Чакат нов ръст на цената на хляба, брашното рекордно скъпо

Намалили му грамажа, за да е поносимо за потребителя
107
Чакат нов ръст на цената на хляба, брашното рекордно скъпо
Снимка: БГНЕС

Ново повишение на цената на хляба очакват да има до края на годината в област Добрич, въпреки че тя е по-висока с около 20% през последните два месеца.

Причините са в рекордните цени на брашното, които се очаква да достигнат 1000 лв. за тон, както и в драстичното увеличение на цената на тока. Според Регионалния съюз на сладкарите и пекарите голяма част от по-малките производители са заплашени от фалит, предаде БНР.

Хлябът е намален и като грамаж, за да е на поносима за потребителя цена, като такъв от 600 грама в момента на едро струва около 1,20 лв.

Ако се спазва старата формула за формиране на цената на хляба, то той вече би трябвало да струва 3-4 лв. за килограм, заяви председателят на Регионалния съюз на сладкарите и пекарите Тодор Няголов.

"До Нова година цената на брашното ще скочи около 1000 лв. Цената на тока расте главоломно, неизбежно е да няма поскъпване. Дано да е поне след Коледа", обясни той.

По-малките пекарни, особено тези, които се занимават с производство само на закуски, вече освобождават персонал. При тези цени на тока и суровините са заплашени и от фалити, каза още Няголов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: хлябповишениехрани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
8
 
! Отговори
радевис преди 2 години
Ич да не ви пука нек продължаваме да чегъртаме бойко
68
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ОСТАВКА НЕКАДЪРНИЦИ __ПЪТЯТ КЪМ АДА Е ОСЕЯН С ИДИЛИЧНИТЕ НАМЕРЕНИЯ НА АЛЧНИТЕ ГЕРБ, НО КАТО ВИЖДАТЕ АДА СТЕ СКЛОНЕН ДА ОБВИНЯВАТЕ СЛЕДСТВИЕТО А НЕ ПРИЧИНАТА.
67
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПРОМЯНАТА ПРОДЪЛЖАВА__ПЪТЯТ КЪМ АДА Е ОСЕЯН С ИДИЛИЧНИТЕ НАМЕРЕНИЯ НА АЛЧНИТЕ ГЕРБ, НО КАТО ВИЖДАТЕ АДА СТЕ СКЛОНЕН ДА ОБВИНЯВАТЕ СЛЕДСТВИЕТО А НЕ ПРИЧИНАТА.
66
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЧЕРЕПИТЕ УПРАВЛЯВАТ__ПЪТЯТ КЪМ АДА Е ОСЕЯН С ИДИЛИЧНИТЕ НАМЕРЕНИЯ НА АЛЧНИТЕ ГЕРБ, НО КАТО ВИЖДАТЕ АДА СТЕ СКЛОНЕН ДА ОБВИНЯВАТЕ СЛЕДСТВИЕТО А НЕ ПРИЧИНАТА.
65
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До РАДЕВАТА ХУНТА __ПЪТЯТ КЪМ АДА Е ОСЕЯН С ИДИЛИЧНИТЕ НАМЕРЕНИЯ НА АЛЧНИТЕ ГЕРБ, НО КАТО ВИЖДАТЕ АДА СТЕ СКЛОНЕН ДА ОБВИНЯВАТЕ СЛЕДСТВИЕТО А НЕ ПРИЧИНАТА.
64
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
няма да купуваме фалирваите пишман бизнесменчета
63
7
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Цената на тока за бизнеса скочи толкова много заради промените направени от герб. Цената на газа скочи толкова, много заради предоговорени в през 2018 година от Бойко Борисов начин на ценообразуване. Селскостопанските продукти в България поскъпнаха толкова много заради погрома извършен от ГЕРБ над селското стопанство на България.
62
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Където са минали ГЕРБ и СДС, трева не никне.
61
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не знаете в Турция хляба в момента е на цена около петнадесет стотинки.
60
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слабо е увеличението на цените след 12 години управление на мутродемократите в последните години.
59
1
 
8
 
! Отговори
ЧЕРЕПИТЕ УПРАВЛЯВАТ преди 2 години
ЧЕРЕПИТЕ ОТНОВО УПРАВЛЯВАТ- ЮЛИ 2013Г БГ Е ОСЪДЕНА ЗА СЪДА ПО ПРАВАТА НА ЧОВЕКА ЗА 15 ДЕЦА В СОЦИАЛЕН ДОМ В ДЖУРКОВО УМРЕЛИ ОТ ГЛАД И СТУД ПРЕЗ ГОДИНИТЕ НА ЧЕРВЕНАТА ХУНТА- КРАЯ НА 1996Г/1997Г- ОПРЕДЕЛИЛИ СА НА ДЕЦАТА ХРАНА И ОТОПЛЕНИЕ 0.59ЛВ НА МЕСЕЦ НА ДЕТЕ- ТОВА Е ГЕНОЦИД, СЕГА КАКВО НИ ЧАКА.
58
2
 
9
 
! Отговори
Ямболия преди 2 години
Щом управляват комунисти е така. Тях избра България и ще си сърба попарата. От където мине комунизъм,пустиня става.
57
1
 
8
 
! Отговори
izh преди 2 години
Добър ден мислещи българи. ГЕРБ ги няма - хубаво е. Комунонаследниците второ и трето издание са медийните звезди - хубаво е. Близачите на задните им части са във вихъра си - хубаво е. Държавния бюджет е оглозгзан - е това вече не е хубаво, а светлото бъдеще което идва за народа вече е трагично Наздраве гласоподаватели
56
1
 
15
 
! Отговори
ПРОМЯНАТА ПРОДЪЛЖАВА преди 2 години
ЦЕНИ НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ ОТ ЯНУАРИ- 4 ПЪТИ НАГОРЕ И ЗА БИТОВИ ПОТРЕБИТЕЛИ- КАК ДА НЕ ГИ ОБИЧАШ ОТ СЪРЦЕ!
55
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Националният Статистически Институт водят ли статистика за починалите от глад и студ. Или това им е извън ресора. Е нищо аз ще им кажа за да не си правят труда че много са уморени. Само за последните две седмици В наше село починаха от студ и глад 25 човешки същества. Но това е само капка в океана. В три града са починали над 500 човека по същата причина но в статистиката ги водят починали от Ковид 19. Това е наследство от управлението на Банкянската маруля и продължителите на подмяната Чситото
54
1
 
9
 
! Отговори
Бочко преди 2 години
Тока за промишлени нужди скочи мега резко от 80 на 400 лв.
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ОСТАВКА НЕКАДЪРНИЦИ 62 А световните, гербав :) Щом още ви плаща баце, значи не е толкова лошо положението, но ще стане, само за вас.
52
4
 
13
 
! Отговори
ОСТАВКА НЕКАДЪРНИЦИ преди 2 години
ЦЕНИ НА БЕНЗИН А 95- ФЕВРУАРИ - 1.82ЛВ, ДЕКЕМВРИ 2.44ЛВ- БЛАГОДАРЯ НА РАДЕВАТА ХУНТА ЗА ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ВСИЧКО- БЛАГОДАРЯ ТИ ХУНТО МИЛА ТИ ВИНАГИ СИ ПРАВА ДОРИ КОГАТО СЪГРЕШИШ!
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 54 Шегата настрана, даже е полезен гладът. През 2016 година Нобеловата награда за медицина я получи един японски учен за изследвания на автофагията. Много интересна тема :)
50
0
 
9
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Напишете лидл.ро - свинското е под 4 лева , зелето 60 стотинки , олиото е 2 лева , тока е 10 стотинки ???Страна член на ЕС ?