Дарители купиха линейка на пернишката болница

Със средствата от други дарения тя ще бъде оборудвана
10
Дарители купиха линейка на пернишката болница
Снимка: БГНЕС

С помощта на четирима дарители е закупена линейка на МБАЛ "Рахила Ангелова" в Перник, съобщиха от здравното заведение.

Дарителите са Пламен Бонев, Давид Бонев, Васил Альошин и Александър Александров. Те са обещали скоро да осигурят и необходимото оборудване на медицинското превозно средство.

Общо 25 дарители - физически и юридически лица, са се отзовали на започналата в началото на ноември кампания за закупуване на линейка за транспортиране на пациенти. По данни на лечебното заведение то разполага с три линейки, две от които обаче са напълно неизползваеми и е необходимо да бъдат бракувани незабавно.

Единствената линейка, която досега е обслужвала пациенти, е в лошо техническо състояние, много амортизирана, физически остаряла, почти ежедневно се използва повече от 20 години. Транспортирането на пациенти с нея е рисково, както за водачите на линейката, така и за самите пациенти, според ръководството на МБАЛ.

Средствата от останалите дарители ще се използват за закупуване на допълнителни екстри към новата линейка, отчитат от местната болница.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо не купуваме линейките от бюджета а колите на НСО с дарения?
8
5
 
1
 
! Отговори
ОТРЕ преди 1 месец
Свиквайте. Това е. Утре ,като дарят на някоя болница 10 чифта пижами също ще го съобщват.До там я докархме с Радевите министри и приятелите му от ДС.
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами да, има логика - то там има най-голяма нужда от линейки на "глава" от населението! Думата "глава" дефинирана по пернишките разбирания: Обект, над който ще бъде упражнен сблъсък с метален предмет - уинкеу казано по пернишки. Така, че нищо учудващо не виждам в тази новина.
6
0
 
7
 
! Отговори
Инспектор Дюдю преди 1 месец
И що дарители? Държавата къде е, и де са и парите?
5
7
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 1 месец
радеф е позор!!!
4
7
 
4
 
! Отговори
Потърпевш преди 1 месец
В Перник мафиотите казват на лекарите на кой каква инжекция да сложат! Звънят по телефона и дават заповед кой да живее и кой не!
3
2
 
2
 
! Отговори
До 3 преди 1 месец
Е А ДАНО!!!
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
при радев ще събирате капачки
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма такава държава