Облачно и мъгливо сутринта, слънчево следобед

Максималните температури ще бъдат от 9 до 12 градуса
0

Минималните температури ще бъдат от -2 до 3 градуса, а по Черноморието - до 4-5 градус. Сутринта ще има облаци над западните и източните райони, а в Горнотракийската низина ще има мъгли.

През деня облаците ще намаляват и видимостта бързо ще се подобрява. Следобед ще бъде слънчево, като постепенно от запад ще се появят високи облаци. Вятърът ще бъде слаб от югоизток, със скорости до 20 км/ч, а по планините - слаб от югозапад. Максималните температури ще бъдат от 9 до 12 градуса. Показанията на термометрите над 2200 м ще бъдат до 2-3 градуса.

Над Рила и над Пирин преди обед ще има облаци, закриващи върховете, а следобед за кратко се очаква слънце. Вятърът по високите части, над 2200 метра, ще бъде слаб до умерен, от югозапад - 30 км/ч, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Максимални температури на 2500 метра височина ще бъдат около 1, 2 градуса, а на 1500 метра -  до 3,5.

В петък ще бъде дъждовно, в южните райони ще вали по-интензивно. В Рила и Пирин, над 2000 метра, ще вали мокър и тежък сняг. В събота ще има повече облаци над западните райони, но без валежи. Ще бъде топло за сезона.

През нощта срещу неделя се очакват дъждове в южните райони. В неделя на запад ще има слънце, а на изток ще вали дъжд. Следобед от запад отново ще се заоблачава. В понеделник над страната ще преминава средиземноморски циклон с валежи от дъжд, а по планините - от сняг. Във вторник отново дъжд и сняг по високите полета.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари