Посрещането на Нова година в хотели - двойно и тройно по-скъпо

Цените в чужбина често излизат по-евтино от родните курорти
22 ное 2021 19:00, Петя Славова
66
Посрещането на Нова година в хотели - двойно и тройно по-скъпо
Снимка: БГНЕС

Скъпо излиза посрещането на Нова година в хотели и къщи за хости, съобщава "Труд". Цените се оказват двойно и тройно по-скъпи, показва проверка. Ако преди кризата за 5-звезден хотел във Велинград тридневни пакет излизаше по 1200-1300 лв. на човек, през тази година за същата оферта плащате 3000 лв. Увеличени, макар и не така драстично, са и офертите в зимните курорти.

Причините за по-високите цени са няколко. През последните две години драстично нарасна цената на електроенергията, както и разходите като цяло на местата за настаняване. Поскъпнаха и продуктите, необходими за празничното меню. По-високи са и хонорарите на музикалните звезди. Увеличени са дори разходите за новогодишната заря, обясниха пред изданието поскъпването от бизнеса.

Въпреки високите цени хотелите в най-предпочитаните дестинации за посрещане на Нова година с празнична програма и купон, вече нямат свободни места. "Местата са резервирани от преди поне месец, но за първа година не поискахме предварително пари, които да гарантират, че гостите ще пристигнат. И малко преди крайния срок за отказ от офертите на 1 декември, започнаха да валят анулации”, обясни хотелиер с 4-звезден хотел в Банско. “Сега продаваме повторно същите пакети. Проявяваме разбиране предвид ковид мерките, но така или иначе очакваме да няма свободни места в хотелите и механите, които ще работят за празника", обясни той.

Цените в Банско за 3-дневен пакет за посрещане на 2022 г. започват от 350 лв. на човек и достигат двойни и тройни суми, според това какво е включено в празничната вечеря, какви звезди ще участват в новогодишната програма и от допълнително предлаганите екстри като ски карта и спа услуги. Подобни са цените и в Боровец и Пампорово.

Във Велинград хотелите също вече почти нямат места за посрещане на Нова година, въпреки че офертите им са значително по-скъпи, започват от 500 лв. на човек на вечер и достигат до 1500 лв. на вечер. Така двойка, която иска да резервира тридневен пакет, трябва да плати от 3000 лв. до 9000 лв. В програмите на хотелите са включени звезди от всички жанрове като Васил Найденов, Ъпсурт, Миро, Николина Чакърдъкова, Рафи, поп-фолк изпълнителите Преслава, Емануела и Меди, народни оркестри, комикът Краси Радков и др.

Оказва се, че оферти за посрещане на Новата година в екзотични места по света като Йордания, Египет, Ливан, Занзибар, Доминикана или Малдивите излизат на подобни, а често и на доста по-ниски цени от посрещането във Велинград, например.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: нова годинахотелицени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
19
 
! Отговори
Hex преди 2 години
Дано фалират.
33
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последствията от управлението на Радев се усещат навсякъде.
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'Занзибар ме чака' ---- занзибар чака НАС като валутите ни станат по 500 трилиона зарад инфлацията както стана там!
31
1
 
13
 
! Отговори
Кашер преди 2 години
Да им е честито на богаташите да дават и по 6000 лв за 2 дни в хотел за инфектиран на 100% с Ковид персонал отделящ шипови вирусни протеини и храна *** пълна с палмови масла и отрови в която ваксинираният сервитьор,главен готвач,помощник готвача и няколко от сервитьорки са плюли чинно вътре по един път и за басейн в който поддъжката от трима болни от Спин и жъленица Мангий са уринирали редовно за да дезинфекцират водата.
30
0
 
44
 
! Отговори
дааа преди 2 години
Една прекрасна вечеря вкъщи цяла нощ наг ъване - 100лв, защо ми е да ходя на банско, по-хубаво ли е там? С какво? С пия нски изцепки на селя ндури дошли да се направят на сви не? Или пък в чужбина, билетите са 5 евро в момента със самолет Раян/Уиз, нощувки 20лв, супермаркети по-евтини, защо ми е да ходя в банско, да не съм мен тално деград ирал???
29
3
 
13
 
! Отговори
Баба Яга преди 2 години
Да Ви е честито, другари и другарки!
28
11
 
6
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Това дето натрупах покрай гербаджиите не мога да го изхарча 3 живота да живея. Сега като се закача за новите и лапкането продължава по нов чалъм. Ама тоя път влизам с пари, а не като преди с въшки
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз затова ще отида на работа, да ми платят повече, не аз да давам.
26
2
 
10
 
! Отговори
Тъп По тъп Най тъп преди 2 години
Занзибар ме чака. Ако ще Кацата и три карантини да удря.
25
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да го д ухат у Банско, ората са по селата!
24
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като има баровци да плащат може и по 5000 да стане. Аз ще съм си в къщи с 200-300лв ще си изкарам прекрасна вечер, ще си спа в удобното легло и няма да гледам пиянски изпълнения на разни измислени герои
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще фалират.
22
0
 
17
 
! Отговори
До Ха ха преди 2 години
Представям си къде ще идеш за 6000 , защото в статията пише "на човек" :) 😂😂😂Понякога се чудя е Монако ли живея или в София ???!
21
1
 
30
 
! Отговори
Jj преди 2 години
Никога, никога, никога няма да се върна в Банско за ски или за Нова Година. Принципът Ден Година Храни при тях е на макс, а обслужването е под критика. Затова и ще си караме празниците навън - в Италия, в Австрия, във Франция, ако и е да е по-скъпо.
20
1
 
23
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
За 3000 лв ще отида със собствен транспорт за две седмици с жената в Анталия, Олинклузив 5 звезди.
19
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще си напълнят хотелите и пак ще реват за държавни помощи.
18
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нема да ви стъпим!
17
2
 
24
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
Здравейте бря нипознати приятели ! Ний у наше селу си посрещаме и Коледа и Новъ Година могу убаво . Секи си е заколил прасето ,сварил сий баре 50литра ракия,най малце ,па към 23,30,часа изизаме на мегданя с ракия с музика ,па кът са почне ,бре хора бре ръченици,бре кючеци и към 24 часа фоеверки,бомби,пиратки и секи вика Юбряяааа.После съ прибираме по къщята ,а си допием.Към 4 часа сабайле дигнем краката на женурята и към септември са увеличи прираста и нъ семейството и нъ селуту .
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам си вила и ми дреме на аха
15
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да му мислят тези които се правят на богати, щото тези които наистина имат пари, не ги интересува това НЕЩО :))) Не един и двама съм видял да теглят кредити за да впечатлят половинката си, после дори изненадващо за мен си слагат край на живота :)