Деца твориха коледна украса от отпадъци

Инициативата е на РИОСВ-Хасково, изпратени са над 380 снимки
29 ное 2021 14:25, Красимир Ангелов
1
Деца твориха коледна украса от отпадъци
Снимка: Facebook/РИОСВ Хасково

Деца от областите Хасково и Кърджали, както и от цялата страната и света, изпратиха над 380 снимки в инициативата "Коледна украса от отпадъчни материали", организирана от Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ - Хасково.

Поводът е Европейската седмица за намаляване на отпадъците.

Всички творби са публикувани на Facebook страницата на инспекцията под формата на виртуална изложба, където желаещите са имали възможност да гласуват за най-харесваните от тях коледни играчки. Образователната екоинициативата се организира за втора година и цели да покаже на подрастващите принципа на рециклирането.

Въпреки че няма състезателен характер, тази година са предвидени две награди - на публиката чрез гласуване, и на РИОСВ- Хасково, уточниха от инспекцията.

Коледната украса, получила най-много гласове до крайния срок за гласуване - 449 и наградата на публиката, е изработена от Клуб "Екология" към СУ "Христо Ботев" - Ивайловград. Наградата на РИОСВ - Хасково пък е за екоелхата на школата "Забавна екоработилница" към "Детски и младежки център" - Димитровград.

Всички красиви и оригинални идеи на малчуганите може да видите тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 години
При бай Тошо имаше ученически бригади за прибиране на ябълките