Посрещането на Нова година в хотели - двойно и тройно по-скъпо

Цените в чужбина често излизат по-евтино от родните курорти
22 ное 2021 19:00, Петя Славова
66
Посрещането на Нова година в хотели - двойно и тройно по-скъпо
Снимка: БГНЕС

Скъпо излиза посрещането на Нова година в хотели и къщи за хости, съобщава "Труд". Цените се оказват двойно и тройно по-скъпи, показва проверка. Ако преди кризата за 5-звезден хотел във Велинград тридневни пакет излизаше по 1200-1300 лв. на човек, през тази година за същата оферта плащате 3000 лв. Увеличени, макар и не така драстично, са и офертите в зимните курорти.

Причините за по-високите цени са няколко. През последните две години драстично нарасна цената на електроенергията, както и разходите като цяло на местата за настаняване. Поскъпнаха и продуктите, необходими за празничното меню. По-високи са и хонорарите на музикалните звезди. Увеличени са дори разходите за новогодишната заря, обясниха пред изданието поскъпването от бизнеса.

Въпреки високите цени хотелите в най-предпочитаните дестинации за посрещане на Нова година с празнична програма и купон, вече нямат свободни места. "Местата са резервирани от преди поне месец, но за първа година не поискахме предварително пари, които да гарантират, че гостите ще пристигнат. И малко преди крайния срок за отказ от офертите на 1 декември, започнаха да валят анулации”, обясни хотелиер с 4-звезден хотел в Банско. “Сега продаваме повторно същите пакети. Проявяваме разбиране предвид ковид мерките, но така или иначе очакваме да няма свободни места в хотелите и механите, които ще работят за празника", обясни той.

Цените в Банско за 3-дневен пакет за посрещане на 2022 г. започват от 350 лв. на човек и достигат двойни и тройни суми, според това какво е включено в празничната вечеря, какви звезди ще участват в новогодишната програма и от допълнително предлаганите екстри като ски карта и спа услуги. Подобни са цените и в Боровец и Пампорово.

Във Велинград хотелите също вече почти нямат места за посрещане на Нова година, въпреки че офертите им са значително по-скъпи, започват от 500 лв. на човек на вечер и достигат до 1500 лв. на вечер. Така двойка, която иска да резервира тридневен пакет, трябва да плати от 3000 лв. до 9000 лв. В програмите на хотелите са включени звезди от всички жанрове като Васил Найденов, Ъпсурт, Миро, Николина Чакърдъкова, Рафи, поп-фолк изпълнителите Преслава, Емануела и Меди, народни оркестри, комикът Краси Радков и др.

Оказва се, че оферти за посрещане на Новата година в екзотични места по света като Йордания, Египет, Ливан, Занзибар, Доминикана или Малдивите излизат на подобни, а често и на доста по-ниски цени от посрещането във Велинград, например.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: нова годинахотелицени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
РУМЕН РАДЕВ преди 2 години
Аааа как бе няма такова нещо, аз не знам да е станало по скъпо, при мен цените падат
53
0
 
12
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
9 000 лева за новогодишна нощ с Краси Радков или Миро, Преслава и т.н. във Велинград..... Това ми звучи като *** виц, честно.
52
0
 
14
 
! Отговори
Бобката преди 2 години
e как няма да дам 9 бона за Преслава бее
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама що ходите по хотелите в Бг вееее?!?!Гадна храна, скапано обслужване, миризливи ганньовци около вас.. луда работа.. На мен безплатно да ми предложат най-скъпия хотел в Бг няма начин да отида.
50
7
 
10
 
! Отговори
Свиквайте ! преди 2 години
Иде Радевата зима ! Ще става и по-тежко - Да няма изненадани избиратели, гласували за фигуранта на мафията !
49
1
 
9
 
! Отговори
кокорчо преди 2 години
продължаваме промяната
48
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е при капитализма.Бай Тошо одавна го няма.А цените ще станат и педесеторни.
47
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гласувалите за Радев отново ще гледат отвън лъскавите витрини, докато той се нагушва всеки месец със заплата от 15 000 лв.
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Одържавете ги и цените ще паднат.Национализация-конфискация,това е пътя.
45
0
 
17
 
! Отговори
мда преди 2 години
цените са такива, защото реално хотелите си изпират пари по този начин, пишат уж куверт за нова година, а стаите празни, изпират пари. това е ясно, използват празниците за да надуват цените и повече пари да си изпират, като плащат просто един туристически данък от 9% и вече имаш чисти парички
44
9
 
8
 
! Отговори
Митев преди 2 години
Не се ядосвайте. Дургаря Радев обеща до 2030 г. под вещото му ръководство , да стигнем и надминем Швейцария. Дерзай Народе!!!
43
12
 
7
 
! Отговори
За съжаление преди 2 години
Тези цени са по джоба единствено на Радев, държанката му Деси и оня муууунчо Гергов - спонсора !
42
12
 
7
 
! Отговори
Свиквайте ! преди 2 години
Така ще е с предателя Радев !
41
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във Велинград(!) за три дневен пакет за двойка се плащало до 4500 ЕВРО?? С тези пари ще карам Нова Година на Канарските острови цяла седмица, тези хора нормални ли са? Ама сериозно питам?
40
0
 
26
 
! Отговори
Дидо преди 2 години
Така...за под 40 сек. търсене -----Суис Алпите,планина MONT FORT,3400 m. надморска - 530 евро НА ВЕЧЕР ЗА ДО ШЕСТ ДУШИ с куня и ФУЛ ЕКСТРИ!....Велин-КАКВО-град???еБанскУ???
39
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във Велинград специално, спрях да ходя откакто цените им станаха тип Банско и Пампорово и ги задминаха. Хотели без никакво покритие, град без никакво туристическо развитие. Мерси. Нито забележителности, нито център, нито някакви атракции за посетителите
38
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коледа и Нова Година най- добре е на село. Трябваше да опитам всички варианти, за да го разбера. Пък и храната на такива празници по кръчмите и хотелите е тип разчисти остарелите продукти. Не, благодаря.
37
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тогава няма да пълним гушите на мутрите в тази дълбока рецесия. Посрещане вкъщи със семейството - тройно по-евтино, по-весело и по-здравословно.
36
0
 
7
 
! Отговори
Живко от Варна преди 2 години
Защо някои хора , които са свързани с българската държавна сигурност, искат когато Живко от Варна остарее, всъщност да завърши живота си в дом за стари хора и да няма приятели ? Нека да се разреши проблема, защо ме мразят ?!
35
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бедните милионери ,кой ще им гостува )