Откриха 75 кг контрабанден тютюн за наргиле на Лесово

Тютюнът е бил скрит в опаковки да прах за пране
3 дек 2021 22:50, Ния Христова
5
Откриха 75 кг контрабанден тютюн за наргиле на Лесово
Снимка: БГНЕС
Митнически служители на пункт Лесово откриха 750 пакета с общо 75 кг контрабанден тютюн за наргиле, скрит в опаковки с прах за пране, съобщиха от Агенция "Митници".
 
Акцизната стока е задържана при митническа проверка на багажа на пътници в пасажерски микробус. Превозното средство с молдовска регистрация пристига на МП Лесово на 01.12.2921 г., около 22.15 часа на трасе за входящи леки автомобили и автобуси и пътува от Турция за Молдова през България. 
 
Шофьорът и пътниците са заявили, че нямат нищо за деклариране. При извършената митническа проверка на микробуса и превозвания багаж митническите служители установяват необичайна плътност в 12 запечатани торби с прах за пране от различни търговски марки, които е пренасял един от пътниците. При отварянето на опаковките се оказва, че малка част от съдържанието им е прах за пране и в тях са укрити общо 750 пакета по 100 грама тютюн за наргиле с различни вкусове, без акцизен бандерол.
 
Контрабандната акцизна стока е иззета. Срещу молдовския гражданин е съставен акт за установеното административно нарушение. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Браво. преди 2 години
В с. Лесидрен, община Угърчин, област Ловеч има турци, които продават тайно нарязан тютюн, но ги пази полицията. Много са хитри. В това село престъпността е в разцвет.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уааааааааау! Браво на смърфовете!
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това Ал Фахер е най-гадният тютюн за пушене
2
1
 
8
 
! Отговори
555 преди 2 години
10 години строг тъмничен затвор, бързооо
1
4
 
10
 
! Отговори
Радой Ралин преди 2 години
Ууу, голям мафиот хванал Рашо.