитите
152
7
 
14
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Ходете и хвърляйте свински уши и риба по Парламента де, какво чакате? Или май чакахте точно тази промяна, дето ви я донесе Фигуранта и сега вече сте спокойни, че лошия Бойко го няма :)))
151
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е те тия ресторантьори дето искат от държавата са на гербаджии.Онези от пътищата дето и те искат пари пак са на гербаджии.Бойко ги свикна да им дава и затова искат.Тук капитализъм няма бе хора.Борисов си е комунист,не го слушайте,че се пише десен.
150
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Бг максимата Е : "Всеки турбо-селянин е гербер".
149
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като са съгласни с сертификати зелени червени да го свирят кавала нещастници май им хареса хем да не работят хем да си цуцат кинти от държавата.
148
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А тия защо са инвестирали в България?Колко пъти да им се обяснява че в България не трябва да се инвестира а да се приватизира.Ако отвориш магазинче ще фалираш.Ако ти дадат да нарежеш БМФ ще си купиш яхта като Киро гела при това когато кешираш парите за яхтата ще платиш само 10 % данък.В нормална страна за милиони ще ти искат поне 50 % Ако не искаш просто ги реинвестираш в бизнеса БМФ и не плащаш нищо ама акциите ти на борсата поскъпват.В бг от години се водят икономически политики от бананови дъ