Бедстват общините Смолян, Рудозем, Неделино, Борино

Частично бедствено положение е обявено и в община Девин
13 дек 2021 08:50, Петя Славова
31

Снимка: БГНЕС

Много от населените места в Смолянско пострадаха от обилните валежи през последните денонощия. Бедстват общините Смолян, Рудозем, Неделино, Борино, частично и община Девин, предава БГНЕС.
Още по темата

Пътят Смолян - Девин е затворен заради подкопаване на 4-5 места, обходният маршрут е през Кричим. "Тази нощ имаме само няколко сигнала за свлачища. Към настоящия момент пътят да село Мугла е отворен само за високопроходима техника. Пътят за село Киселчово е в много лошо състояние, за съжаление на две места той е просто непроходим. Мостът към една от махалите е отнесен от реката така че проблемите продължават", каза пред БНТ заместник-кметът на обл. Смолян инж. Мариана Цекова.

Към високопроходимите села вече е започнал снеговалеж, което значи, че почвите ще замръзнат. В село Стойките, където имаше две кални свлачища, няма пострадали хора, а само недвижима и движима собственост. Едното свлачище вече е премахнато, но другото продължава да е активно.

"С два трактора освободихме пътя. Хората са малко изплашени от реката, която се спуска и беше заляла една част от близките домове. успяхме да отводним и една къща, но най-важното е, че пътят е освободен", каза директорът на пожарната в Смолян Васил Вълчев, който с доброволци е стигнал до село Мугла.

Всички продукти от първа необходимост са осигурени за хората в Смолянско. Зам.-кметът обясни, че щетите най-вероятно ще струват милиони. Може да се работи единствено в светлата част на деня.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
До отговор преди 2 години
Радев е президент, парадна фигура! Парламента, депутатите и министър прецедателя са важни! Колкото до екситполовете - питали 1000 наши хора и го представят като извадка за това как мислят 6 милиона! Естествено, че ще има разминаване, да не говорим, че самите агенции гласят процентите спрямо това кой им ги е поръчал, затова всяка агенция дава преднина на различен играч! Машините не са проблем, а решение! Защото машината плаши родата на боко от маалата!
26
0
 
2
 
! Отговори
Даа преди 2 години
Ушан да наюртва онова пиянде и хората му. Стига само са се дърлили с прокурорите, ами да свършат някаква работа. Айде, бе, Ушане, спасителю на БГ-то!
25
2
 
4
 
! Отговори
КАПИТАНА НА КОРАБА.? преди 2 години
КОЙ Е..?...... КАКВО ПРАВИ В МОМЕНТА..??........ КЪДЕ СЕ КРИЕ..??....... КАПИТАНЕ..???? .
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продължавате да унищожавате горите и ще си носите последствията.
23
1
 
4
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До до Отговор Що не кажеш Радев с колко процента е избран! И как така за последните два часа в изборния ден, машините на Мадуро опровергаха всички екзитполове и социологически агенции с близо 8%? Всички верваме!
22
3
 
1
 
! Отговори
Алов преди 2 години
Ся да извикат Доган да им го оправи. Нал изнаете,че му е през _оная работа за вас. Бойко сега ако може ще направи мръсно, да не могат да се възстановят щетите вместо да помогне, за да се каже,че при новите е зле
21
4
 
2
 
! Отговори
До отговор преди 2 години
Кой го е избирал бибитко? Последното му правителство беше с 19% от гласовете! Рекорда му е 25% от гласовете! Никога не е имал повече от 1/4 подкрепа! Управляваше защото хартиените бюлетини не плашиха родата му от маалата да гласува за него! Вкараха машини и цъфна реалната избирателна активност и реалната подкрепа за всички партии защото нямаше гласували умрели или платени ромей! Никой не е избирал дъртия комунист за нищо!
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ама сечете още, след това кой ми *** в гащите
19
5
 
7
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До до Помнещ Ако Борисов не вършеше работа, никой нямаше да го избира 10 години! Ако не бяха парите на Черепа да плати на агитките на протеста, и да купи медиите, тия никой нямаше да ги знае! Само с гол пиар не става! Иска се някой и работа да върши!
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, сега Радев и Новата Подмяна ще ви оправят хахахахаха
17
2
 
5
 
! Отговори
Дамаджана преди 2 години
Освен Гешев друг проблем в държавата няма. Бедстващите да се оправят сами.
16
0
 
5
 
! Отговори
Bebok преди 2 години
Ужас!Горките ора!Но като живееш в прованса-трябва да готов за такова нещо.Извън околовръсното живота е много тежек и опасен!
15
9
 
0
 
! Отговори
аз-ът преди 2 години
При липса на теми и събеседници подобни битовизми са добре дошли за медиите. Сега цяла седмица ще ни занимават с неволите на 2 шепи ***.
14
4
 
3
 
! Отговори
До Помнещ преди 2 години
За къв *** ти е тиква или тиквичка на мястото на катастрофата когато същия индивид е проспал възможността бедствието да се предотврати! Само дъртия комунист Боко и дъртата комунистка Нинова си правят ПР като се снимат с трупове! Никои не е заритали да ги вижда, а да си вършат работата! Колкото до новите, ако не знаеш днес ще се гласува в Парламента дали въобще ще управляват! Така, че няма как да са виновни за неща които са факт преди стъпването им в длъжност!
13
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да е изненада, ако днес Борисов и верните му хрътки започнат да прехвърлят цялата вина на служебното правителство и президента Радев за бедственото положение в наводнените райони и срутищата, затворили пътища. Цинизмът и манипулацията са кислород за тях. А прокуратурата ще се спотаи за пореден път, когато става дума за разследване на мафиятаНосенето на отговорност не е реваншизъм и мъст, а прилагане на закона. Това трябва да стане веднага. Иначе какво да си мислят гражданите?
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Над 500 млн лева са минали през Държавната консолидационна компания за ремонт и строеж на диги и язовири. Без конкурси и обществени поръчки. Кажете какво е направено и ако не е къде са парите и кой е наредил те да не са там, където трябва. От бившия премиер, през министри и надолу по веригата всички трябва да бъдат разследвани, защото става дума за публични средства.
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов с джипката отиваше да прегръща нещастни хора, а Севда снимаше и ни го натрапваше.Не, новата власт и партии не се оправдават с предишните управници, както на Борисов все комунистите му бяха виновни за всичко, а посочват престъпленията на мафиотското управление. Фактологията е ужасяваща.
10
5
 
13
 
! Отговори
Помнещ преди 2 години
Това е разликата от модела Борисов, че ако това се беше случило при ГЕРБ, Борисов лично да е отишъл на място, или да е изстрелял министрите да решават проблема! А при тези самодоволни усмихнати "хубавци", има да чакаш да се сетят! А за Радевите ***, пак ГЕРБ са виновни за излезлия се дъжд!
9
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народното събрание, МВР и прокуратурата трябва моментално да изровят укриващите се в парламента крадци на милионите за язовири и диги. Населението в Смолянско, Пловдивско, Хасковско и други региони бедства под вода. Падат диги и мостове, пътища, ниви и къщи се превръщат в руини. Реките преливат, защото от години властта използваше хората, селищата и инфраструктурата за фон на жалката си пропаганда.
8
5
 
5
 
! Отговори
Защо Бибитко преди 2 години
И *** още не са задържани. Парите са откраднати, а инфраструктурата не е мръднала. Хората бедстват. Някои трябва да носят отговорност.