Не катастрофата, а пожарът е убил пътниците на "Струма"

Причините за трагедията може да са много
24 ное 2021 08:45, Петя Славова
65
Не катастрофата, а пожарът е убил пътниците на "Струма"
Снимка: БГНЕС

Без аналог у нас е случилата се катастрофа в понеделник на АМ "Струма". Продължава разследването на трагедията, при която загинаха 45 македонски граждани, а други 7 са настанени в "Пирогов". Случилото се повдигна редица въпроси, в това число и как се осъществява контролът от институциите върху автобусните превози и достатъчен ли е.

Още по темата

"Участъкът е тежък, има един сериозен наклон, който може би е подвел шофьора, но причините може да са много." коментира пред БНТ Магдалена Милтенова, представител на Конфедерация на автобусните превозвачи. Според нея може да му е прилошало на шофьора, да е заспал, спукана гума, друг проблем на автобуса.

"За съжаление, не катастрофата, а пожарът е убил пътниците", обясни Милтенова.

По думите й, има тежък проблем на турската граница, тъй като там престоят е изключително дълъг понякога се налага да се чака с часове, което се отразява тежко на шофьорите. Затова и няма как шофьорите да се движат заедно и автобусите да се изчакват.

Контролът е абсолютно еднакъв - и през деня, и през нощта. Той се осъществява от "Автомобилна администрация", допълни Милтенова. Това е нов автобус, той със сигурност е бил снабден с ограничител на скоростта, смята тя и допълни, че всичко може да се е случило и се очакват властите, които разследват инцидента да кажат.

Според нея трябва да се прави почивки на 4 часа и половина. "Това е нов автобус и е бил снабден с ограничител на скоростта. Ограничението е до 90, максимално 100 км", допълни тя и обясни, че това е и предполагаемата скорост, с която се е движил автобуса. "Такава тежка катастрофа не е имало на територията на страната", отбеляза тя.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ясно че всички са спали в тоз автобус !!!Що за *** разследващи ... и без грам акъл в разследването !!!350км е изминал рейса, шофьорите тъкмо са се сменили на ^бензиностанцията" ..След 20 минути остават будни само тез който са си купили кафе от бензиностанцията ... Убеден съм че шофьора си е гледал телефона ... и не е видял мантинелата , от удара си получава искра при скъсване на съеденение по което минава горивото ...
17
2
 
5
 
! Отговори
Менто преди 2 години
Простотията убива!
16
1
 
8
 
! Отговори
Кой преди 2 години
Кой каза че асфалт не се яде, кой оряза парите за подръжка на пътищата?
15
2
 
25
 
! Отговори
Пилета в кълчища преди 2 години
Ккави са тези неадекватни въпроси които тормозят родната милиция ? С колко се движил автобуса - факла ? АмИ те са били общо ЧЕТИРИ и са се движили заедно. Питайте шофьорите на другите автобуси. Надали изгорелия автобус се е движил със скорост различна от останалите . Били стояли много на границата ?Ами има камери на КПП-тата. Проверете си ги. Какво бил заредил на бензиностанцията ? Ами ТАМ СЪЩО има камери и не е било отдавна - питайте служителите там ... Какви са тия "теории" - имате си ФАКТИ...
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не пожара, а гъстия дим е убил пътниците, след това огъня ги е настигнал!
13
8
 
3
 
! Отговори
Всички имат вина преди 2 години
Трябва да се съди Мерцедес за пожара, България заради неподържана магистрала и "Беса" дето е нарушила всички възможни закони
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До българин И колко на ден се убиват там като пътят бил убиец? То на всеки несъобразителен шофьор все някой или нещо друго са му виновни!
11
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 2 "Само едно питам - какво прави мантинела вдясно по посока на движението, разделяща пътното платно от джоб за отбиване и почивка, при десен завой? КОЙ проектантски строителен ГЕНИЙ го измисли това?" Такива мантинели има по целия цивилизован свят, но ти откъде да знаеш, като не си пътувал никъде?
10
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваща ммайка и *** ....Стига сте писали лъжи !!!Абе вие какви деца раждате ???? Със същата умствена недастатъчност като вас,убеден съм !!
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 6 "за обграждането на Сърбия и Русия." Русия и Сърбия са двата най-големи застъпника за влизането на РСМ в ЕС. Пробвай пак с нещо друго. Да не се окаже, че пластичния експлозив е поставен от нЕкои другарЕ.
8
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да си заспал или умрял да удариш първата мантинела. По този път са минали милиони МПС и нито един не я е докоснал
7
9
 
7
 
! Отговори
българин преди 2 години
В момента гледам БТВ , и там един умен и интелигентен инженер направи точният анализ за трагедията .Пътят наистина е убиец !!!Маркировката едва се вижда ,Има знак ,хвърлян на земята Котешките очи на мантинелите ги няма !!!!
6
1
 
9
 
! Отговори
Жалко за хората преди 2 години
Преди удара автобусът е бил неуправляем. След удар в мантинела много автобуси са изгорели. От какво ги правят тия автобуси не знам. Добре че миналата година излезе Регламент 180 на ООН
5
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пластичен експлозив, поставен от американците. После започва масирана пропаганда колко много страдат братята македонци и намеци, че ние сме виновни, заради лошите пътища. В резултат, проявяваме състрадание и пускаме братята в ЕС и изпълняваме геостратегическия план на САЩ за обграждането на Сърбия и Русия.
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 2 Голям експерт се извъди! На какъв се правиш? Форумен драскач...
3
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Автобус Мерцедес Торисмо - съвсем нормално да се запали след удар в мантинелата. Ясно се вижда че шофьора е умрял преди сблъсъка с първата мантинела, реакциия -0.
2
3
 
10
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Е, да де....))) Не те убива падането от 10-я етаж , а ударът в земята )))
1
10
 
12
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Главния пожарникар да каже откъде е пожара