Бедстват общините Смолян, Рудозем, Неделино, Борино

Частично бедствено положение е обявено и в община Девин
13 дек 2021 08:50, Петя Славова
31

Снимка: БГНЕС

Много от населените места в Смолянско пострадаха от обилните валежи през последните денонощия. Бедстват общините Смолян, Рудозем, Неделино, Борино, частично и община Девин, предава БГНЕС.
Още по темата

Пътят Смолян - Девин е затворен заради подкопаване на 4-5 места, обходният маршрут е през Кричим. "Тази нощ имаме само няколко сигнала за свлачища. Към настоящия момент пътят да село Мугла е отворен само за високопроходима техника. Пътят за село Киселчово е в много лошо състояние, за съжаление на две места той е просто непроходим. Мостът към една от махалите е отнесен от реката така че проблемите продължават", каза пред БНТ заместник-кметът на обл. Смолян инж. Мариана Цекова.

Към високопроходимите села вече е започнал снеговалеж, което значи, че почвите ще замръзнат. В село Стойките, където имаше две кални свлачища, няма пострадали хора, а само недвижима и движима собственост. Едното свлачище вече е премахнато, но другото продължава да е активно.

"С два трактора освободихме пътя. Хората са малко изплашени от реката, която се спуска и беше заляла една част от близките домове. успяхме да отводним и една къща, но най-важното е, че пътят е освободен", каза директорът на пожарната в Смолян Васил Вълчев, който с доброволци е стигнал до село Мугла.

Всички продукти от първа необходимост са осигурени за хората в Смолянско. Зам.-кметът обясни, че щетите най-вероятно ще струват милиони. Може да се работи единствено в светлата част на деня.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
9
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Държавата бедства от 12 години.Да напомням ли колко хора загинаха от наводнения заради непочистени реки и преливащи язовири.Май много ти е къса паметта или удобно го забравяш.
6
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е резултата от боковите ремонти.Няколко часа дъжд и току що ремонтирани пътища вече се разпадат.
5
1
 
8
 
! Отговори
Урко преди 2 години
До факт: държавата няма как да бедства. Бедства страната. Научете разликата най-накрая. Нали ужким всички сме граждани, интелигентни и с претенции...
4
1
 
7
 
! Отговори
Язека преди 2 години
Викам да не повдигаме въпроса благодарение на чие действие или бездействие стигнахме до тук. Да си помислим, че последните дванайсе години са виновни и да зачакаме нещата да се уталожат и проблема няк'во да изчезне сам.
3
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ не управляват вече 7 и повече месеца. Всичко е в ръцете на големия държавник Радев. И..мълчите. Фервруари дето на 2хил.м. надморска восочина се изля пороен дъжд сливиците си изплюхе как Бойко Борисов бил виновен за свлачища и поройща. Още по притеснително е, че не се подготвиха пътищата за зимата тази есен. И сигурно не помните в какъв вид бяха пътищата след Тройната и Орешарски февруари март на следващата година. За кратерите тогава отново виновен бе Бойко. Не е цвете за мирисане, но тези!
2
1
 
11
 
! Отговори
Растата преди 2 години
Човек като гледа само снимките, ще си помисли, че са правени някъде в Сомалия или Кения, или пък някъде в джунглите на Далечния изток - Камбоджа, Филипините и пр. Но уви, това е България с нейната сурова действителнодт.
1
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сечете, сечете, цялата гора изсечете! На голи баири останете!